Öcsém eléggé agresszív és nagyon sok foltot, heget hagy rajtam, hogy mulasszam el őket hamar, hogy a barátom ne vegye észre?
De milyen ürüggyel ver? Begurul valamin és te vagy az első akin levezeti? Vagy csak brahiból vagy erőfitogtatásból?
Persze sokszor vagy, hogy az ellentétes nemű testvérek szeretik szadizni egymást, ez úgy el is fogadható egy kicsit durvább játéknak, ha mindketten kiskorúak, DE te itt most már egy felnőtt nő vagy és ő se kisfiú már, és egyáltalán nem normális, hogy állandóan kék zöldre ver.
Ha indulatból teszi, akkor később mi lesz? Kést ránt rád?
A barátod félt, normális a reakciója. Ha pedig nem érzed magad otthon biztonságban, akkor költözz el. Én legalább is bármit megtennék, hogy a dilis öcsémtől szabaduljak.
Elég ellentmondó az, hogy te magadat egy karakán, magáért kiálló nőnek tartod (a sarkadra tudsz állni), de egyáltalán nem ezt sugallja az, hogy pszichiáterhez jársz és bogyókat szedsz, mert csak az tud kívülről is stabilnak lenni, aki belülről is az.
Tegnap 22:34-nek : Az a baj, hogy attól tartok, hgoy a barátom nem tudná megverni... kisebb is nála, meg nem akarom tényleg hogy most verekedésbe kezdjenek... Amúgy eléggé eldurvult már a helyzet, volt, hogy késsel megfenyegetett, meg szorongatta a torkomat, meg olyanokat mondott, hogy éjszaka átvágja a torkom, de szerintem még ha meg is tudná verni barátom rajta az nem segítene...
ma 00:53-nak: Sokszor csak azért ugrik nekem, mert éppen ideges, de pl volt már csomószor, hogy kitörte a szék lábát, mert nem engedték a szüleim gépezni, vagy betörte az ablakot, stb, stb, sokszor ilyenkor nekem is nekem ugrik, és ha csak ránézek, már attól begurul.
A dilibogyókat meg egészen másért teszem, a pszichodoki szerint nálam egyszerűen nem akkora a szerotonin szintem, amennyinek kéne lenni, és ezért van a depresszió is. Szóval pusztán biológiailag nem vagyok teljesen rendben.
Egyébként köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
Félelmetes, amiket írsz az öcséd viselkedéséről, mégis a legijesztőbb az, hogy úgy gondolod, nem is olyan nagy a baj (csak ajánljon valaki kenőcsöt...). Pedig az! Veszélyes dolgokat művel, ha valóban olyasmiket tesz, amit írtál.
Talán neked ez már természetesnek hat, mert ebben nőttetek fel. Csakhogy, most már egyre erősebb és egyre agresszívebb. Ki állítja meg? Ki mer neki ellentmondani? Gondolom, lassan senki. (A kamaszkor még egyébként problémamentes fiúkat is megbolondítja, hát ha még valamilyen pszichés gondjuk is van!) Időben kell cselekednetek, különben ez az agresszív, kiszámíthatatlan viselkedés csak fokozódni fog.
Ez a viselkedés egy érett felnőttnél sem normális, nem ám egy 14 éves gyereknél. Fenyegetőzik meg ilyenek, ez már rég nem játék, nem is értem a szüleiteket, hogy miért nem lépnek a dologban. Ha te nem leszel ott boxzsáknak, akkor kire megy majd? Anyudra? Esetleg az utcán valakire? Iskolában is ilyen durva?
Lepjétek meg egy boxzsákkal, legalább addig sem téged ver.
Nekem volt ilyen csoporttársam az egyetemen, ő pszichiáterhez is járt dühkezelésre, nála főleg az alkohol fogyasztás növelte meg az ingerszintet, és akkor kb olyan volt mint Hulk, tört zúzott, amúgy meg egy jófej srác volt, csak a bulikban nem lehetett féken tartani.
Öcséd 14 éves vigyétek orvoshoz, vagy mi kell a szüleidnek, hogy észhez térjenek? Váltsa be az egyik neked tett ígértét, hogy leszúr?
Lehet többre jutsz, ha megmutatod nekik ezt a kérdést, talán ennyi kívülálló rádöbbenti őket, hogy nem lehet emellett a probléma mellett csak úgy elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!