Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám folyamatosan mindennel...

Anyukám folyamatosan mindennel piszkál, és rosszul esik, ráadásul csak engem a családban. Miért csinálja? Most szeretnék egy fürdőruhát mert tönkrement, és meg sem hallgat.

Figyelt kérdés
13 éves vagyok. Egyik nap anyukám ideült a gép elé. Mondtam neki, hogy 5 percig itt lehet. De nem akart elmenni, és letelepített egy olyan vírust ami az egész gépet tönkrevágta. Ki kellett cserélni, és ennek is én voltam az oka. Kiabáltam vele, nem tagadom, de már nagyon elegem van abból, hogy mindent nekem kell csinálni: teregetni, kipakolni, bepakolni, mosni, mosogatni, porszívózni, néha még főzni is. Folyton mindent megígér és utána mikor említem csak kiabálni tud velem, hogy miért nem csináltam meg az összes munkát. Most elmentem apukámmal, a barátnőmmel meg vele vidékre. Itthon maradt a ruhája, és ezért is velem kiabált, hogy miért nem tudom bepakolni az ő cuccát, Azért itt azt megjegyezném, hogy mikor én már a kocsimban ültem ő még reggelizett, és kicsit sem zavartatta magát. Lenn sütöttem palacsintát életemben harmadszor, és egy elszakadt. Megjegyezte, hogy a barátnőm sokkal jobban csinálja. Erre most mikor mondtam neki, hogy jó, akkor hagyjon békén, ő sértődött meg, amiért még nem kértem bocsánatot a vírus miatti kiabálás miatt. Már annyira elegem van a megjegyzéseiből... Mikor mondtam neki, hogy én bocsánatot akartam kérni elkezdett kiabálni, hogy ez nem igaz. Magénak vesz egy csomó ruhát, nekünk a tesóimmal meg csak néha, azt is nagy dirrel-durral.
2009. jún. 28. 21:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%

W705

ez mi?

2009. jún. 28. 21:44
 12/20 A kérdező kommentje:
jah semmi :D csak megnéztem egy telefont.
2009. jún. 28. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Nekem úgy tűnik, anyukádnak nincs sok türelme hozzád, pedig éppen hozzád, a kicsihez kellene több türelem. Félig-meddig felnőttként kezel, azért követel tőled folyamatosan, pedig te még gyerek vagy. Elég jól fogalmazol és jó a helyesírásod is, ebből gondolom, hogy jó tanuló is lehetsz. Beszéj apukáddal ebben a kérdésben, hátha ő segít. Édesanyád minden feszültségét rajtad vezeti le és ez baj!
2009. jún. 28. 21:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Kitűnő lettem idén. Hát tulajdonképpen nem nagyon érdekelte. Apukám meg... hát ő azt mondja, hogy: Beszéld meg anyáddal. Pont azért nézek telefont, mert apukám vesz egy telefont nekem, a bizonyítványomért mert a másik elromlott. Anyukám szerint csak túlzok. Hát... be se tudom kapcsolni, de nem érdekli.
2009. jún. 28. 21:51
 15/20 anonim ***** válasza:
94%
Igazából sok a hisztérikus ember, így szülők közt is sok van. Szerintem rajtad vezeti le a feszültséget, mert te vagy otthon. Vannak ilyen emberek...nekem volt egy osztálytársam, aki anyukádhoz nagyon hasonlóan viselkedett. Felnőttként is olyan maradt. A legtöbb ember nem bírja elviselni ezt a stílust. Sajnos azt tudom mondani, hogy az ilyen emberek általában nem szoktak változni...főleg, ha idősebbek már. Költözz el majd később amikor lehetséges lesz. Mást nem tudsz tenni.
2009. jún. 28. 21:51
 16/20 A kérdező kommentje:
és hogy beszéljek vele, ha egyszerűen meg van sértődve :/ ?
2009. jún. 28. 22:10
 17/20 anonim ***** válasza:
90%

Kérdezd meg Tőle, hogy hova akar ennél többet Tőled elvárni? Mit tehetnél még???

Kitűnő bizi, segítség otthon, gondolom nem vagy nagy csavargó sem. Akkor miért érdemled meg, hogy állandóan Veled ordítozzon??? Valószínűleg a kérdőrevonás után újra kifakad majd, de hidd el dolgozni fog benne a kérdés és el fog gondolkozni.

2009. jún. 28. 22:24
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem, sosem megyek el csavarogni a leghosszabb utam a közeli bevásárlóközpont a barátnőmmel mikor szülinapra ajándékot veszek, vagy ha már sehogy nem veszi meg amit szeretnék, akkor lemegyek aztán megveszem ameddig lehet. Nem festem magam, nincs pasim, nem járok discoba, és nem barátkozok ilyen nem normálisokkal. Ha most ezt mondanám neki, akkor is azt mondaná, hogy nem igaz, hogy én csinálok mindent. Sőt! Kinevetne... Tapasztalat. :(
2009. jún. 28. 22:26
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nehéz helyzetben vagy. Lehet, hogy anyukád már türelmetlen, talán kicsit depresszióba is hajlik, zaklatott, ki tudja, mi miatt. Talán az a te feladatod, hogy kivonszold a mocsárból. Amit tanácsolhatok:Valóban ne várj el semmit tőle. Csinálj meg mindent türelemmel, mintha te lennél az ő anyukája. Ezzel példát mutatsz neki. Tudom, nehéz, de most itt a nyári szünet, nem kell tanulni. Legyél nagyon türelmes. Amilyennek szeretnéd, ha ő lenne hozzád. Talán észreveszi, és utánozni fogja. Kerüld a haragos érzéseket, inkább szánalommal godnolj rá, és határozd el, hogy segítségére leszel. Ha veszekszik, vagy piszkál, ha nem fontos a dolog, akkor tégy úgy mintha nem hallanád. Nálad legyen a nyugalom hatalma. Ha veszekszik, egy kis ideig hagyjad, aztán mosolyogj rá, és mondj valami ilyet: "Gyere, mutatok valami érdekeset az interneten!" Tudod, az is lehet, hogy szeretetre vágyik. A szülő is ember... Ki tudja, ő is milyen terheket cipel... Igaz, te vagy a gyerek, de lehet, hogy tudatosabb vagy mint ő, és neked sikerülhet. Ha mégis szeretnél, mint írtad, fürdőruhát, vagy bármit, ne szavakkal kérjed, mert a beszéd semmit se ér ilyenkor. PL. vedd fel a nevezetes ruhadarabot, és kérdezd, Úgy-e csinos vagyok? És majd észreveszi, hogy kopott, vagy kiment a divatból, vagy kinőtted, így szembesül a kérdéssel, és talán átgondolja. Most tedd rá az idődet, ha lehet, meglátod bejön a békesség, és nagyon fogsz örülni.
2009. jún. 28. 23:07
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút egyetértek az előttem válaszolóval. Ennél jobban nem tudnék én sem mondani, meg szerintem nem is lehet, ez egy nagyon jó megoldásnak tűnik, sztem az is. Hajrá! ;) és kitartás! ;) :)
2009. jún. 29. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!