Melyikre alapoznátok inkább egy házasságot: mindent elsöprő szerelem vagy kölcsönös bizalom, megbecsülés?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Hasonló, de konkrét eset. Én ott is, itt is azt mondom, hogy a hatalmas szerelemre nem lehet házasságot alapozni, a másikra lehetne, de mivel langyos vízként indul, lehet, hogy pont emiatt lép ki a nő a kapcsolatból, mert rájön, hogy kell neki a szerelem(esetleg beszervez harmadiknak egy naaaagy szerelmet, aztán mehet a megcsalósdi).
Ideális esetben a kettőt megtalálod egy személyben, de nagyon kevés az ideális eset, nagyon sok a megalkuvás, annál is több a válás. Szóval értitek, mire célzok. A házasság nem játék, kompromisszumokra mindig szükség lesz, de ha teljes megalkuvás kell egy házasság létrejöttéhez, ott a válás borítékolva van.
2.-dik válaszoló,egyformán gondolkodunk!
Nekem is volt langyosvizes párkapcsolatom,kiléptem belőle.
Közben jött a nagy szerelem,a mindent elsöprő,az első igazán jó szexuális élmény...ő lett a férjem,ennek hét éve.
Még mindig imádom és beleborzongok,ha visszaemlékszek minden egyes együtt eltöltött napra!:-)))
Ezeknek együtt kellene lenni.
A mindent elsöprő szerelem lehet, hogy kockázatos, viszont boldoggá tesz, mert szereted, szerelmes vagy, és ezt semmi nem pótolja.
A nagy szerelemben mindig benne van a nagy csalódás lehetősége.
A második helyzet, szerintem nem jó, mert, ha a kapcsolat elején sincs lángolás, és szerelem, "csak" megbecsülés, akkor mi lesz később?
Langyos víz, unalom, nincs érzékiség, nincs vágy, megbecsülés van, de valljuk be, hogy az ember nem csak erre vágyik.
Aztán, ha valaki kilép az ilyen kapcsolatból, mert jött a Nagy Szerelem, akkor kígyót békát kiáltanak rá, pedig lehet, hogy meg lehet érteni.
A kölcsönös bizalom és megbecsülés nagyon fontos és alap dolog, de szerelem nélkül nem elég egy boldog házassághoz.
Sok barátomban bízom, sok férfit megbecsülök, és bizalommal vagyok irántuk, mégsem tudnék összeházasodni velük, mert nem vagyok szerelmes beléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!