Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsém eléggé agresszív és...

Öcsém eléggé agresszív és nagyon sok foltot, heget hagy rajtam, hogy mulasszam el őket hamar, hogy a barátom ne vegye észre?

Figyelt kérdés
Párszor már látta, és nagyon mérges volt miatta, és most nemsokára megyek hozzá és nem akarom nagyon felhúzni, mert most elég csúnya foltjaim vannak. :S
2012. máj. 8. 21:53
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszi! Szüleim is látják, hogy kattant a gyerek, de azzal vannak elfoglalva hogy hibásokat keressenek, ahelyett, hogy elhurcolják valahova. A baj az, hogy én 20 éves vagyok, de ő meg még kiskorú, 14! éves. Viszont 182 cm és 98 kiló... Hát ezzel nehéz "versenyezni"..
2012. máj. 8. 22:14
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

a fekete nadálytő tényleg hatásos! plusz egy kis alapozó és nincs semmi.

de a barátod "elbeszélgethetne" az öcsikéddel

2012. máj. 8. 22:41
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid mit szólnak hozzá? Apád nem pofozza fel néha? Esetleg a barátod is adhatna neki egykét nevelő célzatú pofont. Egyáltalán miért bánt?

Ha nem tudjátok kezelni, akkor irány az orvos, esetleg családsegítő.

2012. máj. 8. 23:33
 14/27 anonim ***** válasza:
44%
98 kilò és 182 cm? Èn 185 vagyok és 78 kg,pedig izmos vagyok.Nincs egy kicsit meghízva?
2012. máj. 9. 08:19
 15/27 anonim ***** válasza:
csak egy kerdes: biztos,h az ocsed bant es nem vki mas?
2012. máj. 9. 08:34
 16/27 anonim ***** válasza:
55%
Miért nem lépsz? Miért akarod a barátod előtt eltitkolni a veréseket? A szüleidről is megvan a véleményem, hogy hagyják, a lányukat verje a fiuk. Komolyan nem értem néha az embereket! A barátod hozzáállása a normális, nem a tietek! Én nem válaszolok konkrétan a kérdésedre, mert szerintem ebben az esetben nem az a megoldás, hogy akármivel kenegeted a hegeidet, sebeidet, hanem hogy léptek, hogy ez az állapot megszűnjön.
2012. máj. 9. 08:53
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Hú, nagyon nehéz helyzet, de valahogy meg kéne tanulnod a sarkadra állni. Tudod, vannak ilyen áldozat típusú emberek, valószínűleg te is ilyen vagy. Szerintem ha keményebben visszaszólsz neki, akkor megijed tőled. (De ezt most teljesen komolyan mondom.) Csak határozottnak és magabiztosnak kell lenned. Az én öcsém soha nem ütne meg engem, de ha ilyesmi lenne, akkor azt nagyon megemlegetné, pedig ő is jóval nagyobb és erősebb nálam.
2012. máj. 9. 08:58
 18/27 anonim ***** válasza:

14 éves gyereknél egyáltalán nem normális dolog, ha verekedik, méghozzá úgy, hogy sebeket ejt! Mentálisan/pszichésen biztos, hogy kivizsgálásra van szüksége. Itt kell a sarkadra állnod -nem az öcséddel harcolni-, és beszélj a szüleiddel, hogy tegyenek valamit, mert ez így nem mehet tovább.

Egyébként, ha nem hallgatnak rád, vagy nem vesznek komolyan, akkor sem vagy eszköztelen. Családsegítőben pl. jogi segítséget kaphatsz, nem kell attól tartanod, hogy ezt a viselkedést (verekedést) nem lehet büntetni (fiatalkorúként igenis lehet). De lehet, hogy az is elég, ha mindezt elmondod nekik, a szüleidnek, öcsédnek. Van segítség, ne hagyd, hogy terrorizáljon a testvéred!

2012. máj. 9. 20:16
 19/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy segíteni akartok, de nem vagyok "áldozat típus" és igen is a sarkamra állok, anyámmal is többször beszéltem,, hgoy ez nem normális dolog, hajlandó lennék abban is bennelenni, hogy én is menjek az egész családdal valami terápiafélére, ha az kell, bár szerintem is öcsémet kéne elsősorban kezelni. De anyám olyan, mintha kicsit elzárkózna ettől a dologtól. Nem értem miért, hisz én is járok pszichiáterhez, dilibogyót szedek mániás depresszióra, és most teljesen jól vagyok.

Feljelenteni meg nyilván nem fogom a saját öcsémet, szerintem ő is áldozat (nem lett egyáltalán megnevelve, nincs rá idő, ahogy rám sem volt, de ezek szerint ő másképpen reagál, meg alapból van benne egy adag agresszió)

NEm tudom, mit tehetnék többet, én próbálkozom (Addig marad a fekete nadálytő, meg a krumplihéj :)

2012. máj. 9. 21:40
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
"de nem vagyok "áldozat típus" "- akkor mi vagy? nem akarod a barátod előtt mutatni a sebeidet ,mert nem akarod felhúzni nehogy megverje az öcsédet. de ő persze nyugodtan verhet téged véresre és hagyod.14 évesnél ez egyáltalán NEM NORMÁLIS! mi lesz ha durvább lesz? esetleg késsel támad rád. (mondjuk nem tudom pontosan milyen a helyzet ,de a leírtakból ezt is ki tudom venni.) Akkor sem kéne ezt hagyni. normális vagy?! bocsánat a hangnemért de nagyon felhúztam magam. mi jogon verhet téged?! tegyél már ellene valamit!
2012. máj. 9. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!