"Rád nem lehet számítani". Mindig ezt mondja. Mi a teendőm?
26 éves vagyok, édesanyám 48.
Mostanában fáj a dereka, én segítek neki. De egyszerűen nem bírja megköszönni, még kiabál is velem. Szerinte a segítségem magától értetődik, nem kell semmit csinálnia.
Segítek neki öltözni, lefeküdni/felállni stb. Én kenegetem azzal a büdös krémmel a derekát.
Nemhogy megköszönte volna, hogy mosogatok, még ezt mondta, amikor véletlenül eltörtem egy poharat mosogatás közben: "Rád nem lehet számítani", és bement.
Eddig mindig kedves volt velem.
Mit tegyek? Miért nem köszöni meg?
Anyukád feltehetően kiábrándult, kedvetlen, csalódott. Úgy gondolom, nem jó az élete. Nincs öröm az életében, ezért ilyen. Hogy miben csalódott, nyílván nem tudom. De van olyan, hogy valaki szül egy azaz 1 gyereket saját magának, hogy legyen valakije, és aztán, annak a gyerknek, ha felnő, saját élete van, és az anyuka úgy érzi, minden hiába volt, hiába szülte, nevelte, mégsincs senkije. Meglehet, hogy ez a helyzet nálatok. Ezt neked kell átgondolni, és felismerni, hogy így van-e.
De ha így van, akkor sem kell neked lelkifurdalást érezni, mert mindenki szabad ember, senki sem a másé, sem az anyjáé, sem a párjáé, csak saját magáé.
De azért szeretetből, jó szívből, részvétből, barátságból megteheti, hogy nyújt magából valamit másoknak, családtagjának, párjának, anyjának...
Tehát: Neked kellene - nem is annyira mosogatni - hanem kedveskedni, apró kis ajándék, egy -egy virág, főzni valami finomat,odaülni,megpróbálkozni beszélgetni, sétálni együtt, játszani, ábrándozni...
Gondold át. Próba cseresznye!
"Mintha érzõdne a leirásod alapján, hogy teher neked, amit teszel az anyudért, mint az a megjegyzés is, hogy "büdös krém".
Megtehetné azt, hogy átölel, hogy köszönöm lányom, hogy segitesz rajtam, de valami visszatarthatja, hogy nem cselekszik jó irányban feléd.
Itt valami más ok lehet közöttetek, megtett anyud mindent érted,amikor kicsi voltál? En úgy gondolom, hogy ha igen, akkor most eszedbe sem jutna, hogy bármit is szóban fejezzen ki, mert azt az elégedettséget a szemeibõl is ki lehetne olvasni!
Igen, valószínűleg azért ilyen, mert a segítségemre szorul.
Nekem van egy ikertestvérem is, de ő Győrben lakik, nem Budapesten. Legtöbbször én segítek neki.
Annyira nem teher, de most nekem is van egy kislányom, és nagyon nehéz mindkettejükről gondoskodnom + még dolgozok is.
Igen, mindig is arra vágytam, hogy átöleljen, és megköszönje, mert gyermekkoromban én így tettem.
Tényleg el kéne vinnem csontkovácshoz, de csak hétfőn tudom.
Vannak emberek, akiknek sose lehet a kedvére tenni nem tudom az anyukád is ilyen-e máskor megköszönte-e a segítséged.
Másrészről ha az embernek fáj valamije, és napokig szenved tőle pláne másra van utalva, nem tud a saját maga ura lenni na hát az elég sok rosszat kihoz az emberből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!