Családi nagytakaritás szokott lenni nálatok és hogyan működik ez?
Mivel a parom reggeltol estig dolgozik, igy ram harul a feladat es, ha otthon van a 12 eves lanyom akkor ra.
A hatso szobatol kezdek felveszem a szonyegeket es szerre mindegyik szobaba kiproroljuk a szonyegeket, aztan felmosom a foldet. A lanyom kozbe port torol. Nekem majdnem egy egesz napot felvesz mivel 3 nagy szobank van es ket nagy eloszobank meg ket furdo + a konyha.
Sajnos a parom nem tud segiteni, ha segitene akkor termeszetesen hamarabb menne a dolog.
De mivel en csak 15 napot dolgozok, 12 oraval egy honapban igy van idom :))
32/L
Elfelejtettem irni, hogy mikozbe takaritunk, ugy zenelunk, enekelunk igy egyertelmu, hogy elvezettel csinaljuk.:))
2 voltam
én csinálok mindent mert a férjem dolgozik, én meg háztartásbeli vagyok:) így ott van rá az egész napom, és mivel csak 3 és fél szobás a lakásunk, elég gyorsan szoktam végezni vele. Mondjuk én minden héten végzek nagytakarítást mert sajnos elég rendmániás vagyok.
22/L
Ja és az egyik elöttem szóló írta, hogy zenél és táncol:D szerintem ez nagyon jó, én is be szoktam kapcsolni zenét és úgy sokkal könnyebb.
22/L
Nálunk nincs családi nagytakarítás, csak én takarítok!
Pici babánk van, ezért nekem elnyúlik több napra a dolog.
Első nap mindig a mi és a baba szobáját teszem rendbe. Pókhálózás, letörlés, ágyneműk, mosható dolgok kimosása, nagyon alapos porszívózás, felmosás.
Másnap a fürdő, wc, nappali. Letörölgetek mindent, kádat, mosdót, wc-t kisúrolom, vízkőtlenítem, fertőtlenítem( bár ezutóbbi hetente 2-3 alkalommal történik), a csempét rendbevágom, a mosogépet üresen járatom ecettel.A nappaliban pókhálózok, törölgetek, kihúzok mindent,, porszívózok, felmosok.
Aztán marad a konyha. A szekrényekből mindent kipakolok, kitörlöm a polcokat. Mindent törlök fertőtlenítek, zsíroldózom amit kell, a hűtőt és a mikrót kitakarítom.
Ez a nagy hercehurca havonta egyszer van. Mosogatni, felmosni minden nap szoktam. A szobákban porszívózni 2-3 naponta, mint ahogy fertőtleníteni is. Ágyneműt "igény szerint" cserélek,de max. 2-3 hetente, a kapcsolókat, kilincseket mostanában gyakrabban áttörlöm fertőtlenítős kendővel.
Most így van, de mikor még dolgoztam hétvégente takarítottam, hétköznap max.a wc-t fertőtlenítettem és felmostam. Akkoriban a nagytakarítás is ritkább volt, örültem, ha 2-3 havonta sikerült.
Ja és az a fránya ablakpucolás....na az elég lenne 2 évben egyszer is(de persze többször szoktam)! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!