Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire reális ez?

Szerintetek mennyire reális ez?

Figyelt kérdés

Olvasik itt érzésekről , családi problémákról. Igyekszek én is megérteni sok mindent, de van amit én sem tudok. De nagy álltalánosságban egy-két dolgot leírnék.

Előre is elnézést ha helyesírási hibám lenne. Műszaki ember vagyok és nem humán.

Először is én úgy gondodlom, hogy egy ember életetét befolyásolja az amit a szüleitől kapott. Nagy mértékben a neveltetése. Sok ember nem is tudja miért tesz úgy, vagy csak érzi, de teszi. Másrészt nem tud azzal az érzéssel mit kezdeni.

Ebből kifolyólag szerintem érdemes megismerie az embernek önmagát. Ennek legobb módja az ha megismeri önmagát. Magyarán mondva agyermekkoráról is tud beszélni, érzéseit kielemezni, megmagyarázni, összetudja rakni az érzéseit a gyermekkorával. Mindenki tudja, hogy akkor amikor kialakul személyiségünk érzésvolágunk , az a gyermekkor.

Ami ebből adódik visszük tovább felnőtt korunkra , de mint érzés. Érzünk valamit és teszünk azért, hogy helyére kerüljön, nyugalmi állapotra törekszünk.

Pl: ezért van ha egy gyermek csak nő a szülei mellett akik nem nevelik , ápolják lelki világát, nehezen tud fizikailag elszakadni a szüleitől. Neveltetési hiánynak nevezném.

Család alapítás során kerülnek ezek felszínre. A nő olyan lessz mint az anyja,de vágyik, ha jó volt az apja az apai mintaképre.

Mjd ugye az érzések amik ösztönösek és ne tudatosak, mert a szürkeállomány pont nyugalmi állapotban dolgozik, van egy érzés, de nem tudja az illető honnan. Pl: valaki elkezd sírni egy éppen neki érzelmi alapokra nyugvó filmen.

Nálam pl az üti ki a biztosítékot ha gyermeket bántanak érzelmileg, de ha fizikailag akkor teljesen, de mivel nehezen tudok ösztönös lenni, így a joggall élek és szép szóval. Ezt onnan tudom, hogy rossz volt agyermekkorom és tudom mit tud szenvedni egy gyermek, tudatosan.

A másik ami megint fontos , az életviteli szemlélet.

Leegyszerűsítve a dolgokat egy férfi aki férj, ösztönéből adódóan a családjának él, ez a normális. Pont azt nézi és ne magának a családjának legyen jó. Ebben az anyagi és emberi oldal is meg van, ezt vallom én. A nő aki feleség azt úgy gondolom, hogy anya és feleség egyben. Ő is a családjának él. és megbecsüli azt. Talán konzervatív vagyok, de végül is ebben nőttem föl.

Persze sokan vannak akik ezt fölrúgják, mert alapon , kifogásokat keresve. Egy kérdést olvastam egyszer itt. a feleségnek az volt a legnagyobb gondja, hogy fingott a férje. Talán ő meg fölbüfögte.

A másik ami szerintem megint fontos a gyermekkel való törődés. Ideális eset amiket leírtam, de a gyermekkel , gyermekekkel, összehangoltan , tudatosan nem szélsősőégesen, csak tudatos ember tud. Az aki ismeri önmagát, tisztában van a hibáival, belátja, majd főleg ha közlik vele módosít a hibályán.

Erre mondanám, hogy nincs ideális eset, de olykor akad, az az aranyközépút. De szerintem, érdemes mindenkinek önmagát megismerie családalapítás előtt. Érzéseit föltárni.

2012. máj. 8. 18:16
 1/9 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon jó meglátás.Ne add fel az elveid.
2012. máj. 8. 18:28
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezek szerint éljem le az életem egyedül az elveimmel.

Az, hogy én ezt így teszem és látom jónak még nem biztos, hogy más is így látja, mint volt rá példám életem során.

Igaz volt aki azt mondta, hogy nagyon jó férj és apa leszek, de. Ezt pont fital koromban egy kétgyermekes nő mondta, ahol a végén kiderült én voltam a gyermekek negyedik , ún apjuk.

2012. máj. 8. 18:35
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled.
2012. máj. 8. 18:39
 4/9 A kérdező kommentje:

Melyik résszel értessz egyet?? Jó apa és férj vagyok , leszek. Vagy éljem le az életem egyedül az elveimmel.

Persze megvallom én sem vagyok tökéletes, de nem is akarok az lenni, csupán emberi.

2012. máj. 8. 20:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindenben egyet értek veled amit leirtál, nemcsak abban, hogy jó apa vagy és leszel.

Miért kellene leélned egyedül az életedet az elveiddel együtt? Nem hiszem, hogy kevesen lennénk,akik igy gondolkodnak.

Tudod a nagy hiba ott kezdõdik, amikor sokan nem ismerik önmagukat és csakis a másikban látják a hibát.

2012. máj. 8. 21:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Megnyugtattál. Sajnos nem ezt látom a mai világban. Azt látom, hogy az emberek pénzcentrikusak és annak is élnek . Én is, de ésszel. Magam álltal, de nem másokból. Másrészt az ilyeneket, mint, én álltalában ki szokták használni . Naivnak tünök, de még sem vagyok az. Inkább emberi vagyok.
2012. máj. 8. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:

:):) Mintha én irtam volna ezeket a gondolatokat, nagyon jó az, ha naivnak tünik az ember, de emberi.

Nem tudnék embertelenül élni, képtelen lennék rá.

Engem is ezért szeretnek kihasználni, sajnos azért is megszakad sok baráti kapcsolat, amelyeket leirtál nem tudok velük lépést tartani. Utálom az anyagiasságot, nekem más jelenti az örömet az életben.

2012. máj. 8. 22:05
 8/9 A kérdező kommentje:
jó, hogy nem vagyok ezekkel a dolgokkal egyedül. szerintem ez jó. Az is ha az ember hisz benne. Aki meg nem az meg itt fog rinyálni, ezeken az oladalakon. Olvasni olyat, mert a disznó megcsal s alkesz és egyebek, de ajót még sem becsülik. Arra azt mondják , unalmas. Az nem amikor más nőtől jön haza, vagy részegen . az kell a nőknek. vagy szenvedélybeteg, sorolhatnám.
2012. máj. 8. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen hinni kell benne, mert ha nem hiszünk,akkor saját magunkat csapjuk be.

A "jó férj" a "jó feleség" soha nincs megbecsülve. Azt hiszem meg is érdemli, aki igy jár. Talán azért, mert valóban a családjának akar élni feltételek nélkül, követelõzések nélkül. Amit természetesnek vesznek a másiknak az fel sem tünik, mert megszokottá válik, hogy szó nélkül teszi az adott helyzetben levõ személy a dolgát.

En is sokszor olvasom itt, hogy férj irja vagy feleség, hogy megcsalta a felesége vagy a férje és mégis visszavárja, mert nagyon szereti és megbocsájt.Talán tényleg nem ismerik önmagukat, hogy jobbat érdemelnének?

Vajon ez miért van? Miért azok a férfiak,nõk akik nem csalják meg a másik felüket mégis könnyedén elhagyják õket?Ezt sohasem tudtam megérteni.

2012. máj. 8. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!