Ez miért van? Sziasztok! Van egy problémám. Nos. Gimnazista vagyok, jövőre érettségizek. édesanyám állandóan piszkál a továbbtanulással,
Gondolom te a tanulás terén sokkal jobb képességekkel vagy megáldva mint a húgod. A 4-es átlagnál lehetnél talán jobb is, ha jobban összpontosítanál a tanulással.
Amúgy elárulom a 4-es átlag kevés lesz ahhoz, hogy felsőoktatási intézménybe bekerülj.
1. válaszoló butaságot írt, négyes átlaggal simán be lehet kerülni felsőoktatási intézménybe!
Kérdező, Édesanyád szerintem ugyanannyira szeret téged és húgodat is, de ugyanakkor MÁSKÉPP. Ő hajt téged, de a húgodat nem. Szerinte ő már beletörődött a húgod helyzetébe, hogy ő nem tanul olyan sokat. Viszont benned látja a lehetőséget, emiatt hajt téged.
Nem az anyádnak tanulsz, hanem magadnak. Csakis olyan iksolába menj, ahova TE akarsz, nem az anyád, különben úgy elcseszed az életedet, hogy sírhatsz holtig miatta.
Anyád azért veszekszik veled, és a húgoddal nem, mert a húgod valószínűleg nagyon gyenge akaratú kislány, aki mindent szó nélkül elfogad anyukától, te viszont - nagyon okosan! - nem, és lázadsz. Helyes! Annak van itt az ideje nálad.
Négyes átlaggal símán felvesznek, HA vannak olyan húzó tárgyaid, amelykből mindig ötös vagy és arra a pályára lépsz, mint amelyekre a képességeid visznek.
Elős körben kérj az osztályfőnöködtől segítséget, aztán attól a tanártól, akinek a tárgyaiból a legjobb vagy és azokkal mennél felvételizni, utána peidg keresd fel az iskolapszichológust. Ha senki sem segít, és nem elég támasz édesanyád akaroksága ellen, akkor keresd meg a háziorvost, és a legközelebbi Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Gondozót, ahol szakpszichiáter és pszichológust tud neked segíteni.
Ez nem azt jelenti, hogy ledilibigyóznak, mert mert neked nem ez a bajod. Hanem azt, hogy először elbeszélgetnek veled, felmérik a képességeidet, a személyiséged erejét, AZTÁN az édesmamával is csevegnek pár szót. Hidd el, könnyebb lesz ezután! :)
Ja: ha él az édesapád, nem ártana fele kapcsolatot keresni, mert anyukád nagyon átment zsarnokba: benned akarjka megvalósítani a saját álmait és nem azt nézi, hogy NEKED mik az álmaid.
Az én átlagom csak 3,6 volt, mégis az orvosit jelöltem meg, mert bioszból és kémiából ász vagyok:) Nem ezen múlik. De tényleg igaza van, mert magadnak tanulsz és nem akarja, hogy esetlen a lustaság miatt elcseszd az életed. Bár az én szüleim nem veszekedtek velem emiatt, azt mondták, az én döntések, hogy mit kezdek magammal.
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!