Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell velem így bánni? :' (

Miért kell velem így bánni? :' (

Figyelt kérdés
Nah..arról van szó,hogy apám meg anyám mindig olyanokat mondanak rám.hogy húúú:@ pl.:2havonta sulidiszkóba mek el,ami 5-8 tart.és fél 9-re már otthon is vok( mert vissza kell pakolni),haza érek.elkezdenek ordibálni h többet nem mehetek sehova,mer túl 'későn' jöttem haza,meg ilyenek...multkor meg olyanokat mondott nekem h felakasztalak,meg h ku*va...és nem is meri felvállalni h ilyeneket mond...és ez nekem kvára rosszul esik..:( igaz h rendetlen vok,viszont takaritok itthon (nemis keveset),és nagyon jól tanulok,és mindig főzök-sütök 13éves létemre...meg amugy is önbizalom hiányom van.itthon meg rátesznek még egy lapáttal..mert tesóm mindig azt mondja h csunya vagyok meg ilyenek :SS pls segitsetek:$ hogy tudnám ezeket elhárítani vagy vmi? :(

2012. máj. 4. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Sehogy nem tudod. Majd felnősz, elköltözöl aztán nem lesz többé ilyen gondod. Persze ez még sokáig tart.

Addig is a tesódnak te is mondhatod, hogy csúnya.

Pl mondhatod, hogy ó lába van, vagy nagy az orra, vagy nagy a segge, vagy bármit kitalálhatsz, nem kell mindenképp, hogy igaz legyen. Csak légy kreatív.

Mindenkit meg lehet bántani valamivel, csak meg kell találni a gyenge pontját, ami legjobban idegesíti.

2012. máj. 4. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:

a baj súlyosabb

ugyanis ha valakibe belenevelik, hogy nem jó, amitől nem lesz önbizalma, az az önbizalom felnőtten sem fog visszajönni. hajlamos lesz kapcsolatfüggővé válni, meg alázatossá, akit sorra tipor el majd mindenki.

és pont tini.

amikor legerősebben fejlődik ki az énkép.

ami örökre berögzül.

hát sajnálom a kérdezőt.

2012. máj. 4. 19:32
 3/7 anonim válasza:
19:32 Teljesen igazat adok neked!!!Kedves kérdező!Próbálj beszélni a szüleiddel!Mondj el nekik mindent ami fáj!Ha nem megy vagy nem szeretnél,mennyj a nagymamádhoz!Ő melletted lesz,megért és segít majd amiben tud!Fel a fejjel! :)
2012. máj. 4. 21:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Hogyan tudnád elhárítani? A szüleiddel kapcsolatban: nagyon durva, amiket mondanak, de nem tudsz mit tenni, hiszen ők a szüleid, ők tartanak el, sőt még nem vagy 14 éves sem... Tartsd be a játékszabályokat, érj haza időben, csináld, amit mondanak. A tesód hány éves? Érdemes lenne vele kicsit elbeszélgetni, hogy értse meg, testvérek vagytok, és legalább tőle azt várnád, hogy ne rúgjon még ő is beléd, amikor úgyis magad alatt vagy a szülők miatt.

Ha valaki engem azzal akarna bántani, hogy csúnya vagyok, azt mondanám, hogy én is így gondolom (még ha nem is), és érdekelne, mik azok a dolgok bennem, amiket csúnyának tart. Van-e esetleg olyan dolog, ami szerinte szép bennem. Mit javasol, hogyan lehetnék szebb. Ezzel elég jól meg lehetne lepni, és onnantól kezdve már nem érezne késztetést (szerintem), hogy beszólogasson.

És könyörgöm, ne írj ilyeneket, hogy "mek" és "vok" =/ szerintem nagyon gáz...

2012. máj. 5. 00:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Még valami: ha azt szeretnéd, hogy mindig egyre többet engedjenek meg neked a szüleid balhé nélkül, akkor ne így feszegesd a húrokat. Azaz mindig beszéld meg velük, mikorra kell hazamenned, hova mehetsz el, és mindenféleképpen tartsd magad hozzá. Egy idő után (és ez nem csak pár hét), ha már látják, milyen megbízható vagy, elkezdheted őket puhítani, hogy tovább maradhass, egy kis érzelmi zsarolás sem árt (pl. az összes osztálytársamat 9-ig elengedik, olyan kellemetlen, hogy csak nekem kell ilyen hamar hazajönnöm...) vagy pl cserébe ígérd meg, hogy elvégzel valamilyen plusz munkát otthon.
2012. máj. 5. 00:23
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:D hasznosak vtak.:) nem mindig ilyenek,csak ha begurulnak.:..:(
2012. máj. 5. 15:30
 7/7 A kérdező kommentje:
tesóm meg néha jófej,néha meg akkora bunkó,hogy serpenyővel agyon tudnám verni...:/
2012. máj. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!