Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez reális?

Szerintetek ez reális?

Figyelt kérdés

Van 3 gyermekem. Abból a nagyobbik (8 éves)az előző házasságomból, és neki van 2 féltestvére (3 és 1 évesek) a jelenlegi házasságomból. A jelenlegi férjemnek van egy cége és az ő tulajdona a jelenlegi ház amelyben most is élünk. Nekünk a nagyobbik gyermekemmel ebbe a házban nincs egy forintunk sem, már kész állapotban volt amikor odaköltöztünk. A férjem a végrendeletében így rendelkezett: a ház a három gyereké egyenlő részre elosztva. A haszonélvezet az enyém. A cég pedig a két kisebb gyereké (akik a sajátjai). Emellett a nagynak rakunk havonta nagyobb összegű megtakarítást (nem 5-10 ezer Ft-osat) a két kicsinek nem rakunk külön pénzt.

Én ezt korrekt dolognak tartom, viszont a környezetemben néhányan úgy gondolják, hogy ez így nem fair a nagyobbik gyerekkel szemben. Szerintetek?

2011. nov. 29. 16:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Ha a cég becsődöl valamiért, akkor a nagyobbnak lesz egy csomó pénze, a kisebbeknek semmi. Ez így fer?
2011. nov. 29. 17:15
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Több, mint fair, a legnagyobb gyerek jár a legjobban, többet kap, mint elméletileg megilletné.

Ráadásul a pénzzel tuti tud mit kezdeni, egy céggel nem biztos, akarnak majd akármit is kezdeni a kisebbek.

Sőt, a nagyobb gyerek még a saját apjától is örököl, nem?

2011. nov. 29. 17:31
 13/19 anonim válasza:
Az emberi irigység határtalan! Nem kell foglalkozni másnak a véleményével! Szerintem teljesen korrekt dolog, hogy a nagyobbik gyerekről is "gondoskodik"
2011. nov. 29. 20:49
 14/19 anonim ***** válasza:
82%

a céggel akármi történhet, aztán azt majd vezetni is tudni kéne, mivan ha a kicsik képtelenek a cég vezetésére, vagy nem tanulnak abba az irányba, ami a céghez kell?

a nagy kölöknek meg egyből majd az ölébe hullik kocsi ház minden, a kicsik pedig csak néznek, közbe fordítva kellene lennie.... szerintem

az igen így van, hogy te egyformán szereted a gyerekeidet, de a fószer tulajdona a cucc, és gondolom a saját gyerekeit szereti, nem a zabigyereket, és igenis a kicsiknek kellene hagynia a cuccokat, ha a kicsiknek is tennél félre a fejenként feleannyit, mint a nagynak, akkor az úgy lenne igazságos

a cég pedig egyébként is az övék, az nem tartozik ide

2011. nov. 29. 21:10
 15/19 A kérdező kommentje:

Kedves Buzgancs!

Hát neked se lehet sok sütnivalód...

Ha a kicsik majd nem akarnak foglalkozni a céggel akkor eladják. De még az is megtörténhet, hogy lesz 2 cégvezető és mondjuk a nagyobbik meg lesz ügyvezető. Jelenleg is van ügyvezetője a cégnek, meg még egy csomó vezetője attól függetlenül, hogy a férjemé. Amúgy elég keményen megdolgozott érte, buszsofőrként kezdte az életét...

Azért nem jelentem csak a moderátornak a "zabigyerekes" hozzászólásodat, mert örülök, hogy úgy látod, a nagyobbik jár a legjobban :-) azért ne aggódj a kicsikért sem, nem albérletben kell kilátástalanul tengetni az életüket. Mind a 3-an támogatva lesznek, minden terén az életükben. Itt most azon volt a hangsúly, hogy az általad "zabigyereknek" nevezettet is szereti annyira a nevelőapja, hogy még halála után is "gondoskodik" róla (is).

2011. nov. 30. 09:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, én is ilyen vagyok, pedig annyira nem jó dolog, hogy a sok pozitív válasz mellett az egyetlen bántó az, ami megmarad, és amire reagálsz.

Annyira nyilvánvaló, hogy jól éltek, és mindhárom gyerek megkap minden fajta-féle támogatást. Nem tudsz olyan kérdést feltenni, amire pozitívan válaszolt volna a "zabigyerekes" válaszadó. Ő sajnos ilyen, a saját életét mérgezi rendesen, de te ne vedd fel a bántását.

2011. nov. 30. 10:42
 17/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm! Nem foglalkozom vele, mert úgyis magát minősíti. Az ember nem állhat meg minden kutya mellett aki ráugat. Biztos irigykedik, vagy talán nem volt gyerekszobája...ki tudja? Amúgy említett autót is, bár autóról szó sem volt a kérdésemben, meg a válaszaimban sem. De ha már itt tartunk, az autók az enyémek lesznek...

Ja és még amit nem írtam, hogy az előző házasságomban a lakás meg szinte minden kölcsönből volt, ami váláskor feleződött (itt is milliókról van szó). Na most az általam hozott kölcsön is jövő nyárra nullázva lesz, vagyis ezt is a nagyobbik kapja. Természetesen mindent egyformán kapnak a gyerekek, nincs kivételezés, de itt ebben a helyzetben vannak dolgok, amik a piciket illeti és van ami a nagyot. A lényeg, hogy boldog család vagyunk és szeretetben fog felnőni mindhárom gyerekem. Szeretetet meg így se-úgy se lehet pénzen venni :-)

2011. nov. 30. 11:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha jol ertem a nagyobbnak lesz 18 eves korara egy lakasa es egy csomo penze plusz meg orokol a hazatokbol is. A ket kisebb pedig majd a halalotok utan kapja meg a hazreszet meg a ceget.Szerintem a ket kicsivel nem fair rakjatok nekik es penzt.
2011. nov. 30. 13:16
 19/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem...abszolút nem jól érted!

2011. nov. 30. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!