Milyen a viszonyotok a rokonaitokhoz?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy áll nálatok a családi összetartás? Sűrűn találkoztok a rokonokkal?
Az exem családja volt olyan, hogy minden fityfenét megünnepeltek: szülinap, névnap, ballagás, diplomaosztó, temetés, esküvő, május 1, nőnap, karácsony, húsvét, még halottak napján is összeültek és ettek-ittak.
Emiatt sokszor kellett utaznunk, mert persze a részvétel kötelező volt ezeken az alkalmakon. Sok idős rokon, nagybácsik, nagynénik, mama, papa, és a két szem unokatesó. Mi 4-en voltunk fiatalok, és kb 10 idősebb rokon. Általában minden szombaton volt valami program, reggeltől késő estig tartott.
Őszintén megmondom, nagyon nem szerettem ezeket a találkozókat, mert:
1. a mi családunk abszolút nem ilyen, és nem vagyok hozzászokva ehhez,
2. baromi unalmas volt minden ilyen "buli"
Ezért is érdekel, hogy ti hogy álltok a rokonokkal és az ilyen családi bulikkal? Ez a megszokottabb, vagy ők estek kissé túlzásba?
Köszönöm a válaszokat!
Az apai résszel semmi kapcsolatom nincs, az anyai ággal viszont nagy az összetartás. Mi is tartunk "bulikat", de a részvétel nem kötelező, nincs sértődés, ha nem megy el valaki. Viszont nagyon jók ezek az összeröffenések, pl. nagymama névnapja - Ilona, augusztusban - valami hihetetlen kerti parti minden évben!
A te esetedben nem kellett volna, hogy kötelező legyen a megjelenés. Sok esetben egy kedves sms is elég kellene hogy legyen (szülinap, névnap).
Apai résszel nem vagyok jóban,még a fejüket is elfordítják ha meglátnak.Kívéve unokatesómat,ő néha köszön.
Anyai résszel jó a kapcsolat.Velük szoktunk karácsonyozni,szülinap stb.
Ugye anyumék elváltak,anyum új párjának a családja volt ilyen régebben mint amit te is leírtál kérdező.Mostanában már nincsenek ilyen összejövetelek.Aminek én mondjuk örülök,mert ezekre engem is mindig elrángattak és nagyon nem szerettem.Úgy éreztem semmi keresnivalóm nincs ott,én nem vagyok ennek a családnak a tagja.Viszont mivel már 20vagyok,így már ha lenne valami buli akkor se kéne mennem.Szerencsére.
Köszönöm mindenki válaszát!
Sokan le is írtátok, amire kíváncsi voltam, vagyis számomra az derült ki, hogy exem családja nem normális. :D
A kulcsszó: nem kötelező a részvétel.
Nos, náluk bizony kötelező. Felnőtt ember mind a 3 unokatesó, mégis kötelező a részvétel, és úgy kezelik őket, mint valami szaros kis gyerekeket.
Egy alkalommal az egyik 27 éves fiú unokatesó nem akarta megenni a birkapörköltet, mert nem szereti. Erre az anyja mézes-mázos hangon odaszólt neki, hogy "ha nem eszel a finom ebédből, akkor nem kaphatsz a tortából". Én oltári nagyot röhögtem, mert azt hittem, hogy hülyéskedik. De aztán feltűnt, hogy ez nem hülyeség, ugyanis rajtam kívül senki nem röhögött, hanem csúnyán néztek rám...Azért ez már tényleg beteg.
Aztán megbeszéltük az akkori barátommal, hogy elmegyünk 4-5 napra nyaralni. Lefoglaltuk a szállást, erre kiderült, hogy az egyik nagynéni szülinapja épp akkora fog esni. Képes volt lemondani az egész nyaralást, csak hogy a nagynéni szülinapján ott lehessünk. Ott ábrándultam ki belőle rettenetesen.
Az is leírtátok, aki szokott családi bulikra járni, hogy élvezi a dolgot, jó a társaság.
Na náluk ez nem így van. Egyáltalán nem lehet élvezni benne semmit, az öregek a nyavalyáikról beszélnek, az unokatesók meg olyan savanyúak, hogy még a viccet sem értik. (igaz, exem is elég savanyú ember, bár akkor elvakított a szerelem)
Szóval semmi élvezni való nincs benne.
Emlékszem, egyszer az egyik nagybácsi munkatársának a nyaraláson készült CD-jét kellett megnézni, mert ezt nekünk is látni kell, hogy milyen jó helyen voltak! Kb 2 órás volt az a nyomorult film, de nekünk ott kellett ülni, és szótlanul bambulni kellett. Egy olyan ember családi CD-jét, akit még csak nem is ismerünk.
Kit érdekel?
És akkor most újra kérdezem, hogy ez normális? :D Nyugtassatok meg, hogy nálatok ez nem így van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!