Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyikre alapoznátok inkább...

Melyikre alapoznátok inkább egy házasságot: mindent elsöprő szerelem vagy kölcsönös bizalom, megbecsülés?

Figyelt kérdés
Nem teljesen zárja ki egyik a másikat, de valamelyik mindenképpen domináns. Melyikre alapoznátok szívesebben/melyikre alapoztatok?
2012. máj. 11. 20:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
nálunk mindkettő megvolt, úgyhogy nem is tudom elképzelni a fent említett dolgokat külön-külön...
2012. máj. 12. 07:21
 12/17 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint nem lehet mindkettő egyformán meg, mert a szerelemtől nem lát tisztán az ember, épp ettől olyan jó. Csak akkor tudsz reálisan értékelni, és tisztán látni, ha alább hagy a hév. Addig pedig kicsit zsákbamacska, hogy mire mondd igent az ember, mert évek múlva mikor már nem vakít a szerelem kiderülnek olyan dolgok a másikról, amik szerelem nélkül sokkal gyorsabban kiderültek volna.
2012. máj. 12. 08:20
 13/17 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Hasonló, de konkrét eset. Én ott is, itt is azt mondom, hogy a hatalmas szerelemre nem lehet házasságot alapozni, a másikra lehetne, de mivel langyos vízként indul, lehet, hogy pont emiatt lép ki a nő a kapcsolatból, mert rájön, hogy kell neki a szerelem(esetleg beszervez harmadiknak egy naaaagy szerelmet, aztán mehet a megcsalósdi).

Ideális esetben a kettőt megtalálod egy személyben, de nagyon kevés az ideális eset, nagyon sok a megalkuvás, annál is több a válás. Szóval értitek, mire célzok. A házasság nem játék, kompromisszumokra mindig szükség lesz, de ha teljes megalkuvás kell egy házasság létrejöttéhez, ott a válás borítékolva van.

2012. máj. 12. 08:36
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
hát, ha úgy szól a kérdés, hogy két külön emberről van szó, és melyiket választanám: egyiket sem! nem és kész. nekem mind a kettőre szükségem van, egy emberben. ha valakiben csak az egyik van meg (mindegy melyik) akkor nem kell.
2012. máj. 14. 13:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Mindkettö fontos de én személyszerint MÁSADIKRA ALAPOZOK
2012. máj. 16. 07:44
 16/17 anonim ***** válasza:

2.-dik válaszoló,egyformán gondolkodunk!

Nekem is volt langyosvizes párkapcsolatom,kiléptem belőle.

Közben jött a nagy szerelem,a mindent elsöprő,az első igazán jó szexuális élmény...ő lett a férjem,ennek hét éve.

Még mindig imádom és beleborzongok,ha visszaemlékszek minden egyes együtt eltöltött napra!:-)))

2012. máj. 16. 10:10
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek együtt kellene lenni.

A mindent elsöprő szerelem lehet, hogy kockázatos, viszont boldoggá tesz, mert szereted, szerelmes vagy, és ezt semmi nem pótolja.

A nagy szerelemben mindig benne van a nagy csalódás lehetősége.

A második helyzet, szerintem nem jó, mert, ha a kapcsolat elején sincs lángolás, és szerelem, "csak" megbecsülés, akkor mi lesz később?

Langyos víz, unalom, nincs érzékiség, nincs vágy, megbecsülés van, de valljuk be, hogy az ember nem csak erre vágyik.

Aztán, ha valaki kilép az ilyen kapcsolatból, mert jött a Nagy Szerelem, akkor kígyót békát kiáltanak rá, pedig lehet, hogy meg lehet érteni.

A kölcsönös bizalom és megbecsülés nagyon fontos és alap dolog, de szerelem nélkül nem elég egy boldog házassághoz.

Sok barátomban bízom, sok férfit megbecsülök, és bizalommal vagyok irántuk, mégsem tudnék összeházasodni velük, mert nem vagyok szerelmes beléjük.

2012. máj. 16. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!