Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám magam itthonról...

Hogyan tudnám magam itthonról teljesen függetleníteni?

Figyelt kérdés

Szeptembertől ha minden jól megy albérletben fogok lakni, mert egyetemre megyek.

De hogyan tudnám magam függetleníteni itthonról, mind pénzügyileg, mind máshogy?

Tudtok adni tanácsokat?

(beszólásokat nem kérek)

18/F

2012. máj. 5. 10:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A 21 éves vagyok.

Munkával kapcsolatban még tippet adni se tudok.

Nem tudom egyetem mellett mit lehet.

De más egyetemisták is megoldják valahogy úgyhogy biztos hogy lehet valamit. Én egyébként otthagytam a sulit azért kezdtem bele az egészbe. A 11. munkahelyem után döntöttem úgy hogy csinálok egy szakmát. Személy és vagyonőr lettem.

Csak azok nagyon el vannak szaporodva mostanában, úgyhogy nem könnyű rendes munkahelyet találni. Közel nincs, távol meg nem tudom kifizetni az albérletet.

Ha pl 60 ezer egy albérlet azt még 120 ezres fizetésből is kifizethetném. Csak az a gond hogy mindenhol kell kaukció.

Meg valahogy el is kell jutni arra a távoli helyre. Szóval most én se tudom mi lesz. De majd valahogy megoldom. Ha más nem jön össze akkor leszek valami segédmunkás amíg nincs annyi pénzem amiből kijön a kaukció az utazás, meg egy havi kajapénz:)

2012. máj. 5. 11:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Budapesten laksz/fogsz lakni?

Miért nem mész kollégiumba?

Mennyit kapsz majd otthonról?

Mennyi pluszra lenne szükséged?

Hát kb. ezektől függ.

2012. máj. 5. 15:22
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem Budapesten fogok lakni. A nyugati határ mentén.

Hát amennyi épp 1 hétre elég + az albi, de ezért szeretném magam függetleníteni. Mert hetente hazajárok majd elméletileg, de hát....

Kollégium is jó ötlet végül is, csak oda meg osztálytársak nem jöhetnek fel vagy stb, pl tanulás vagy esetleg ott alvás céljából. (barátnő, stb...)

Persze nem csak azért szeretnék függetlenedni, én már nem bírom az itthoni rettenetes légkört tovább, de ebbe nem mennék bele.

2012. máj. 5. 15:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Kolit javaslom, több pénzed maradna. Barátok feljöhetnek, csak tekintettel kell lenned a szobatársakra is (szóval, ha aludni akarnak, ne randalírozzatok a szobában, stb.). Barátnő... hááát, necces, de ha pl. hétvégén hazajárnak a szobatársaid, akkor megoldható. Nálunk van lehetőség vendéget fogadni éjszakára, ottalvással. Utána kell érdeklődni, mik a lehetőségek. A pénzügyi függetlenséghez tényleg munka kellene, ebben a témában kérdezd a kormányt. Viszont, ha van ösztöndíjad, az is jobb, mint a semmi. :)

A 'máshogy' függetlenség alatt nem tudom, mit értesz pontosan, de az magától is ki fog alakulni :)

19/egyetemista

2012. máj. 5. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!