Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van esély arra, hogy meg fog...

Van esély arra, hogy meg fog változni? (igénytelen férfi)

Figyelt kérdés
Pesten egy panel tetején laknak a páromék gusztustalan körülmények között. Annyira szeretném, hogy ne legyen ilyen igénytelen, hogy a saját szemete tetején ül egész nap. Ha én rendesen vezetem majd a háztartást akkor is bele fog mocskolni, vagy képes lesz valaha elismerni, hogy jobb tisztaságban élni? Mik a tapasztalatok igénytelen körülmények közül érkező párokkal kapcsolatban? Előre is köszi:)
2012. máj. 21. 13:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%
Változni valószínűleg fog, de ne számíts teljes "átalakulásra". Az én párom is ilyen családból jött és sajnos csak nagyon nehezen változik. A legfőbb gond, hogy neki nem természetes az ami nekem alap (mosogatás, takarítás...). Ő is igényes magára (tisztálkodás, tiszta, vasalt ruha, parfüm), de a környezetére nem figyel oda. Ha valami leesik, nem veszi fel, ha kiömlik valami, nem takarítja fel. Az otthonunkban már igyekszik az én "hülyeségeimet" elfogadni, tehát pl. nem trappol be a hálószobába sáros cipővel, de azt nehezen érti meg, hogy miért nem látogatjuk meg a szüleit gyakrabban, hiszen az anyja kitakarított (légfrissítővel befújta a házat). Amikor én először voltam náluk, azt hittem, elsírom magam. Nem mertem inni a pohárból, mert 1000 éves sárga kosz kövült az aljára és kívül ragadt. Az anyuka szerint "semmi gond, belül tiszta"...
2012. máj. 21. 14:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Dejó, megnyugodtam! Nekem annyi elég, ha maga után elpakol. Nem szeretném, hogy ez gondot okozzon, de a látottak után elkeseredtem. Amúgy az egyik tesójának már családja van, és náluk szép tiszta minden. Neki sikerült valamilyen szinten változni, talán az én páromnak is fog!:)
2012. máj. 21. 14:20
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

Az én barátoméknál is ugyanez van. Csak hogy egy példát említsek: mosogatás után semmi törölgetés, rögtön be a tányérokat a szekrénybe. Mi sem törölgetünk, ha nincs sok edény, hanem csöpögtetőbe rakjuk, de akkor is megvárjuk, míg megszárad. Néha a mosogatás annyit jelent, hogy bedugjuk a víz alá a kanalat...

De a párom tökre nem ilyen. Segít nekem összepakolni, meg minden, bár ő is bele tud ülni a koszba, ahogy én is. De ha valamelyikünkre rájön, akkor segítünk egymásnak, felosztjuk a házimunkát, és csillog-villog minden.

2012. máj. 21. 14:57
 14/17 anonim ***** válasza:
59%

Az ilyen esetekben szerintem 2 verzió van! Vagy ő húz le téged, vagy te húzod fel a te szintedre őt!

Sok sikert és türelmet!

2012. máj. 21. 15:03
 15/17 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy nem ő húz le engem. Most még úgy érzem, hogy türelmes vagyok, de nyilván az évek alatt beleun az ember, hogy állandóan más után takarít, aki meg se becsüli a munkáját. Ja, mert ez is gond, hogy szerinte hülyeség és felesleges amit csinálok...
2012. máj. 21. 15:14
 16/17 anonim válasza:

Én páromnál is ez volt a helyzet. Anyjával ketten laktak együtt, és gyűlöltem ott lenni. Direkt megfürödtem előtte, hogy ott ne kelljen, és hazajövetelnél ahogy megjöttem ruha a mosógépbe, én meg a zuhany alá. Kutyaszőr mindenben(kád, kaja, tányér. Nekünk is van kutyánk, de ami ot van, az hihetetlen), 100 éves kosz a padlón, ragacsfoltok a konyhában, mindenhol. Tényleg nagyon undorító. Én gyanítom, hogy régen onnan kaptam el pár női bacit.

De mióta összeköltöztünk jól elvagyunk, csak széthagyja a dolgait, de van, hogy én. Akkor ő szól rám :) Náluk az anyja volt olyan, ő csak beletörődött. Szerintem változni fog, ha ápolt, akkor biztosabb megfogja becsülni a tiszta, rendes környezetet :)

2012. máj. 21. 15:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha szerinte hülyeség és felesleges, amit csinálsz, akkor menekülj! Akinek ez a véleménye, az biztos, hogy nem fog változni!
2012. jún. 1. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!