Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről? A nagymam...

Mit gondoltok erről? A nagymama jobban szereti/szerette a kutyáját, mint a gyermekeit, unokáit?

Figyelt kérdés

A pontosság kedvéért, én vagyok a 22 éves unoka.

Nagymamám 15 éves west highland white terrierje 2 hónapja halt meg, úgy, hogy konkrétan "megölték" a kutyát. Itt arról volt szó, hogy tisztességes elaltatásra nem volt pénz, ezért a végelgyengült, reszkető, napok óta nyüszítű és járni nem tudó kutyába belenyomtak 2 patron inzulint a nagybátyámmal, mert nagyi nem bírta nézni, ahogy szenved.

Azóta a nagyi állandóan a kutyáról beszél (a kertben temették el az összes cuccával (játékok, ágyikó, stb...) együtt, fölé virágokat ültetett, szentélyt csinált neki. Minden nap 2-3 alkalommal kijár oda, és beszélget a kutyával.

A család ettől már kezd besokallni, 3 gyereke van (köztük az apám), a tulajdon férje halálát 10 éve le se sz*rta.

A kutya egész kicsiként került oda, elejében ő utálta, aztán volt a kutyának egy műtétje, mert szétszakadt az ínszalagja, akkor került be a lakásba, aztán már a nagyanyám ágyába.

Már akkor nagyon utáltam azt a kutyát (pedig nekem is van kutyám, akit nagyon szeretek, de ő mégiscsak egy állat!), féltékenységi jeleneteket rendezett, ha nagymamámnak puszit adtunk, ilyesmi... arról nem is beszélve, hogy az egyik unokatestvéremnek ugyan ezen ok folytán széttépte a száját a kutya (20 öltés az arcába és a szájába). Akkor nem lett elaltatva, mert nagyika sírt.

Az idő során elfogadtam, hogy a kutya fontosabb, mint mi, de hogy még a halála után is ennyire tényező legyen????

Még annyit, hogy nagyi kb fél éve lakik egyedül, addig mindig nála lakott egy fia. Most, hogy egyedül van, minden nap vagy 3-4 órára vendége. Tehát az egyedüllétre se lehet fogni.

Hogyan tudnánk észhez téríteni, és levakarni róla ezt a dögöt?

2012. máj. 13. 11:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Ez egy elég összetett dolog azért.

Oké, hogy mindig lakott vele valaki fél évvel ezelőttig, meg hogy most is minden nap látogatja valaki, de ez még nem azt jelenti, hogy nem magányos.

Tudod, van az a közhely, hogy társaságban is lehet valaki egyedül.

Lehet, hogy a nagyid pont így érzi, ezért a kutyus volt az igazi "társa" a papád halála óta.

Rendben, hogy napi 4 órát van nála valaki, de azért a kutya a nap 24 órájában vele volt, vele aludt, hozzá beszélt, persze hogy kialakult ez a hatalmas kötődés.

Evvel együtt megértem, hogy nektek baromi rosszul esik a dolog, viszont ti még fiatalok vagytok, rugalmasabbak, míg ő már idős és valószínű nem fog/tud változni.

Tehát el kell fogadnotok, hogy ez van.

Legyetek vele megértőek, hallgassátok a kutyás sztorikat, hisz ő így könnyít a lelkén.

És a kutyusra meg aztán abszolút nem ér haragudni, hiszen ő aztán végképp nem tehet arról, amit a nagyid csinál és ahogy hozzá és hozzátok viszonyult.

L/25

2012. máj. 13. 11:56
 12/21 anonim ***** válasza:
74%
A leírásodból látszik, hogy nincs kutyád, vagy nem szerettél soha őszintén eyg kutyát. Én megértem. Egy kutya szereteténél nincs is őszintébb és tisztább dolog a világon. Az én kutyám még csak 2 éves, de biztos belebetegednék, ha történne vele valami.
2012. máj. 13. 12:00
 13/21 Normálisvagy? ***** válasza:
92%

Kedves kérdező! Nyilván a mamád nem 50-60 év közötti, szóval szerintem együtt érzőbb is lehetnél vele! El kell fogadni, hogy a kutya mindig ott volt vele 24 órában és hozzánőtt!

Nem ugyan úgy viszonyultok az állatokhoz, ennyi! Mamád családtagnak tekinti, te pedig a saját kutyádat igaz szereted, de mégis állatként kezeled!

"Hogyan tudnánk észhez téríteni, és levakarni róla ezt a dögöt?"

Nálad a stílussal is vannak ám problémák! Gondolom mamáddal is hasonló hangnemet engedsz meg! Hát igen, ezért is szeretik olyan sokan az állatokat! Ha egy kutyával szépen bánsz, annyi szereteted ad neked, mint 10 ember együttvéve!

