Visszahozathat a gyámhivatallal?
Sziasztok! Egy 15éves lány vagyok és a szüleim válófélben vannak. Most úgy élünk, hogy 2szintes a ház apám alul, én pedig felül anyukámmal és a papámmal. Az lenne a kérdésem, hogy anyukám és és elszeretnénk innen költözni 100km-el arrébb de apám azt mondta, hogy engem nem enged és visszafog hozatni a gyámhivatallal... ez lehetséges? Tehát, elmúltam már 14. Jó igaz, még nem váltak el meg még nem töltöttem be a 18t...de... nem tudom. Szóval ezt lehetséges? Semmi esély nincs arra, hogy eltudjunk költözni amíg nem váltak el stb?
Előre is köszönöm.
Nem fog a gyámhivatal elvenni anykádtól. Még ha apukád rátok is küldi őket, akkor sem vesznek el, csak felmérik a helyzetet. Gondolom, hogy nincs semmi okuk rá, hogy ne maradj az anyukáddal.
Ilyen fenyegetőző embertől én is messzire költöztetném a gyerekem.
Viszont a láthatásodat biztosítania kell, ami akár anyagi felelősségvállalást is jelenthet.
Amúgy szerintem az a legtisztább, ha bementek megérdeklődni a gyámhivatalnál, hogy mi a teendő és hogy intézhetitek el.
Ott biztos tudnak megfelelő választ adni.,
Amúgy meg szerintem tényleg kell engedély, hogy elvigyen, merthogy szülői jogokat sértene. Apukád mondhatná azt pl., hogy Édesanyád elrabolt Téged. És az igazi elhelyezési perben, ez nem nagyon vet jó fényt.
1. Ha válófélben vannak (ez szerintem ugyanis azt jelenti, hoyg már folyik a válóper), akkor anyukád kérheti az ideiglenes gyerekelhelyezést. Ebben az esetben neked ott kell lakni, ahol anyukád lakik.
2. HA te anyukáddal vagy valahol - függetlenül a válástól, akkor ahhoz jogod van, és apukád nem szólhat bele, mert biztositva van a felügyeleted.
3. Ilyen idösen már megkérdeznek, hogy melyik szülövel akarsz élni, TE választasz.
Szóval ne ijedj meg, apukád csak öszsevissza beszél hülyeségeket.
"Amúgy meg szerintem tényleg kell engedély, hogy elvigyen, merthogy szülői jogokat sértene. Apukád mondhatná azt pl., hogy Édesanyád elrabolt Téged. És az igazi elhelyezési perben, ez nem nagyon vet jó fényt."
Amig nincsenek elválva, addig mindkét szülö oda viszi a gyereket, ahová akarja, nem kell a másoktól engedélyt kérni.
Egy 15!!!! éves gyereket nem tud az egyik szülöje sem elrabolni. Föként, ha a gyerek nem is akar a másiknál lenni.
A gyerekelhelyezésnél meg ekkora gyereket megkérdeznek, hogy hol akar élni, melyik szülövel.
Ha az apa ilyeneket mond, hogy az anya elrabolta a gyereket, akkor maga alatt vágja a fát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!