40 feletti férfiak könnyen bele tudnak jönni az apaszerepbe, vagy már kevesebb türelmük van hozzá?
Egyáltalán nem akadály, söt szerintem igen jó apa lesz, csak most meg van ijedve. (Aki nem igy reagál, az egyáltalán nem gondolkodik azon, hogy milyen lesz mint apa, akinek meg ez lényeg, az a gyereket is komolyan veszi.)
Mellékesen egész biztos nem ö az egyetlen ilyen korú apa, mégha a legtöbbnek nem is az elsö gyereke, akit ilyen idösen kap. Ezen kivül egyre inkább az a megszokott, hogy a gyereknek idösebbek a szülei, mint régebben, mert a nök is csak 25-30 év körül (tudnak és akarnak) elöször szülni, az apa meg általában pár évvel idösebb.
Minden jót a babához!
Matekozzunk egy picit:
A gyermek 15 évesen ballag általánosból apuka 58 éves.
Közèpiskolából 20 évesen apuka 63.
Végez az egyetemmel 24 éves apuka majdnem 70 éves. Hát nem tudom.
Mindezek ellenére sok boldogságot kívánok!
Olvasva, amit írtál, én a helyedben nyugodt lennék efelől. Természetes, hogy izgul, fél az ismeretlentől a férjed. Hiszen, ha jól értem, még nincs gyereke, tehát nem is tudja, milyen az. De meglátod, ha már a karotokban tartjátok, egészen más lesz az idegességetek oka:)! (Jaj, evett rendesen? Nem kellene tisztába tenni??? Miért sír, csak nem fáj valamije?! stb.) És el is felejtitek, hogy réges-régen mi volt az idegességetek tárgya.
Mondom, abszolút természetes, amit átéltek most. Valaki fentebb írta, hogy ha ilyesmin rágódik, akkor igénye van rá, hogy jó apa legyen. És így az esélye is nagyobb, hiszen gondolkodik ezen:)
Sok örömet a babához!
Hozzáteszem, hogy ha csak annyi a problémája hogy milyen gáz lesz hogy az oviban ott gáz lesz a 30-as apukák között, szerintem meglepődne hány korabeli jár oda és nem az unokával :D.
Ha más bizonytalanság is van a részéről, akkor lehetnek problémák. Egy gyerek elég nagy "trauma" egy család életében. Persze a kirakatba mindenki azt rakja, hogy mekkora jó dolog, valóban van jó része, de az első néhány év nagyon kemény, főleg az apáknak és elég sok tökéletes házasság ment már ilyenkor tönkre, és olyanoknál is akik tervezték és nagyon várták a gyerkőcöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!