Szerintetek ez nem gyanús viselkedés?
Páromnak van egy rosszakarója, aki meg akarta fúrni a kapcsolatunkat. Azt állította, hogy párom megcsalt és olyan meggyőzően és hihetően adta elő magát, és mivel páromnak nem volt arra az időpontra "alibije" és a kapcsolatunk sem volt túl fényes. Nem is bíztam meg maximálisan páromba, hittem ennek a rosszakarónak.
Megvádoltam páromat, hogy megcsalt. Ő először nem is tudta hova tenni az egészet, majd rosszul esett neki hogy ennyire nem bízok benne. Próbálta bebizonyítani az igazát. Végül is kibékültünk, de úgy érzem bennem megváltoztak dolgok. Folyton az jut eszembe, mi van ha tényleg megcsalt és hülyét csinál belőlem.
Párom azóta teljesen megváltozott, naponta százszor elmondja hogy mennyire szeret. Elmondta hogy amikor azt mondtam neki szakítani akarok ő teljesen összetört, mert nem tudja elképelni az életét nélkülem. És senkiért nem kockáztatná, hogy elveszítsen. Azóta figyelmes velem, folyton hív, szerelmes sms-eket irogat, kedves, megértő és figyelmes lett(pedig ez rá egyáltalán nem volt jellemző, még az érzelmeit is nehezen mutatta ki.)
Nem lehet, hogy csak azért változott meg ennyire, mert valóban megcsalt és bizonyítani szeretne magának és nekem is? Nem lehet hogy lelkiismeret furdalása van, azért ilyen? Vagy eltúlzom?
Mit gondoltok?
"Ha a szívemre hallgatok tudom, hogy nem csalt meg."
Akkor mi a probléma? Rosszakarók mindig vannak.
A jó kapcsolat a feltétel nélküli bizalmon alapul. Ha ez nincs meg, akkor át kell gondolnod az egészet, és önvizsgálatot tartani. A paranoiáddal csak újra és újra mérgezheted a kapcsolatotokat.
A rosszakaró elérte amit akart.
Ha te inkább hiszel egy idegennek mint a párodnak akkor nincs sok értelme a kapcsolatotoknak.
Én 23/ Ő 25fölött
Akkor bizonytalanodom el, ha nincs velem és előtörnek ezek a gondolatok. Ha velem van, látom/érzem hogy nagyon szeret. Akkor amikor ránézek, el sem tudom képzelni hogy képes lett volna megcsalni. Azt hiszem azt úgyis megérezném.
(3 éve vagyunk együtt)
Lehet az volt a baj ellaposodott a kapcsolatunk és ezért gondoltam, hogy lehet félrelépett. De ha őszinte akarok lenni magammal azért lehet a változás, mert tényleg nagyon megijedt hogy elveszít.
Köszönöm a válaszokat!
Ha nincs bizonyíték arra, hogy tényleg megcsalt, akkor vedd úgy, hogy nem történt meg!
Én is szoktam azt gondolni, hogy megcsalt a párom, vagy megcsal vagy meg fog csalni mert voltak már gyanús jelek, de mivel nincs bizonyítékom, hát bízom benne, hogy nem tesz ilyet.
Persze legbelül én is azt érzem, hogy már tett ilyet és fog is tenni, de amíg nincs bizonyíték, szerintem nem kell feldobni egy kapcsolatot.
Persze bizalom nélkül már nehezebb a folytatás, ezzel egyetértek, mert én is átélem ezt.
De a bizonytalan miatt nem kell elhagyni a másikat szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!