Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldhatnám meg ezt a...

Hogyan oldhatnám meg ezt a helyzetet, hogy ne, , durvuljon el" a dolog?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, 3.5 éve vagyunk együtt a barátommal aki 27 éves.

A kapcsolatunk igencsak nehézkesen megy, hiszen heti 1x tudunk találkozni a munka, az iskola, a szülők és nem utolsó sorban a pénz miatt. De ennek ellenére ő nagyon megértő, sokat segít nekem és jól megvagyunk.

Engem mondhatni burokban neveltek fel a szüleim, és a "zsarolás" a kedvenc eszközük egyike közé tartozik. Sajnos az iskola mellett nem tudok/tudtam annyit dolgozni, hogy albérletbe költözhessünk a barátommal így kénytelen voltam megvárni a tanulmányaim befejezését és így persze alkalmazkodnom kell az itthoni szabályokhoz.

Ezek a szabályok lényegében nevetségesek már ennyi idősen, de mivel ők tartanak el ezért azt kell tennem amit ők mondanak. Néhány példa ezekre; heti 1x mehetek el itthonról néhány órára, a barátommal nem aludhatunk együtt semmilyen formában, nem maradhatok ki itthonról, legkésőbb este 9-re haza kell jönnöm ha nem így történik akkor kizárnak és többet nem jöhetek ide..

Most úgy alakult, hogy jövő hónapban vizsgázom, utána azonnal munkát keresek és elhatároztuk, hogy összeköltözünk a barátommal mert elég volt ebből a helyzetből. Ő 6 éve dolgozik, tehát csak nekem kell munkát találnom.

Egy ideje, kb. féléve már mondogatom itthon, hogy elköltözök a vizsgák után, de nem fogják fel, hülyének néznek, kiröhögnek. Sőt, azt mondták, hogy én csak kihasználom őket mert addig maradok itt amíg szükségem van arra, hogy eltartsanak.

Nem tudom, abban az esetben, hogy fognak reagálni amikor tényleg megyek majd, de szeretném ezt viszonylag csendesen intézni veszekedések nélkül.

Szerintetek ennek mi a legjobb módja ilyen szülők esetén?? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2012. máj. 16. 17:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nagyon visszataszító,ahogy zsarolnak,egy szülőnek aki gyereket vállal,kötelessége felnevelni,gondoskodni róla,mindezt lehetőleg mindenféle felhánytorgatás nélkül,kinek vagy kiért dolgoznának ha nem a gyerekekért akit megpróbálnak elindítani a saját útján, ha arra kerül a sor és békességben elengedni ,a már felnőtt "pici gyereket".Vannak szülők akik ezt nem hajlandók tudomásul venni,túlmennek az egészséges féltés,szeretet határán.Nincs rosszabb egy fiatalnak,úgy kezdeni az önálló életét,mint amikor "mit tudsz te az életről,meg úgyis visszajösszel"hagyja el otthonát.Kérd meg szüleidet,hogy komolyan szeretnél beszélgetni velük és,hogy továbbra is igényled a szeretetüket a támogatásukat,csak Te időközben felnőttél vegyék már észre.
2012. máj. 16. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!