Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban, ismerősi körben...

Családodban, ismerősi körben azok akik császárral születtek nehezebben teremtenek és tartanak fent kapcsolatokat nagyként, felnőttként az élet mindenféle területein?

Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 19:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%

Imétlem: tudományosan bizonyított...khm khm.

És -bár írtam, hogy nem szoros- de van összefüggés. az anya-gyermek kapcsolat a legmeghatározóbb kapcsolat, ami az egész énünkre, létünkre kihat. Ha az anya császárral szült, akkor az olyan... hát nem az igazi. Le a kalappal azok előtt, akik fél napokat vajúdnak, gátszakadás, stb... A császár számomra wellness szülés.

2012. máj. 9. 07:32
 12/17 anonim ***** válasza:

11.

biztos vagyok benne, hogy a kérdező nem jókedvében, kényelemből szült császárral, mert akkor nem is aggodalmaskodna azon, h lehetnek-e ennek hátrányai a gyerekeire nézve. úgyhogy rossz helyre címezted a prédikációt. ami az általad leírt tudományosan bizonyított tényt illeti: szép is lenne minden ilyen egyszerű, kiszámítható és előre jósolható lenne az életben. az anya-lánya viszonyt (ahogy minden más emberi kapcsolatot) számos tényező befolyásolja, pl az anya neveltetése, az otthonról hozott minták, az érzelmi, lelki kiegyensúlyozottsága vagy épp labilitása, a gyerek érzelmi igényei, a köztük lévő hasonlóságok és eltérések és még számos egyéb. Nem akarok személyeskedni, de én természetes úton születtem, mégis kifejezetten diszharmonikus volt a kapcsolatom az anyukámmal. nehezen helyezkedett bele az anyaszerepbe, elvált apumtól, egész gyerekkoromban a saját magánéletére, reménybeli v létező párkapcsolataira koncentrált, velünk az ideálisnak mondhatóhoz képest kevésbé törődött

2012. máj. 9. 12:19
 13/17 anonim ***** válasza:
11%

Nem gondoltam, hogy fel kell hívni felnőtt emberek figyelmét arra, hogy természetesen nem lehet általánosítani.

Mint írtam is, lehet egy császáros is jó anya, de tény, hogy egy, az anyasághoz fontos agyi terület inaktív marad. És egy természetes úton szülő nő is dobhatja kukába a gyerekét.

Most semmi értelme itt ellenpéldákkal dobálózni.

2012. máj. 9. 12:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Mindkét gyermekemet császárral szültem - és nem wellness császár volt! (ilyen hülyeséget is ki talál ki) -, első esetben mindkettőnk élete veszélyben volt, másodszor meg az előzmények és korom miatt döntött úgy a főorvos, hogy császár legyen. A kicsi még kicsi, de nagyon nyitott, barátkozó kezdettől fogva. Bárhol elalszik, nem sír anyu után, sőt idén már egy hetes táborban is volt (7 éves). A nagy már felnőtt, mindig minden környezetben, amin élete során keresztüljutott (óvoda, iskola, munkahelyek) könnyen beilleszkedett, voltak barátai, elmondhatom, hogy közkedvelt. Ennek semmi köze a császárhoz, öröklött természet, és nevelés kérdése szerintem. Mint ahogy annak sincs, hogy én milyen anya vagyok. Kikérem magamnak, hogy kevésbé lennék odaadó vagy szerető anyuka, mint azok, akik természetes úton szültek.
2012. aug. 18. 17:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Mindkét fiam császárral született, nyitott, jòl kommunikáló, könnyen kapcsolatot teremtő mindkettő. Nem ezen múlik a jellem, hidd el!
2012. aug. 20. 15:12
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
"Kedves" 11-es válaszoló! 12 óra vajúdás után császároztak, mert muszáj volt. A műtét alatt még vákumozni is kellett és egy úgynevezett korporális metszést ejteni a méhemen (keresztbe és hosszában is fel kellett vágni). Amikor a szobámban lévő természetes úton szült anyuka már könnyedén sétálgatott, én segítség nélkül még az ágyról sem tudtam leszàllni a fájdalomtól. Erős tudatlanságròl árulkodik a wellnes szülés kifejezésed., sèrtő és felháborító! Kíváncsi vagyok, akkor is így nyilatkozol-e, ha átestél egy császáron!
2012. aug. 20. 15:21
 17/17 anonim ***** válasza:
69%

Vannak nők, akik csak egy szülőgépnek tartják magukat, semmi másban nem jók, semmihez nem értenek, így kénytelenek ezzel büszkélkedni és bizonyítani kiválóságukat. Az ő bajuk. A "wellnes szülés" kifejezéssel jobban minősíti magát, mint azt gondolná.

Egyébként ez az egész azért baromság, mert így sem a béranyások, sem a csecsemőként adoptáltak nem kötődnének úgy az anyjukhoz, mint a többiek.

2012. aug. 20. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!