Hogy esne ha van egy milliomos a családban és nem segített egy fikarcnyit sem munkát találni?
ez tényleg rosszul esne, forduljon fel az ilyen. Gondolom nem középvezető akarsz lenni rögtön és lábat lógázni. Nem is kellene tudni senkinek, hogy rokon vagy.
Remélem, egyszer majd ő szorul a te segítségedre, ha nem is anyagiakban. Azt írtad, hogy nagybátyád, szóval igen közeli rokon, szüleid mit szólnak ehhez? Egyébként nem hiszem, hogy a legutolsó adminisztrátornak is folyékonyan kellene angolul beszélni...nagyon rosszul esne, hogy segítséget kérek és nem segít, csak kifogásokat keres. Mondja meg mi baja, aztán akkor többet nem kérnéd meg.
ma 11:03 Kérdező!
Tévedés azt hinned, hogy nem értik. Csupán másképp látják, mint te. Valószínűleg a nagybátyád is másképp látja. NEm ismerem a konkrét helyzetet, de el tudom képzelni, hogy igaza van.
Azt meg tudom érteni, ha neked rosszul esik. Talán jogosan, talán nem. Nem vagyok biztos benne. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem érdemes ezzel a kérdéssel foglakoznod. Az egyik lehetőség, amivel számoltál, hogy a nagybátyád segít. Kiderült, hogy nem segít. Nézzd a többi lehetőséged!
Korábban, amikor még nem kerestél munkát milyen volt a kapcsolatotok?
Az (is) lehet az oka, hogy már valakinek segített, aki miatt aztán égett a bőr a pofáján. Ha volt ilyen, akkor lehetsz te a legjobb munkavállaló, akkor sem fog segíteni a rossz tapasztalat miatt.
Sokan hiszik (jogosan vagy jogtalanul? Ki tudja...) hogy valaki azért megy rokonhoz, mert sehova nem veszik fel és azért nem veszik fel, mert minden munkára alkalmatlan.
Azt meg ne hidd, hogy baráti alapon felvesznek. Engem anyukám beajánlott egy bankba: volt +2 felvételi elbeszélgetés, az egyik angolul. Végül felvettek, de a közvetlen főnököm őszintén megmondta: ha nem dolgozok 1,5x olyan jól, mint a többiek, akkor a próbaidő vége előtt elköszönünk egymástól.
Megértelek részben. Én abban az esetben foglalkoznék veled, ha legalább egy neves, elvégzett iskolád, végzettséged lenne. Ha ez nincs, és a nyelvet sem beszéled jól (hiába van nyelvvizsgád, mert az nem sokat ér), én sem állnék veled szóba.
Még mielőtt jön, hogy bezzeg nekem könnyű, én is munkanélküli vagyok, protekció nélkül, szóval részben megértem a rokonod, részben nem. Bár az irodai asszisztensi munkákra, fénymásolgatni, való igaz, hogy a te félédet szokták bevinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!