Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? Dadus...

Most mit csináljak? Dadus vagyok és itt az anyák napja!

Figyelt kérdés

Egy kisfiúra is vigyázok, aki ovis. Ma ebéd után lesz az anyák napi ünnepség, és a fiúcska azt szeretné, ha én mennék, nem az apja (tavaly apuka volt).

Viszont félek, hogy túlzottan kötődni fog hozzám.

Tudja, hogy nem vagyok az anyukája, de abban a hiszemben él, hogy anyukát úgy választ az ember, mint barátot. Az édesanyja két éves korában elhunyt.

2012. máj. 7. 08:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

5-ös válaszoló vagyok.Hogy döntöttél.Elmentél végül?Hogy sikerült?

A nap folyamán eszembe jutott párszor a történeted.

Én úgy érzem a leírtak alapján,hogy a kisfiú teljesen jól kezeli a dolgokat.Szeret téged,jólesik neki,hogy törődsz vele,de hidd el,nem hinném,hogy többet lát ebbe a dologba,mint ami van.A kisgyerekek nagyon okosak.

Te bizonytalan van.Nem tudom hány éves vagy,van-e gyereked,férjnél vagy-e,de mintha a korábban kiírt kérdésben írtad volna,hogy igen.

Nézd...az az igazság...ebben a történetben az apuka gáz.Nem értem,hogy adhat neked szabad kezet ahhoz,hogy eldöntsd elmenj-e az ovódai anyák napi ünnepségre.Ez nem mikulás,karácsony,farsang,szülinap,névnap...ANYÁK napja.Az elhunyt édesanyját a kicsinek nem fogod pótolni!Még abban az esetben is meggondolnám,ha a férfinek én lennék a második,törvényes felesége!Őneki azonnal mondani kellett volna,hogy ne menj!Nekem az az érzésem,ő a kisgyereken keresztül udvarol neked.A kisgyerek érzelmeivel akar téged megszerezni.Ennél jobban nem tudom leírni.

2012. máj. 7. 16:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Belázasodott, és délelőtt haza kellett hoznom. Voltak a nagyinál hétvégén, valószínűleg tőle kapták el (a tesónak és a sajátomnak is folyik az orra, köhögnek) úgyhogy riadókészültség lefújva.

Nem beszélhetek az anyjukról, pedig jól ismertem. A legkisebb nem is emlékszik rá, a kisfiú is kezdi elfelejteni. Nem értek egyet ezzel a döntéssel, de a főnököm kijelentette, hogy egy szót se. Úgy gondolja, hogy jobb elfelejteni, mintsem fájdalmas emlékeket őrizni.

2012. máj. 8. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Szegény, lehet, hogy érezte, azért mégis furcsa ez a helyzet, nem te vagy az anyukája, és tudat alatt ezért lázasodott be? Egyébként szerintem az apuka nagyon rosszul teszi, hogy ne hagy az édesanyjukról beszélni. Az ő dolga lenne tisztázni ezt a helyzetet.
2012. máj. 8. 13:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Az apuka csak ideig-óráig fogja tudni halogatni. De amikor a kicsi felmegy az iskolába, (addigra még eltelik egy pár év), lehet, hogy akkorra a kicsi megszeret egy pótanyukát. Akit mondjuk majd elnevez Kati-néninek. Az iskolában pedig amikor tanulják, hogy anyja neve, és ő azt kell, hogy mondja x Erzsébet, úgyis rákérdez.

Majd akkor lesz törés a gyereknek, szembefordul apjával, nevelő-anyjával, mindenkivel, pedig akkor már csak az iskolával kellene neki foglalkoznia.

Többek között ezért is tanácsolta sógoromnak az orvos, hogy a kicsinek őszintén, de mielőbb el kell mondani, hol van az anyja, legyen mielőbb tisztában a dolgokkal, később nem lesz olyan élethelyzet, ami törést, fennakadást okozna nála.

2012. máj. 8. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!