Miért tagadja le a párom, ha valamit én csinálok, én veszek, vagy a szüleim?
Ha valamit én csinálok meg, pl lefestek egy ajtót, lenyírom a füvet, ültetek, takarítok, kocsit mosok, vagy valamit veszek, vagy pl a szüleim, vagy a nagyszüleim csinálnak, adnak valamit a páromnak. (pl fát, pálinkát, kaját stb) És az párom anyja megkérdezi hogy ez honnan van vagy ki csinálta, a párom letagadja! Pl kapott párom nagyapámtól 20l pálinkát csak úgy, és az anyjának azt mondta, hogy az ő vette! Egy szóval sem mondja meg, hogy az az én nagyapámtól van stb. Miért csinálja ezt?
Kérdeztem tőle, hogy miért tagadja le, miért hazudik? És azt mondta hogy csak úgy, az ő dolga. Megkérdeztem tőle 3x, kedvesen, és ő csak egyre idegesebb lett. A végén már azt mondta, mikor harmadszor kérdeztem meg tőle, hogy kussoljál vagy takarodj el. Mi a fene baja van??
Pl azt sem mondtam meg az anyjának hogy kaptam májuskosarat. Mindent tagad. Miért? Már nagyon ki vagyok akadva hogy ezt csinálja, és az is nagyon idegesít hogy képes így beszélni velem. Azon gondolkozom hogy otthagyom. Jól tenném? Mert egyszerűen nem lehet vele megbeszélni semmit.
Nem biztos, hogy a párodra kell egyből haragudnod, haragudhatnál a nagyszerű szüleire pl. akik ilyen "beütéses gyereket" csináltak belőle. Nyilván erős megfelelési kényszere van a szülei felé, olyan erős, hogy már fel sem ismeri magában, csak szenved, ki tudhatja, mióta. Kicsi kora óta akár.
Ha meg szeretnéd ezt beszélni vele, lehet hogy az eddigiektől eltérő módon kellene szóba hoznod, vagyis nem konkrétan rákérdezni nála, hanem puhatolózni, hogy milyen volt gyerekkorában a viszonya a szüleivel stb.
Ha többszöri próbálkozás után sem juttok dűlőre, akkor lehet, hogy tényleg érdemesebb elhagynod. De valamiért megszeretted, szóval ne egyből a szakítás legyen a megoldás.
A durva válasza mögött (ha egyébként nem jellemző rá ez a stílus) is inkább az lehet, hogy valami nagyon érzékeny pontjára tapintottál rá. Mondd el neki, hogy neked rossz érzés, ha így beszél veled és közben érzed, hogy elzárkózik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!