Mitől változhatna meg a barátnőm?
Az én párom már hazaküldött volna, ha azért cserébe, hogy eltart, nem takarítok, nem főzök és nem mosok rá.
Nem azt mondom, hogy a nap 24 órájában csillog villog a lakás. De a váratlan vendégek érkezésekor is rend van, mindig van tiszta ruhája és meleg étel az asztalon.
Beszéld meg vele, hogyha nem változik meg, inkább költözzön valamelyik rokonához.
Alap, hogy nem várjuk a csodát, hogy valaki megváltozzon. Bár a barátnődnek tényleg lenne mit fejlődnie! Viszont csak így szó nélkül várni a csodát, hogy majd megváltozik, az nem vezet sehova.
Első, hogy nem leállsz vele veszekedni, hanem mint ahogy ide leírtad a bajod, neki is lemondod. Elmondod neki, hogy mit vársz el tőle az indokaiddal együtt. De ha ez szintén veszekedésbe és sértődésbe megy át, akkor megette a fene, úgysem mentek semmire. tehát vagy átbeszélitek és úgy lesz minden, vagy idegeskedsz még, aztán szakítotok...
Azt félretéve, hogy tényleg csinálhatott volna kaját és elég szerencsétlen, neked nem kell mártírkodnod.
Ha hazamész, $zar a kaja, és éhes vagy, akkor vagy lemész a boltba, vagy rendelsz enni, és azt másnap is tudod vinni. Nem kellett volna éhezned.
Éhesen mindenki utál dolgozni. Én is.
Tényleg nem érdemes mártírkodnod, tekintve, hogy a barátnőd éppen érettségi előtt áll. Rendelj kaját, legyél toleráns addig, amíg neki a vizsgák miatt minden percét be kell osztania (és nem neked, az ő perceit!). Ha a gép előtt ül, akkor bizonyára - ha csak egy kis esze van és nem totál önsorsrontó - éppen anyagot keres a vizsgáihoz, vagy a barátnőitől lelki támaszt (mert talán tőled hiába várja), vagy egyszerűen csak lazít két tétel között. Az ő dolga.
Én nem akkor követelnék tőle htb-zést, amikor három nap múlva érettségizik. Nem tudom, hogy te valaha is készültél-e vizsgára, de én igen. Vizsgaidőszakban még az idő is másként folyik. A legtisztább, legpedánsabb embernek is gyakorta "úszik" a lakása, a környezete, a szobája, a cuccai. Majd a vizsgák után kitakarít. Mert nem az az első, hogy mosson-főzzön-takarítson.
HA túl van a vizsgáin, és más nincs más dolga, mint vakarni a bokáját unalmában, akkor érdemes visszatérni erre a kérdésre. Addig legyél türelmes.
Egyébként senkit sem lehet kívülről megváltoztatni - a változás igényének belül kell megérnie, benne. Maximum SEGÍTENI lehet a változást kívülről, és csakis abban, aki maga is akarja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!