Meddig tartozol felelősséggel a szüleidért? Kérlek olvassátok el!
Nem a te dolgod felelni érte. Ha ő keresi a bajt folyamatosan, örökké úgysem tudod kirángatni a sz*rból. Ha ön- és közveszélyes, akkor igen, zárasd be.
Máskülönben meg hagyd, oldja meg ő a dolgait, nem őrlődhetsz fel az ostobaságai miatt. Nem áldozhatod erre az életed. Ha nincs annyi esze, hogy értékelje, annyi alkalommal kapott új esélyt a Sorstól az életre, az ő baja...
Már a kérdésed is rossz: nem tartozol gyerekként a szüleideért semmiféle felelősséggel. Ők felelősek magukért és amíg gyerek vagy, érted. Fordítva nem. Soha.
Próbáld ezt megérteni, és eszerint is cselekedni.
Szerintem van rá lehetőséged hogy korlátozó gondnokság alá vonasd és én azt is mondom hogy van is értelme.
Ügyesen kell fonnod a szálakat, hogy ne még ennél is nagyobb legyen a kár (pl. lelép és sose látod többé) de ha van rá erőd elérhetsz jópár dolgot.
"Cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá a bíróság azt a nagykorú személyt helyezi, akinek belátási képessége - pszichés állapota, szellemi fogyatékossága vagy szenvedélybetegsége miatt - nagymértékben csökkent."
köszönöm! Mindenkinek megy a zöld kéz! Akkor utánanézek a gondnokságnak. CSak az a baj, hogy amikor iszik, akkori is "tiszta", max részeg, de nem őrült, vagy nem is tudom, egyszerűen elszáll az agya. Amikor meg józan, nem merünk semmit mondani neki, nehogy megsértődjön és megint menjen :( csak annyi az álmom, hogy legalább az esküvőmön legyen ott :( csak egyszerűen amikor nem iszik, látszik rajta, hogy normális, de amikor iszik, kifordul önmagából. És ezért félek, hogy majd egy józan állapotában próbál felhívni az esküvő napján, esetleg utána vagy akkor döbben rá, hogy lemarad, és akkor késő lesz, akkor bűntudatból fog inni, vagy ha ki lesz kapcsolva a telóm, akkor azért. :(és az a baj, hogy őt is megértem valamilyen szinten, mert amióta rokkant, gyakorlatilag a lakásból ki sem teszi a lábát, nyilván unatkozik, de amikor felajánlom, hogy menjünk valahova, akkor elutasítja. nem tudom, mivel tudnám befolyásolni. és az esküvő utáni időszaktól félek a legjobban :(
de köszönöm a tanácsokat, igyekszem utánanézni mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!