Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 40 feletti férfiak könnyen...

40 feletti férfiak könnyen bele tudnak jönni az apaszerepbe, vagy már kevesebb türelmük van hozzá?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, a férjem 43. Most várjuk első (és valószínűleg egyetlen) gyerekünket, de gyógyszer mellet estem teherbe, nagyon nem számítottam rá. Persze ha így alakult, akkor nem vetetném el, mert már a korom alapján ideális a szülés, de félek, hogy a férjem hosszútávon nem bírja majd, mert nem terveztünk gyereket, legalábbis elég rosszkor jött. Azt mondta, hogy örül, de attól tart, hogy az oviban mondjuk a 30-as apukák közül ki fog lógni és mindenki furán néz majd rá, ha pl. leviszi a játszótérre. Pedig egyébként sportol, elegáns, kiegyensúlyozott lelkileg is. Csak nem igazán akartunk gyereket, mármint mindketten a munkának élünk és úgy voltunk vele, ha lesz, akkor szépen felneveljük, de ha nem, az sem tragédia. Most egy kicsit félek a továbbiaktól, mert nem érzem magunkat késznek..főleg a férjemet, mert látom rajta, hogy belül ő is fél. 38 éves koráig egyedül élt, nem volt sosem családcentrikus. Szerintetek rossz vége lehet ennek? A kora már tényleg akadály, hogy jó apa legyen?
2012. máj. 12. 13:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem annyira vészes azért a helyzet a lényeg, hogy bármilyen megterhelő is lesz, mert az lesz, próbálj odafigyelni a férjedre is. Próbáld bevonni a gyerek körüli teendőkbe, de semmit ne erőltess rá, aztán majd alakulnak a dolgok. Legalább elmondhatod, hogy te mindent megtettél azért hogy működjön a dolog.
2012. máj. 12. 14:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Van az a réteg, amelyik először karriert csinál, azután jön a gyerek. Az óvodára, ahová a mi gyerekeink járnak, pont ez a jellemző. Elvétve találni 30-as apukákat!

1 gyerek miatt ne féljetek. Jó lesz. Hidd el, mindenki fél az első előtt valamilyen szinten. Ti is bele fogtok jönni, mint mindenki más! Élvezni fogjátok az új helyzetet és csodás lesz, hogy kettőtölből lesz egy kis emberke! Erre koncentrálj! A 43 éves férfi nem öreg, szuper korban van, az én férjem is annyi, 2 éves a kisfiunk. Hamar hozzá lehet szokni a babához, és olyan sok öröm lesz benne!

2012. máj. 12. 14:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Apukám 20 volt, amikor megszületett az egyik bátyám. Aztán 28, amikor a másik. És végül 38 amikor én megszülettem.

Anyu azt mondja, hogy hozzám volt a legnagyobb türelme, és velem foglalkozott kicsinek is a legtöbbet. Köztünk más is a kapcsolat, mint a másik két tesómmal. Nem azért, mert jobban szeret, vagy ilyesmi, hanem egyszerűen ő később ért meg az apaságra.

Szerintem a kor nem lehet akadály. Inkább az ember alaptermészete a mérvadó. Vannak emberek, akinek nem való a gyerek. Sem 20 évesen, sem pedig 40 évesen. Nem a kor a döntő.

Sok boldogságot a babához!

2012. máj. 12. 15:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, az én párom teljesen semleges volt, amikor terhes lettem, érdeklődött stb., de nem láttam azt a hú most gyerekem lesz dolgot nála. Amikor először a kezébe fogta, onnantól el van ájulva, valahol még nyugisabb is lesz, mert már kiélte magát, nem érzi, hogy a baba miatt kihagy valamit.
2012. máj. 12. 15:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az hogy aggódik a kora miatt arra utal hogy érdekli a gyerek. Szerintem figyelni fog rá.
2012. máj. 12. 16:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Bírom ezeket a korbéli behatárolásokat.

A kor egy dolog. Egy számadat. Nem egyformán öregszünk. Ahogy fiatalon is lehet valaki lestrapált, korosabban pedig fiatalos, úgy az sem korfüggő, hogy érett-e, vagy éretlen. Az apaság sem korfüggő, a kérdezőnek kell tudnia, hogy a férje milyen típus, ebben a korának vajmi kevés köze van.

2012. máj. 12. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!