Megöregedtem. Félek, hogy elhagy egy fiatalabbért. Mit tegyek?
45 éves férfi vagyok, nagyon sokat dolgozom, sok felelősség van a nyakamban. Az utóbbi 3 évben nagyon megtörtem, egyszerűen már csak a munkának élek, próbálom irányítani az intézményt, amit vezetek. Van egy nagyon szép feleségem, aki megtesz mindent, hogy boldoggá tegyen, de mostanában kezdünk eltávolodni egymástól. Nem vagyok már életvidám, mindig csak a gondok járnak a fejemben. Erősen őszülök, az arcom beesett lett. Egyre inkább érzem, hogy öregszem, míg a feleségem csak most fogja betölteni a 30-at, neki nincsenek még ilyen gondjai, most éli virágkorát. Szeretnék jobb férj lenni, de egyszerűen nem megy, szinte beköltöztem az irodába és semmi nem érdekel már, ami régen. Félek, hogy el fog hagyni egy fiatalabb pasasért, mert nagyon sok embernek tetszik és már nem is értem, miért van velem. Lehet, hogy ő sem érti már, ami a legszörnyűbb
Mit tehetnék? Van számomra valami tanácsuk?
A nagy korkülönbséges kérdéseknél mindig biztatják a párokat, hogy a szerelem mindent legyőz. Nos, a kétségeket például nem. Sajnos hatalmas kockázat ilyen feltételek mellett házasságot kötni. Persze ez rajtad, kedves kérdező, nem segít.
Én azt gondolom, hogy amíg így áll hozzád, és a kapcsolatotokhoz, addig nincs baj. Amit észrevehet és bánthatja, az a szomorúságod és az elcsigázottságod. Ez is talán csak azért fáj neki, mert szeret téged, és nem akarja, hogy rámenj a sok munkára és aggodalomra. Amíg nem távolodsz el tőle, nem hinném, hogy fiatalabbat keres, legalábbis azok alapján, amit eddig mondtál róla. A gyerek-kérdés viszont tényleg érdekes lehet. A házasságotok előtt nem volt tabutéma a korkülönbség és az ebből fakadó hátrányok? Mert ez bármilyen kellemetlen téma, nem árt, ha a felek megbeszélik.
T. Kérdező!
Érdekes a kérdés, általában a nők félnek az öregedéstől, nem a férfiak, akiknek állítólag még jól is áll a korosodás.
Ha idősebb lenne az a feleség, akkor is benne lenne a pakliban a megcsalás, mivel ez személyfüggő. Ha az a nő valóban megtesz mindent, hogy a T. kérdezőt boldoggá tegye, akkor nem úgy tűnk, mint aki megcsalni készül. Inkább azt érzem ki a sorokból, hogy a kérdezőnek nem elég fontos már a felesége.
Önértékelési problémák, túlhajszoltság, depresszió, ezek idővel beválthatják a félelmeket. Tenni kell ezek ellen.
Keressen fel szakembert, pszichológust.
Tisztelettel: Egy válaszoló.
#14: A pontozás alapján itt sokan vannak azok, akik pesszimistán állnak a nagyobb korkülönbséghez, ami egyezik a közvélekedéssel.
Általában a 40 éven felüli nők többsége és a fiatalabb nőknél sikertelen férfiak egy része nem fogadja el, ha olyat lát, hogy egy pár női tagja 10+ évvel fiatalabb a férfinél.
Mindez érthető, az okokat nem kell részletezni.
Én azt gondolom, hogy senkinek semmi köze a másik kapcsolatához.
Az is igaz, hogy itt éppen a kérdező firtatta a dolgot,ezért nem kell csodálkoznia a szarkasztikus, cinikus beszólásokon.
Előző: Hol??? Hol keverednek a fiatal lányok és a rámenős idős krampók? Szórakozóhelyen? Megesik, igen, hogy egy idősebb krampusz azért jár fiatalok közé, hogy felszedje őket, nem dominózni. Vagy munkahelyen? Megesik, akkor viszont fel lehet jelenteni, akár fiatal, akár idősebb,mert az munkahelyi zaklatás.
Szóval az egészet azért írom, mert ez nem általános, azaz erre nem mondhatjuk, hogy "általában".
Egy 20 éves számára egy 40 éves dupla olyan idős, érthető, ha ez neked sok.
Nem értem továbbra sem, mi a probléma:
A társkeresőn ki kell írni külön, hogy max. ennyi és ennyi korkülönbséggel keresel, engem is zaklattak az idősebb nők, amíg nagy betűkkel ki nem írtam, hogy korban hozzám illő, nálam fiatalabb lányok érdekelnek.
Az idősebb urak azt figyeltem meg, hogy szeretnek udvarolni, de azt ők sem gondolják komolyan, hogy meg akarnának kapni, csak úriemberek. Ha meg egy 40-es leáll veled beszélgetni, lehet, hogy csak te hiszed azt, hogy nyomul, lehet, hogy csak jól el lehet veled társalogni, írtad is, hogy nem nyomulósak /ne sértődj meg de ezt gondolom látatlanban, nem a lepontozás miatt írom, mivel simán lesz@rom és szánalmasnak tartom a bosszúból lepontozókat/.
Szerintem hagyjuk a témát, mert szegény kérdezőt már eléggé elbizonytalanítottuk. Ha ők szeretik egymást, akkor nem számít semmi más és egy kívülálló véleménye sem.
A feleség 30, ő 45, az én mércémmel még belefér ez a korkülönbség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!