Fogadd el, hogy nincs most 100%-ig igazad, és ne arra fogd, hogy ide csak állatszerető emberek írnak! Evidens, hogy az állatbarát a mamád véleményét osztja, egy olyan ember, aki pedig kevésbé szereti az állatot a tiédet!

Fogadd el a helyzetet nem 12 éves vagy már!

2012. máj. 13. 12:08
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is van kutyám,és lehet,hogy jobban szeretem egy-két családtagomnál.Mivel bennük már csalódtam,a kutyában még soha.Ő van velem minden percben,ha sírok,ha nevetek.Vele szívesebben elmegyek bárhová,meg még sorolhatnám.Nem istenítem a kutyát,de fontos.És volt olyan párkapcsolatom,ahol a tag egyik percről a másikra elkezdte utálni a kutyámat,védelmembe kellett venni szegénykét,ettől meg is utáltam az illetőt.Úgyhogy megértem nagymamádat.Ha gyászolni akarja,tegye,ezzel nem okoz fájdalmat senkinek.Ha annyira szeretnéd őt,ezt a kérdést fel se tetted volna.
2012. máj. 13. 13:13
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

Tudod, kedves kérdező!

Az embereket elnézve, én messzemenően a nagymamádnak adok igazat.

2012. máj. 13. 13:25
 16/21 anonim ***** válasza:
84%

Hogyan tudnánk észhez téríteni, és levakarni róla ezt a dögöt?

Sehogy.Természetes,hogy hiányzik neki,beszél róla,vele volt jó hosszú évekig.Gyászol.

2012. máj. 13. 13:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom megítélnia családodat, nem is ismerlek, épp ezért nem pont rólatok írok, hanem inkább azt a tapasztalatot írom le, amit sokszor látni vélek.

Szóval öreg néni kutyával, vagy macskával. Én sok ilyet látok. És azt is látom, hogy ragyog a szeme, ha arra az állatra néz az ember. És tudod, miért? Mert szereti, és mert úgy érzi, hogy attól az állattól talán több szeretetet kapott mint bármelyik gyerekétől, vagy unokájától. Sajnos sok ilyen van manapság.

Jártam egy ideid öregotthonba beszélgetni az öregekkel. (ez volt az egyik gyakorlatom a főiskolán) El sem tudod képzelni, hogy az öregek hogy ragaszkodtak hozzám. Nekem dugdosták el a csokit, meg a cukrot, hogy mikor megyek, akkor odaadhassák. Nem az unokáknak, nem is a rokonoknak. Akkor esett le, hogy én többet foglalkozom velük, mint a tulajdon rokonaik. Persze nem fogadtam el az adományokat, megmondtam nekik, hogy adják oda az unokáknak.

Azért mondom, én nem tudom a ti helyzetetek milyen, de én nem tudok az ilyen dolgokon megbotránkozni. Persze nyilván neked ez rosszul esik, de ha nem féltékenykednél most is, hanem próbálnál némi együttérzést mutatni felé, akkor azért biztos nagyon hálás lenne neked a nagymamád.

2012. máj. 13. 14:15
 18/21 anonim ***** válasza:

nekünk is volt ilyen kutyánk, akit nem akartam - már a fajtát sem, nem kedveltem, amikor beteg lett, nagyon közel került a szívemhez, rám volt szorulva, átéreztem a szenvedését, segítettem neki, hű társam lett

a nagyidnak trauma az is, hogy megölték, ettől még bűntudata is lehet (Ágnes asszony mossa, mossa ...)

gyászolja is, mert elveszítette.

a kiskutya kizárólagosan az ÖVÉ volt. A FETÉTLEN Szeretetét élvezte. Valószínúleg mindene volt.

Gondolod, hogy egy (sacc) 80 éves asszonyt érdekli a pénz értéke, meghogy apád mennyit áldoz rá?

Lehet ridegen is élni egymás mellett, "a kutya az csak kutya" " a nagyi az csak nagyi" stb. de neki ez kevés.

Nagyon sok türelemre van szükség hozzájuk.

A legkevésbbé a jelen érdekli őket. Előjön a gyerekkoruk, az emlékeik, és már a túlvilágra tekintenek fél szemmel ...

2012. máj. 15. 20:36
 19/21 anonim ***** válasza:
80%

"hogy az én családom tartja el, édesapám pénzeli,"

Gondolom, A SAJÁT ANYUKÁJÁRÓL VAN SZÓ, TE LIBA.

2012. máj. 16. 19:41
 20/21 anonim ***** válasza:
87%
Én látatlanban is sokkal jobban szeretem azt a szegény kis Westit, mint téged, te érzéketlen, ostoba liba!
2012. máj. 17. 06:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!