Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? Dadus...

Most mit csináljak? Dadus vagyok és itt az anyák napja!

Figyelt kérdés

Egy kisfiúra is vigyázok, aki ovis. Ma ebéd után lesz az anyák napi ünnepség, és a fiúcska azt szeretné, ha én mennék, nem az apja (tavaly apuka volt).

Viszont félek, hogy túlzottan kötődni fog hozzám.

Tudja, hogy nem vagyok az anyukája, de abban a hiszemben él, hogy anyukát úgy választ az ember, mint barátot. Az édesanyja két éves korában elhunyt.

2012. máj. 7. 08:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Te már írtál a kisfiúról, ugye? Menj el, te is, ha ezt szeretné, ettől még mehet apuka is. Meg lehet érteni a gondolkodását, anyák napja, akkor ott nőneműnek kell lenni...
2012. máj. 7. 08:22
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyem a szívét...Én elmennék a helyedben!
2012. máj. 7. 08:26
 3/14 anonim ***** válasza:
Beszélj az apukával, ha őneki nincs kifogása, akkor menj te (is)
2012. máj. 7. 08:31
 4/14 A kérdező kommentje:

Apukától szabad kezet kaptam.

Igen már tettem ki kérdést is erről.

Úgy volt, hogy jön a nagymama, de az utolsó percben lebetegedett.

Azon gondolkoztam, hogy ebéd után rögtön hazahozom.

2012. máj. 7. 08:41
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Lehet kegyetlenül hangzik,de én nem mennék.Nem vagy az édesanyja.Nem szabad a dadusságot összekeverni az anyasággal.Valahogy ezt a kisgyerekben is tudatosítani kéne és magadban is.

Ettől persze még szeretheted.Esetleg valami átmeneti megoldás...mondjuk keresztanyukája nem lehetnél?

Hidd el,ez magadban is egy csomó faramuci érzést okoz...

2012. máj. 7. 08:57
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sem mennék el a helyedben, nem tudom Te hogy vagy vele, de én borzasztóan érezném magam ott, tök mindegy hogy apuka is menne vagy nem, nagyon kellemetlen szituáció lenne számomra. Ha számodra ez nem gond, akkor menj el.

2012. máj. 7. 10:20
 7/14 anonim ***** válasza:
Ó, de furcsa helyzet...ne irigyellek titeket. Szegény picurka. Én még most elmennék a helyedben, de sajnos előbb-utóbb el kell kezdeni tudatosítani benne, hogy nem te vagy az édesanyja. Neked is nehéz lehet, remélem, sikerül megoldani úgy a dolgokat, hogy a lehető legkevesebbet sérüljetek!
2012. máj. 7. 10:46
 8/14 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Most is azt mondom, hogy ma még menj vele te is!

Persze a kicsi szeretné, ha az a nő, akit a legjobban szeret, ma ott lenne, hogy anyák napján ő is tudja odaadni valakinek a virágot, ne csak a többi gyerek! Ez az a pillanat, amikor a köszöntővel együtt a szeretetét is adja az addig kapott gondoskodásért.

Persze az apukával meg kell beszélni, lassan itt az ideje a kicsiben tudatosítani, hogy az édesanya ki volt, (fényképet mutatni róla, mesélni neki róla) és azt is meg kell neki mutatni, hogy az édesanyját hol találja.

Ezt 3-5 éves kora között le kell nála rendezni, mind az eszében, mind a szivében, hogy amikorra felkerül az iskolába, ott már ne legyen semmi zavaró ismerete ezzel kapcsolatban.

(Amikor a nővérem itthagyott minket, a fia 3 éves volt. Őnála már azt is rendezni kellett, hogy természetesen kereste az anyját, és meg kellett egy idő után mutatni, hogy hova lett. Szakorvos tanácsára vittük ki többször is a temetőbe, de vittük, vitte a csokrot is, és ő rakta a sírra, stb. stb. Kellett az a 2-3 év, mire bekerült az iskolába, és egy kicsit már kezelni is tudta a történteket.)

2012. máj. 7. 11:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem lehet kivitelezni, hogy Neked adja át a virágot és tudatosítod benne, hogy "Vigyázok Anyukád virágára..." és az ünnepség után elviszitek az Anyuka sírjához? Nem tudom mennyire van beavatva a gyerek. De ha nincs erre lehetőség, akkor otthonukban ki lehet tenni egy fotóhoz vagy az ablakba, ahonnan "látja" az Anyukája, hogy milyen szépet kapott.

Lehet, hogy furán hangzik, de szerintem így lehet benne tudatosítani, hogy az Ő Anyukája odafennt van. és Te vagy az a néni, aki vigyáz rá.

Nehéz helyzet az biztos, de szerintem mindig biztosítani kell egy gyereknek a tisztán látást, mert ha valamit nem ért, akkor elméleteket gyárt magának, ami nem jó!!

Sok erőt!

23N

2012. máj. 7. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, csakhogy ezt az apukának kell elkezdeni, és be is fejezni. A dadus és más családtagok ebben csak segíthetnek. És az igazság az, hogy erre az apukának is fel kell előtte készülnie, mert neki sem lesz könnyű!
2012. máj. 7. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!