Mi a véleményetek arról, ha valaki azért szerez pasit magának, mert a szülei azzal csesztetik, hogy ők már ennyi idősen házasok voltak, neki pedig még semmi kapcsolata nem volt, amúgy éretlen is rá?
Nem lepődnék meg rajta, némelyik szülő tényleg nagy nyomást tud gyakorolni a gyerekére. Aki sajnos gyenge jellem, az engedelmeskedni is fog.
Velem biztos nem tudnák megcsinálni.
Az a véleményem, hogy sajnálom szegényt!
Ez nagyon kegyetlen dolog, és nagyon rossz, ha valakit folyton piszkálnak.
A szülők és a környezet rettenetes dolgokba tudják belehajszolni az embereket, nem csak házasságba, hanem más dolgokba is, mondjuk egy új hitel, hogy legyen nagyobb házad, mert anyád mondjuk "odúnak" nevezi a lakásodat, és folyton azzal piszkál, hogy hova teszed a gyerekszobát, vagy egy egyetembe, amit gyűlöl, de anyu apu rágja a fülét, hogy el KELL végezni.
Vagy a gyerekvállalásba, amit még nem akar, de szekálják, hogy "nekem már ennyi idősen kettő is volt", meg "meddő leszel, mire eldöntöd, hogy szülnél".
Ezek a szülők kegyetlenek, és az ilyen megfelelési kényszer a legnagyobb boldogtalansághoz vezet.
Anyukám régebben elővette ezt a lemezt,hogy ő ennyi idősen megszült engem,de miután közöltem vele,hogy én nem ő vagyok és,hogy tőlem unokára jó darabig nem számíthat,leállt vele.Egyébként tündéri nő,csak néhány dologban elég maradi.
Szegény lány pedig jobban járna,ha messzire költözne a szüleitől,mert ezzel csak a saját életét teszi tönkre.Megpróbálnék vele baráti hangon beszélni,hogy nagyon nincs jó mederben az élete,hátha végre a sarkára állna.Az ilyen embereket szülőnek nem nevezném még kis jóindulattal sem,ez a fajta befolyásolás undorító.Próbálj meg segíteni rajta,hátha hallgat rád.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!