Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsa nektek, hogy egy...

Nem furcsa nektek, hogy egy kutyat tobbre tartanak mint egy gyereket?

Figyelt kérdés
2009. jún. 23. 00:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
62%
ez,az előző oldal utolsó kommentnek ment.
2009. júl. 17. 17:00
 22/25 anonim ***** válasza:
95%
Nem lehet összehasonlítani a kutyát és a gyereket! Csak a szituációkat lehet hasonlítgatni. Aki így teszi fel a kérdést, a kutyabarátokat teszi célponttá. Talán nem szándékosan. Nyilvánvaló, hogy egy összevert, vagy csontig soványodott kutya látványa erős érzelmeket vált ki a jó érzésű emberből, de egy elhanyagolt, szenvedő kisgyerek látványa ugyanígy. Véleményem szerint, aki nem szereti a kutyát és általában az állatokat, azokat az emberekhez sem fűzi elfogadható érzelmi viszony. Konkrétan: aki képes belerúgni egy kutyába, annak a közelébe gyereket sem engednék!
2009. júl. 17. 19:08
 23/25 A kérdező kommentje:

Nagyon erdekes valaszokat kaptam :)

Minden esetre, ha mindenki ugy gondolkodna, hogy a gyereke majd oregotthonba teszi, akkor minek is szul gyereket?

Van egy ismerosom, iker lanyait az anya nevelte mert o nem ert ra, aztan amikor mar 15-16 evesek voltak elhozta magahoz es mindenki csodalkozott, hogy honnan kerultek elo a gyerekei? Viszont a kutyajat rendeszeresen vitte kozmetikaba es ruhacskakat vett neki...

Az ilyen ne csodalkozzon, ha nem keresi majd a gyereke amikor megoregszik!

Koszonom a valaszokat!

2009. júl. 20. 06:30
 24/25 anonim ***** válasza:
46%

07-17, 12:55

OK, nem vitatkozom, ha te állatnak érzed magad...

Én viszont nem. Az én legközelebbi rokonomat tuti, hogy nem csimpánznak hívják, láttam a személyi igazolványát.

A kromoszomális különbségek nálad nem számítanak?

És légy szíves, ne akard rám erőltetni a hitedet, én sem akarom rád erőltetni az enyémet. Te tényként kezelsz olyan állításokat, amiken a tudósok vitatkoznak és számtalanszor megcáfolták már az evolúció-elméletet (hangsúlyozom: "elméletet"). Az én őseimet Isten teremtette, mégpedig egy teljesen személyes módon, a saját kezével formázta meg a testüket, és föléjük hajolva ő fújta bele az orrukba a saját lelkét és szellemét, így adott nekik életet. Az állatokat nem így teremtette, ez is mutatja a különbséget, mert őket a szavával szólította életre. És még egy óriási különbség: Isten parancsba adta az embereknek, hogy uralkodjanak az állatok fölött. Tehát maga Isten jelölte ki a hierarchikus viszonyt ember és állat között. Az uralkodás parancsa viszont természetesen magába foglalja az "alattvalókról":-) való gondoskodást, mint egy jó ország jó királya, aki nem él vissza a hatalmával, hanem az emberei javát keresi, úgy kellene az embernek viszonyulnia az állatokhoz: rendet tartani, de úgy, hogy az állatok méltósága ne csorbuljon és szükség esetén gondoskodni kell róluk: etetni,itatni, meggyógyítani, stb.

Én tehát ebben hiszek. Ezért mondtam, hogy te is hiszel valamiben, amit én sosem fogok elfogadni, csak tiszteletben tartani a hitedet, de nem fogok tényként kezelni olyan hipotéziseket, amiket még a szülőatyjuk is visszavont a halálos ágyán...

Végezetül: az, hogy egy kutya minek tartja magát (nevezetesen egyenrangúnak az emberrel), hadd ne döntsön már el egy ilyen kérdést, és kérlek, bocsásd meg, ha ezt nem veszem döntő erejű bizonyítéknak. Gondolj csak bele: multimilliárdos vagy, óriási céget irányítasz, emberek ezrei dolgoznak neked, az igazgatótanács neked tesz éves jelentést az üzletmenetről, eredményekről. Erre a takarítónő, akit túlzott magabiztossággal és önértékeléssel, de kevesebb önkritikával áldott meg a sors, gyűrött ruhájában beállít az irodádba a sok fehér galléros úriember közé, míg az igazgatótanács beszámol a munkájáról, hátbavág, és azt mondja: "Ferikém, oszt hogy ityeg a fityeg?" Ő lehet, hogy egyenrangúnak érzi magát a munkahelyén a felsővezetőkkel is akár, csakhogy ez senkit nem érdekel, mivel ezt nem ő döntheti el, hanem a felettesei, hogy kivel egyenrangú és kivel nem...

Erről ennyit.

2009. júl. 21. 10:26
 25/25 anonim ***** válasza:
58%

Már elnézést "kedves" utolsó!

Ha isten(igen, kis i-vel) létezne(márpedig ezt honnan a f-szból tudod? senki se tudhatja... én is csak feltételezem =) ) akkor tudná hogy az állatok egyenrangúak velünk, és nem uralkodhatunk felettük, hisz az istenke a szeretet atyja, a szeretetért él, és a békességért. Remélem ebben a rövid válaszban megtaláltad azt mire gondoltam... istenhívő barom...

2010. ápr. 26. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!