Szerintetek ez reális?
Van 3 gyermekem. Abból a nagyobbik (8 éves)az előző házasságomból, és neki van 2 féltestvére (3 és 1 évesek) a jelenlegi házasságomból. A jelenlegi férjemnek van egy cége és az ő tulajdona a jelenlegi ház amelyben most is élünk. Nekünk a nagyobbik gyermekemmel ebbe a házban nincs egy forintunk sem, már kész állapotban volt amikor odaköltöztünk. A férjem a végrendeletében így rendelkezett: a ház a három gyereké egyenlő részre elosztva. A haszonélvezet az enyém. A cég pedig a két kisebb gyereké (akik a sajátjai). Emellett a nagynak rakunk havonta nagyobb összegű megtakarítást (nem 5-10 ezer Ft-osat) a két kicsinek nem rakunk külön pénzt.
Én ezt korrekt dolognak tartom, viszont a környezetemben néhányan úgy gondolják, hogy ez így nem fair a nagyobbik gyerekkel szemben. Szerintetek?
Végül is a nagy nem az övé szóval elég rendes hogy a házból is kap részt és pénzt is kap.
Ne foglalkozz másokkal.
Abszolút korrekt! A férjedtől nagyon szép gesztus volt, hogy a te nagyobbik gyermedekre is hagyja a háza egyharmadát. Sőt az is, hogy pénzt is félretesz neki. A két kicsi a céget és a ház nagyobbik részét kapja.
Szerintem teljesen rendben van, és gratula egy ilyen jó emberhez :)
Az első válaszoló egy Troll.
Szerintem ez így reális,korrekt dolog.
De mindig van,volt,lesz okoskodó ember aki mindent jobban tud,ne foglalkozz vele.
Hát, nálunk ilyesmire nincs lehetőség, de ha lenne, akkor a gyeremekeim között egyenlően osztanám el a megtakarítást. (Bár még gyerekem sincs, csak a gondolattal játszadoztam) :)
Hiszen, hiába, hogy most még kicsik, 20-30 év múlva ugyanúgy jól jönne nekik valami induló tőke az élethez, mint a jelenleg 8 évesnek. És ha már egyszer van rá keret, akkor miért ne segítenék nekik is...
Bocsii, elsiklottam affelett, hogy a 8 éves gyerkőc nem a jelenlegi férjedtől van... Illetve felcseréltem a viszonyokat... :)
Így valóban fair, hiszen minden mást visznek a kisebbek. Tehát, nekik is jut alaptőke, ahogy a nagyobbiknak is. Semmi gond nincs ezzel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!