Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a gond?

Szerintetek mi a gond?

Figyelt kérdés
Az egész kb. egy éve kezdődött.Anyum mindig velem kiabál,amikor én semmit se csináltam. Az osztályban én vagyok a legjobb tanuló..Az ellenőrzőmben sincs 5ösnél rosszabb.Amikor összevesztünk,mondtam,hogy de jól tanulok,nem beszélek vissza,akkor mi a baj? erre azt mondta,hogy nem érdekli ot az,hogy hogyan tanulok.. Múltkor feltett egy olyan kérdést,hogy ittam-e alkoholt,s mondtam,hogy nem..Erre elkezdett kiabálni velem,hogy miért beszélek vissza,s ne hazudozzak..Amikor még életemben nem ittam alkoholt!Eddig apum is normális volt..De viszont tegnap este anyummal beszélgettem és ismét kitért arra,hogy nem takarítok stb..Közben pedig én takarítom ki mindig egész házat,felmosok stb..De azt hiszi,hogy ezeket a testvérem csinálja meg..De ő csak ül a gép előtt..Esélyt se adott arra,hogy megmondjam az igazat..Csak elkezdett kiabálni velem..Erre én nem akartam vitát csinálni belőle és fel akartam menni a szobámba..Ki se értem a konyhából,apum megjelent és elkezdett úgy kiabálni,ahogy én még embert nem hallottam..Már kezét is felemelte rám és olyanokat mondott ami rólam nem igaz..Hogy sokat járok ki faluba barátnőkkel,még csak kis flegma taknyos vagyok és,hogy ha így folytatom kint fogok aludni..Közben én már 1-2 hete kint sem voltam a faluban..Erre apum metiltotta,hogy kimenjek a faluba 18 éves koromig,nem nézhetek TV-t és nem is számítógépezhetek..Vagyis csak akkor,ha ő megengedi..és újabb dolog..kedden fájt a fejem és szóltam édesanyámnak,hogy fáj a fejem..erre ő : ne kényeskedjél,úgysem fáj..és ordibált... tegnap meg tesómnak fájt a feje és anyum erre: édes fiacskám,adok gyógyszert,feküdj le aludni stb.. és tesóm ha csinál valamit mindig én vagyok a hibás miatta..Nem utálom a szüleimet se a testvéremet,de nem értem őket..Amúgy nagyon nagyon imádom őket,de nem tudom mit ronthattam el,vagy mit csinálok rosszul.:/ UI: nem vagyunk szegények és apumék mindent megadnak nekem,de pénzzel nem fogom úgy érezni,hogy szeretnek..Köszönöm,hogy elolvastátok! További szép napot!:)
2012. máj. 20. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát azontúl hogy elviseled,nem tudsz mit tenni:s Próbálj meg nem ellentmondani nekik és végezd el a házimunkát ahogy eddig is és mindenképp maradj szorgalmas,jó tanuló:)
2012. máj. 20. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2012. máj. 20. 18:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,remélem sikerülni fog!:)
2012. máj. 20. 18:06
 4/8 A kérdező kommentje:
13 éves vagyok:D Vagyis még alapveto dolog,hogy nem fogasztok alkoholt,de ritkaság ennyi évesen.:)
2012. máj. 20. 18:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt fogod csinálni addig, amíg el nem költözöl. Veszekedni felesleges, úgyse hiszik el. Ha meg ne csinálod meg, akkor is csak a balhé van. De hasznos lesz a tudás, ha lesznek gyerekeid. Tapasztalat. 26/N
2012. máj. 20. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát, részvétem. Sokat tényleg nem tudsz tenni. Azt azért ne hagyd, hogy verjenek! És VELED semmi baj nincs. Örülnék, ha az én gyermekeim jó tanulók lennének, legalább, ha már mást úgy se csinálnak. Nem értem őket. Lehet, hogy más feszültségük van, és rajtad vezetik le, de ez nem szép dolog a részükről. Egyébként meg dokumentáld, hogy dolgozol. Videóval, például, és hogy ugyanakkor a tesód semmit nem csinál. Jó lenne, ha egy mércével mérnének. Sajnos, még mindig vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy csak a fiú gyerek az értéket. Bár ez inkább a romákra jellemző, meg a keleti kultúrákra, de azért nálunk is akad ilyen. Lehet, hogy ez az oka a viselkedésüknek. Ha megszakadsz se fognak megbecsülni. Esetleg évek múlva, ha már megöregedtek, elismerik, hogy jó gyerekük voltál. Annyit is tehetsz még, hogy levelet írsz a prolémádról. A levelet mindig elolvassák. Ha már nem hallgatnak meg. De az a levél szép hangvételű legyen. Maradj továbbra is ilyen tiszta, mint most! Kitartás!
2012. máj. 20. 20:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Nagyon kedvesek vagytok!!:)
2012. máj. 20. 20:08
 8/8 anonim válasza:
Olvasás közben teljesen Csipkerózsika-szindrómának hatott. Szerintem egy álomgyerek vagy. Nekem nincsenek testvéres tapasztalataim, mivel egyke vagyok, de hallottam hasonló történeteket, amikor az esélyegyenlőségnek nyoma sincs a nevelésben, többgyerekes családok esetében. Az ok lehet egy, a tudatalatti mélyén meghúzódó probléma, amit szükeid még maguknak sem vallanak be. Például gyakori, hogy másnemű gyereket várnak, és nem tudják elfogadni, hogy mégis lányuk vagy fiuk született. Lehet, hogy többletfeszültség van a szüleid életében, amit rajtad vezetnek le. Én azt tanácsolom, hogy keress valami olyan hobbit, kedvtelést, amelynek segítségével el tudsz vonatkoztatni a családi problémáktól. Építs egy kis mesterséges, álomszerű világot magadnak, ahova mindig (akár gondolatban) begubózhatsz. Nekem ez a könyvek világa és a fantáziám volt. :)
2012. jún. 19. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!