Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez reális?

Szerintetek ez reális?

Figyelt kérdés

Van 3 gyermekem. Abból a nagyobbik (8 éves)az előző házasságomból, és neki van 2 féltestvére (3 és 1 évesek) a jelenlegi házasságomból. A jelenlegi férjemnek van egy cége és az ő tulajdona a jelenlegi ház amelyben most is élünk. Nekünk a nagyobbik gyermekemmel ebbe a házban nincs egy forintunk sem, már kész állapotban volt amikor odaköltöztünk. A férjem a végrendeletében így rendelkezett: a ház a három gyereké egyenlő részre elosztva. A haszonélvezet az enyém. A cég pedig a két kisebb gyereké (akik a sajátjai). Emellett a nagynak rakunk havonta nagyobb összegű megtakarítást (nem 5-10 ezer Ft-osat) a két kicsinek nem rakunk külön pénzt.

Én ezt korrekt dolognak tartom, viszont a környezetemben néhányan úgy gondolják, hogy ez így nem fair a nagyobbik gyerekkel szemben. Szerintetek?

2011. nov. 29. 16:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem sem fer.
2011. nov. 29. 16:32
 2/19 anonim ***** válasza:
20%
Ja mármint, hogy a két kicsivel szemben nem igazán fair szerintem, bocsi elnéztem a kérdést.
2011. nov. 29. 16:33
 3/19 anonim válasza:
20%
És a többinek miért nem teszel félre havi 1000 Ft-ot?
2011. nov. 29. 16:34
 4/19 anonim ***** válasza:
93%

Végül is a nagy nem az övé szóval elég rendes hogy a házból is kap részt és pénzt is kap.

Ne foglalkozz másokkal.

2011. nov. 29. 16:34
 5/19 anonim ***** válasza:
95%

Abszolút korrekt! A férjedtől nagyon szép gesztus volt, hogy a te nagyobbik gyermedekre is hagyja a háza egyharmadát. Sőt az is, hogy pénzt is félretesz neki. A két kicsi a céget és a ház nagyobbik részét kapja.

Szerintem teljesen rendben van, és gratula egy ilyen jó emberhez :)

2011. nov. 29. 16:36
 6/19 anonim ***** válasza:
93%

Az első válaszoló egy Troll.

Szerintem ez így reális,korrekt dolog.

De mindig van,volt,lesz okoskodó ember aki mindent jobban tud,ne foglalkozz vele.

2011. nov. 29. 16:36
 7/19 anonim ***** válasza:
90%

Hát, nálunk ilyesmire nincs lehetőség, de ha lenne, akkor a gyeremekeim között egyenlően osztanám el a megtakarítást. (Bár még gyerekem sincs, csak a gondolattal játszadoztam) :)

Hiszen, hiába, hogy most még kicsik, 20-30 év múlva ugyanúgy jól jönne nekik valami induló tőke az élethez, mint a jelenleg 8 évesnek. És ha már egyszer van rá keret, akkor miért ne segítenék nekik is...

2011. nov. 29. 16:38
 8/19 anonim ***** válasza:
97%
Úristen utolsó...Nem azért nem kapnak úgy, mert kicsik...látom neked is van agyad, csak nem használod...
2011. nov. 29. 16:40
 9/19 anonim ***** válasza:
97%

Bocsii, elsiklottam affelett, hogy a 8 éves gyerkőc nem a jelenlegi férjedtől van... Illetve felcseréltem a viszonyokat... :)

Így valóban fair, hiszen minden mást visznek a kisebbek. Tehát, nekik is jut alaptőke, ahogy a nagyobbiknak is. Semmi gond nincs ezzel. :)

2011. nov. 29. 16:41
 10/19 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez így teljesen fair! Rendes a férjedtől, hogy ugyanúgy osztozik a házon a nagyobbikkal, illetve a pénz is nemes gesztus tőle!
2011. nov. 29. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!