Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most tényleg én vagyok a gonosz?

Most tényleg én vagyok a gonosz?

Figyelt kérdés

Az anyámnak van valami gond a porccal a combnyakán így nem nagyon tud járni (azért tud, pl zöldségesig simán el tudna menni). Emiatt mindent, ami nem a lakásban szükséges nekem kell intéznem. Én egyetemre járok, most van a vizsgaidőszakom. Elküldött, hogy váltsam ki a gyógyszerutalványát, ami két óra, mert rengetegen vannak, közben nekem holnap vizsgám lesz. Erre hazajöttem, lepakoltam, végre tenném a dolgom mire közli, hogy nincs itthon majoranna, de ő olyat főzött, amibe kell, menjek le és hozzak. De gondosan megvárta, hogy hazajöjjek, átöltözzek az itthoni ruhámba, lepakoljak és utána szólt. Pedig a mobilomon ingyen hív, szólhatott volna amíg a városban voltam, hogy vegyek ezt meg azt. Ráadásul tegnap voltam nagybevásárolni, annyit kellene tennie, hogy összeírja mit vegyek, de sosem képes rá, minden nap rohangálnom kell ide-oda, mert ő elfelejtette a kávét vagy a tejet. Erre mondtam, hogy muszáj tanulnom és nem akarok mindenféle hülyeségért rohangászni, amire ő elkezdett hisztizni, hogy jó akkor majd szól az orvosnak hogy haljon meg a műtőasztalon. Annyira elegem van belőle, hogy én nem lehetek fáradt meg feszült, nem lehet semmi dolgom se, csak az, hogy az ő kénye kedve szerint rohangásszak a különféle önkormányzatokhoz meg sztk-ba meg boltba. Már évek óta ez megy, engem meg esz az ideg, hogy nem képes szólni amikor jövök hazafele, vagy mielőtt elindulnék, hogy csináljak meg valamit, pedig még útba is esne, hanem megvárja, hogy hazajöjjek, és utána zavar el. És ha nem csinálok meg valamit akkor jön a hiszti meg óvodás duzzogás, fenyegetőzés meg drámázás.

Tudom, hogy másnak sokkal nagyobb problémái vannak, nekem is vannak, de annyira idegesít, hogy muszáj volt kiadnom magamból. Szerintetek tényleg én vagyok a gonosz, amiért ezt unom már??

2012. máj. 23. 11:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig én is ugyanebben a cipőben jártam. Anyám dettó ugyanez.

Ő leszázalékolt nyugdíjas, itthon még mindent megcsinál csak ki nem tud menni egyedül.

Ugyanezt eljátszotta velem is. Akkoriban mindig hazaszóltam a munkahelyemről, hogy kell-e valami.

Aztán a telefon aksija kezdett gyengélkedni és én mondtam neki, hogy 13 óra körül dugja be a töltőt mert hívni fogom. Azt hiszed bedugta? Soha nem tudtam felhívni és ez fél!! éves vita volt fél év alatt sem volt képes megjegyezni szerintem magasról tett rá. Új cuccra nem volt pénz mert akkoriban újítottuk fel a lakást szóval maradt a ledurrant telefon.

Na egy szép napon azt mondtam neki, hogy ok. ha ilyen vagy akkor legyen. De arra készülj fel, hogy, amit nem tudok meg előző nap az nem lesz elintézve.

Ezt keményen betartottam és nem érdekelt mit szól hozzá. Volt durrogás ezerrel de feltettem a fejhallgatót aztán felőlem mondhatta a magáét egyszerűen nem figyeltem rá és kész. Néha visszaszóltam, hogy állítsa le magát, ne csináljon magából hülyét és szokjon le a hisztizésről inkább gondolja át, amit mondtam neki és akkor nincs problémázás. Amikor már zsinórban sokadszorra nem tudott tejet reggelizni, akkor megtanulta bedugni a telefont. Ráadásul neki van egy olyan rossz szokása, hogy mindenbe beleköt. Ez ezért nem jó, az azért nem jó, a tejet innen hozd a zsömlét onnan, stb. na ennek az lett a vége egy idő után, hogy egy hétvégi bevásárlás kb. hat helyen zajlott, hatszor álltam végig kilométeres sorokat, sokszor haza kellett jönnöm mert teli szatyorral már nem akartam bemenni egy másik üzletbe, úgyhogy mehettem vissza. Aztán miután átöltöztem, nekiláttam a saját dolgaimnak akkor még jött ezzel-azzal. Na ennek is véget vetettem. Közöltem vele, hogy az egyik tej olyan, mint a másik szokja meg. Hamar elfelejtette milyen volt, amikor neki kellett rohangálni akkor ő is tudott panaszkodni ezerrel. Ő is egy irgalmatlan nagy mártírlélek azt hiszi rajta kívül senki nem szenvedett jobban az életben és ezt ki is használta állandóan jajgatott valami miatt. Na ezt egy párszor az orrára dörgöltem, mondtam neki mindig, hogy olyan gyerekes, és mekkora mártír jó lenne már felnőni és összekapnia magát mert vannak nála nagyobb nyomorral rendelkező emberek.

Sosem hagytam, hogy övé legyen az utolsó szó. Akkor sem ha félórás vita volt belőle. Tudtam, hogy egyszer leesik neki a tantusz, hogy nem érdemes velem meddő vitát kezdeményezni mert úgysem ér célt. Nekem volt igazam. Most eljutottunk odáig hogy alig mer kérni valamit. Tudod az anya-gyerek viszonynak is megvannak a határai. Vagy örökké a szolgája leszel vagy a sarkadra állsz és megmondod egyenesen, hogy mi van és ehhez következetesen tartod magad. Hosszú menet lesz de megéri. Ha mártirkodik hagyd rá, jól van anyukám beszélj az orvossal a te életed. Semmiképp se hagyd magad mert ezt a végtelenségig ki fogja használni. Az ilyenek csak akkor kapnak észbe ha napi szinten a képükbe vágja az ember a hibáikat. Tapasztalat. Megváltozni nem fognak, csak rájönnek, hogy bizonyos embereknél nem érnek célt.

2012. máj. 23. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!