Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy esne ha van egy milliomos...

Hogy esne ha van egy milliomos a családban és nem segített egy fikarcnyit sem munkát találni?

Figyelt kérdés
nagybátyámnak jól menő vállalkozása van, milliomos. én munkát keresek már jó pár éve, közben voltak kisebb melók, de nem komoly egyik sem. mindig volt kifogása miért nem segít. mert nem tudsz nyelvet stb... azóta az angol nyelv vizsgám is megvan. neki sok céggel és üzletemberrel kapcsolata van, de még egy kis irodai asszisztensi melóra sem segített bekerülni. Nektek hogy esne? Tudom nem az ő dolga a munkaszerzés, de manapság nagyon nehéz és ha a családban jól megy valakinek gondoltam ez nem lehet nagy gond, de meg sem próbálta. 23L
2012. máj. 15. 10:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne csak azt lásd, hogy nem segít azt is értsd meg , hogy szívességet kell kérjen üzleti partnertől miattad. Nem mindig tesz jót az üzletben, ha "adósa" vagy valakinek...
2012. máj. 15. 13:38
 22/23 anonim ***** válasza:

Megértelek, Kérdező.

Anyukám rokonsága tele van gazdag emberekkel, mégsem segít egyik sem.

Elmesélek egy sztorit, ami nem olyan rég történt.

Az egyik rokon pont egy éve még adósságokkal küzdött, nem volt munkája hónapok óta és mi a félretett 100.000 Ft-unkat adtuk kölcsön neki, hogy egyáltalán az albérletét fizetni tudja. Pár hónapra rá meghalt a nagyapja, egy csomó készpénzt és egy házat hagyott rá, szóval egyik percről a másikra milliomos lett. A tőlünk kölcsönkért pénzt ugyan visszaadta, de azóta leszarja a fejünket. Azelőtt kedves volt, felhívott minket hetente egyszer, hogy mi van velünk stb., most meg?! Szerintem azt sem tudja, hogy élünk-e vagy halunk. :/

Hihetetlen, hogy a hirtelen jött pénz hogy meg tudja változtatni az embert, sajnos a legtöbb esetben nem pozitív irányba. :(

Ha velem történik ilyen, és én is elszállok magamtól, remélem, a családom és a barátaim ott lesznek, hogy jól s.eggbe rúgjanak...

27/L

2012. máj. 16. 11:08
 23/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, fordítsd meg a helyzetet: itt most mindegyh ogy a saját vállalkozása vagy az ismerősének a munkahelyére akarna betolni téged, így is úgy is kiderülne hogy közötök van egymáshoz. Ez pedig nagy veszélyekkel fenyeget: méghozzá ha te sz*rul végzed a munkád, vagy nem olyan klasszul ahogy elvárják tőled, egyből szerinted ki lesz ezért a felelős? hát persze hogy a rokonod, aki ezért jól megszívná. Nem azt mondom hogy tuti elcsesznél valamit, de lássuk be fiatal dolgozóként sok hibát elkövet az embe rmire beletnaul nem feltétlenül komoly dolgok ezek, csak a tanulóidőszak, és nem szeretné ha ezt pont az ő segítségnyújtása alatt történne. Nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni miattad még ha 1% az esélye akkor sem. Semmit nem profitálna ebből. Ha 1000% -osan is teljesítesz akkor is csak beváltottad az alapból hozzád fűzött reményeket, senki nem fog hasra esni ettől, és attól sem hogy ő ajánlott be. Nem éri meg neki egyszerűen a kockázat. Ennyi, ezt ne vedd szeméyleskedésnek. :)
2012. máj. 17. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!