Öcsém eléggé agresszív és nagyon sok foltot, heget hagy rajtam, hogy mulasszam el őket hamar, hogy a barátom ne vegye észre?
a fekete nadálytő tényleg hatásos! plusz egy kis alapozó és nincs semmi.
de a barátod "elbeszélgethetne" az öcsikéddel
A szüleid mit szólnak hozzá? Apád nem pofozza fel néha? Esetleg a barátod is adhatna neki egykét nevelő célzatú pofont. Egyáltalán miért bánt?
Ha nem tudjátok kezelni, akkor irány az orvos, esetleg családsegítő.
14 éves gyereknél egyáltalán nem normális dolog, ha verekedik, méghozzá úgy, hogy sebeket ejt! Mentálisan/pszichésen biztos, hogy kivizsgálásra van szüksége. Itt kell a sarkadra állnod -nem az öcséddel harcolni-, és beszélj a szüleiddel, hogy tegyenek valamit, mert ez így nem mehet tovább.
Egyébként, ha nem hallgatnak rád, vagy nem vesznek komolyan, akkor sem vagy eszköztelen. Családsegítőben pl. jogi segítséget kaphatsz, nem kell attól tartanod, hogy ezt a viselkedést (verekedést) nem lehet büntetni (fiatalkorúként igenis lehet). De lehet, hogy az is elég, ha mindezt elmondod nekik, a szüleidnek, öcsédnek. Van segítség, ne hagyd, hogy terrorizáljon a testvéred!
Köszönöm szépen, hogy segíteni akartok, de nem vagyok "áldozat típus" és igen is a sarkamra állok, anyámmal is többször beszéltem,, hgoy ez nem normális dolog, hajlandó lennék abban is bennelenni, hogy én is menjek az egész családdal valami terápiafélére, ha az kell, bár szerintem is öcsémet kéne elsősorban kezelni. De anyám olyan, mintha kicsit elzárkózna ettől a dologtól. Nem értem miért, hisz én is járok pszichiáterhez, dilibogyót szedek mániás depresszióra, és most teljesen jól vagyok.
Feljelenteni meg nyilván nem fogom a saját öcsémet, szerintem ő is áldozat (nem lett egyáltalán megnevelve, nincs rá idő, ahogy rám sem volt, de ezek szerint ő másképpen reagál, meg alapból van benne egy adag agresszió)
NEm tudom, mit tehetnék többet, én próbálkozom (Addig marad a fekete nadálytő, meg a krumplihéj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!