Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám magam itthonról...

Hogyan tudnám magam itthonról teljesen függetleníteni?

Figyelt kérdés

Szeptembertől ha minden jól megy albérletben fogok lakni, mert egyetemre megyek.

De hogyan tudnám magam függetleníteni itthonról, mind pénzügyileg, mind máshogy?

Tudtok adni tanácsokat?

(beszólásokat nem kérek)

18/F

2012. máj. 5. 10:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te is tudod. Munkahelyet kell keresned, és pénzt.
2012. máj. 5. 10:46
 2/14 A kérdező kommentje:

Esetleg munkával lehetséges az albérletet is fizetni, meg félrerakni annyit h a fél éves tandíjakat kifizetni? :S

Vagy hogyan kéne?

3/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Pénzügyileg egyértelmű, elmész egyetem mellett dolgozni, mint ahogy sokan mások!

Amint elköltözöl, fog változni az, hogy mennyire ragaszkodnak hozzád! Nem leszel mindig a közelükbe, nem tudnak majd mindig "babúsgatni" !

Nem tudom mit vártál mit írunk ide... mert ez majd megy magától, ha dolgozni fogsz és külön élsz!

4/14 anonim ***** válasza:

Elmégy az egyetemre, mellette persze egy jól fizető munkahely sem árt, hogy legyen miből fizetned az egyetemi költségeket, a kajádat, az albérletet + rezsi költségeidet.

Ha mindez összejön, nyugodtan megteheted, hogy őseidnek tájára sem mégy. Amíg minimum ennyit nem tudsz az egyetem mellett megkeresni, addig nem célszerű teljesen függetleníteni magad. Légy észnél, kihez fordulhatnál azok után, ha megszorulsz anyagilag.

2012. máj. 5. 10:48
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemre mész ilyen alapvető, logikus dolgokat idegenektől kérdezel meg? Milyen választ vársz? El kell menni dolgozni, pénzt keresni és máris független leszel!
2012. máj. 5. 10:53
 6/14 A kérdező kommentje:

Én csak azt kérdezem hogy milyen munkalehetőségek lennének egy egyetemista számára, amiből ezt ki tudnám fizetni.

Nem kell egyből a plafonon lenni:)

2012. máj. 5. 10:55
 7/14 anonim ***** válasza:

Meg lehet oldani, de nem könnyű.

Ha találsz egy munkát, és mellette tanulsz nem lesz időd, és nem lesz pénzed. Ha neked ez így megfelel vágj bele. Gondolom ha nagyon rossz szüleiddel akkor még így is megéri.

Én most 21 vagyok, és már mindenfelé melóztam.

2012. máj. 5. 10:57
 8/14 A kérdező kommentje:

Értem :/ köszi :)

És nem tudod véletlen hogy miylen munkalehetőségek vannak? Vagy pedig az ilyen meló-diák-nál kell keresgélni?:)

2012. máj. 5. 10:59
 9/14 anonim ***** válasza:
Olyan munkát úgy sem fogsz találni, amiből minden költségedet egyedül finanszírozhatnád. Legalább 150 ezret kellene keresned havonta mind ehhez. Egy felnőtt, diplomás, jó szakmával rendelkező sem biztos, hogy megkeres ennyit.
2012. máj. 5. 10:59
 10/14 anonim ***** válasza:
Én ugyan utálom a kollégiumot, de ha semmi pénzt nem kapsz otthonról, akkor inkább azt javaslom albérlet helyett. Havi max 10 ezer forint, míg az albérlet 40-50 ezer vagy még több. Én mikor kolis voltam, havi 20 ezer forintot kaptam otthonról, 23 ezer volt a szociális ösztöndíj, ebből kényelmesen megéltem és dolgoznom se kellett, koncentrálhattam a tanulásra. Igaz, félretenni nem nagyon tudtam semmit. Néha esténként elmentem egy-egy családhoz bébiszitterkedni, ha kellett párezer forint pluszba.
2012. máj. 5. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!