Milyen lesz ez a házasság? Fent lehet így tartani éveken keresztül, vagy elhidegülés lesz a vége?
A férjem külföldre megy dolgozni, a pénz miatt. Előreláthatólag 3 évre, de ez idő alatt mindösszesen évi két alkalommal két-két hétre jöhet haza.
Úgy érzem, ezáltal egyedülálló anyává válok, ugyanis itt a másfél éves fiunk is, nem csak engem hagy itthon. Nem mehetünk vele, meglátogathatjuk, de ennyi.
A fizetés és az egyéb juttatások rendkívül kedvezőek, nyilván nem is menne, ha nem így lenne. Az itthoni fizetésének a 10-szeresét kapja majd, így az anyagi problémáink (amik bőven vannak) megoldódnának. De kérdés, hogy nem keletkeznek-e majd újabb gondok azáltal, hogy tulajdonképpen "elválunk"? Most sajnos a pénz miatt van sok problémánk, így ennek is előbb-utóbb komoly következményei lennének szerintem...
Tudom, hülyeség így sarkosítani, de még az elvált szülők is többet találkoznak egymással évi négy hétnél! Ráadásul a gyerek miatt szenvedek a legjobban... nem fog nagy törést okozni ez az életében? Lehet ezt bírni egyáltalán?
Mondok neked valamit, úgy hogy külflödön élek. Vagy is éltem amerikában egy évet, angliában, és évek óta németországban élek.
nekem ez az egész büzlik ha 10x-t keresi a férjed majd kint, miért ne tudnátok vele menni. tegyük fel otthon keresett 60Ft-t akkor kint 600.000Ft-t vagy is 2000€-t fog kézhez kapni. ebböl már azért it is ellennétek, még ha csak egy aprócska lakást is bérel. De ha ennél jóval többet keresett otthon és fog kint keresni, akkor meg röhögve ellenétek, és spórolni is tud.
A férjem csak hétvégére járt haza 3 évig, de hidd el ez is nagyon megterhelő volt. A folyamatos magány, egyedüllét, hiány tényleg felőrli az embert.
Ez nem azon múlik, hogy milyen szoros a kapcsolat, hiszen az ember társas lény, aki szeretetre vágyik. Ölelésre, társra. Az örökös egyedüllét alatt előbb utóbb mindkét félbe felmerül, hogy miért is kell neki egyedül lennie? Miért kell egyedül megoldani a gondokat.
Akarva akaratlanul fél év vagy egy év után minden ember társat keres. Olyat, aki mellette van.
A pénz nem minden!
Szerintem olyan megoldást keressetek, ahol vagy mehettek mindhárman, vagy legalább hetente egyszer haza tud járni a férjed hozzád és a kicsihez.
Abba is bele kell gondolni, hogy a kisfiatok meg se fogja ismerni fél év után a saját apját, hisz olyan pici még. A pénz jól hangzik, de a fontos dolgokat nem pótolja.
Kicsit konkrétabban nem tudnád leírni, hogy mégis melyik ország ez?
Az írod nem gyereknek való vidék, én ezt csak olyan helyről tudom elképzelni ahol épp háború van. Ha a férjed nem katona akkor nem megy háborús övezetbe.
Ha állatokkal kell foglalkozni, akkor ott gondolom van munka bőven. Téged nem tudnának alkalmazni esetleg 6 órásnak, részmunkaidőben? Akkor biztos elég lenne kettőtök fizetése valami kicsi albérletre. Esetleg meg lehetne beszélni velük, hogy munka fejében odaköltözöl a gyerekkel te is. Ha ezek nem sikerülnek, szerintem tényleg túl nagy áldozat ez a munka.
Amúgy hogy lehet ilyen állásokat találni? Egy ilyen lehetőség engem az éhenhalástól és a szégyentől mentene meg. Plusz nekem csodás lenne, mert nincs is családom, de nem is lesz, ha így megy tovább:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!