Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsa nektek, hogy egy...

Nem furcsa nektek, hogy egy kutyat tobbre tartanak mint egy gyereket?

Figyelt kérdés
2009. jún. 23. 00:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos én a saját bőrömön tapasztaltam ezt... Anyukám macskákat tart és többször a fejemhez vágta hogy a macskái többet érnek mint én meg a bátyám. Amikor a bátyámék babát vártak és bejelentették, anyukám állandóan csak hajtogatta hogy ő nem akar unokát. Ez azért volt ciki mert pár hét múlva a baba elment :(

Nekem is mondott már ilyet, amikor a barátnőm elhozta a kislányát megmutatni, anyu azt mondta hogy reméli hogy nem kaptam kedvet hozzá... Elszomorít, hogy inkább a macskákat dédelgetné, mint az unokáit.

2009. jún. 23. 12:31
 12/25 anonim ***** válasza:
49%
Nagyon néztem egyes válaszokon...nem tartjátok többre a gyereketeket, mint egy állatot? "Sajgó szívvel, de valószínűleg a gyerekemet választanám". Gratulálok! Nem azt mondom, hogy az állatokat nem kell szeretni, de ilyen túlzások miatt vannak a családok kifordulva magukból, szerethiányosak a gyerekek, mert a szülők más dolgokkal foglalkoznak...vagy a munkájukba szerelmesek, vagy a szomszédba vagy a kutyájukba. Elferdültek az értékek. Én is nagyon szeretem az állatokat, de ha a gyerek rovására megy az állat szeretete, az nem jó.
2009. júl. 17. 07:23
 13/25 anonim ***** válasza:
86%

Én az állatokat többre tartom, mint az embereket, valószínűleg azért, mert sokat bántottak, mindig piszkáltak.

Egy állat pedig nem törődik azzal, hogy nézek ki, ha szeretik, és törődnek vele, ő is szeret s törődik a maga módján.

Én nem csodálkozok már semmin. :)

2009. júl. 17. 08:51
 14/25 anonim ***** válasza:
73%
Az attól függ.A kutyád se fog egy pohár vizet adni, vagy rádnyitni az ajtót, ha öreg leszel, de legalább nem rak elfekvőbe, hogy megkaparintsa a lakásodat.
2009. júl. 17. 08:54
 15/25 anonim ***** válasza:
54%

Nem értem. Akik azt mondják, hogy az állat családtag, az most mit jelent? Főznek rá, elviszik a boltba új ruhát választani, ápoltatják magukat vele, ha betegek, egy ágyban alszanak? Mesét olvasnak neki este, együtt mennek nyaralni és minden fotón együtt vannak? Egy asztalnál esznek és este megkérdezik a kutyát is, hogy ma melyik filmet nézzük? Elviszik kiállításra, majd megvitatják az adott kiállítás művészeti értékeit? Ha bajban vagy, tanácsot kérsz tőle, mire a kutyád ugyan semmit nem felel, de legalább együttérzőn megnyalja az orrodat?

Számomra ez magas. Nekem is voltak kutyáim, sokat foglalkoztam velük, szerettem őket, dokihoz vittem, ha kellett, de az állatok nem egyenrangúak az emberrel nem képesek annyit adni, mint egy embertárs, (ha igazán és a szó legteljesebb értelmében társ), viszont nem is követelhetünk annyit tőlük. Meg kell adni a nekik kijáró tiszteletet és méltányos körülmények között kell őket tartani, de az, hogy valaki alig tudjon különbséget tenni a saját fia, lánya és egy állat között, még ha évek óta is vigyáz a házra, annak szerintem gyógyulásra van szüksége.

2009. júl. 17. 12:23
 16/25 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó vagyok. És most le lehet szépen pontozni.
2009. júl. 17. 12:23
 17/25 anonim ***** válasza:
72%

"az állatok nem egyenrangúak az emberrel" hát már bocsi, de mi is az állatvilágba tartozunk, akár akarjuk, akár nem: Homo sapiens sapiens a fajunk latin neve, és a Primates rendbe tartozunk, legközelebbi élő rokonunk a csimpánz (és a bonobo).

Másrészt: a kutya az embert (a szaporodást kivéve) fajtársának tekinti, ezt vislkedési kísérletek alapján igazolták. A családban persze a kutyák állnak a "rangsor" alján, de tagjai a "falkának". Mi okom lenne, hogy ne tekintsem családtagnak, ha ő a falkavazérének tekint engem?

egy 4 éves gyerek sem fog hozzád mentőt hívni, vagy egyéb területen felelősségteljesen vislkedni, de attól még családtag. Egy kutya kb egy 3-5 éves gyerek szintjén van, ezt azért figyelembe kell venni.

2009. júl. 17. 12:55
 18/25 anonim ***** válasza:
51%
Őszinte vagyok, bocsánat, ha bántó a véleményem. Saját gyereket nem tudom, de ha választani kellene, hogy a kedvencem maradjon életben vagy más gyerek a családban, a kedvencemet választanám. A kisállat nem hazudik, nem nagyképűsködik, nem pózol, nem döf hátba, nem gúnyol, olyannak fogad el és szeret, amilyen vagy. Emberben ritka kincs az ilyen. Soha nem voltam még olyan boldog, mint mióta kisállatot tartok! Ha megöregszel, igaz nem tud tudatosan segíteni, de nem is hanyagol el, melletted marad! A gyereked eltűnik...vagy ahogy mondták, otthonba ad. A társadalom csak nyűgnek tartja az öregeket. Az állatnak vénen is kellesz!
2009. júl. 17. 13:04
 19/25 anonim ***** válasza:
37%
Kedves utolsó: csak az a helyzet, hogy az állatok mivel nem képesek a gondolkodásra emberi szinten, ezért nincs bennük mind az a rossz, ami az emberben benne van, de azt tedd hozzá, hogy egy állat limitáltan tudja kifejezni magát és az érzéseit, gondolatokról meg nem igazán beszélhetünk az esetükben. Ergo nem kellene az embert az állatokkal összehasonlítani, mert 2 külön világ a kettő. Mi már nem majmok vagyunk, nem vagyunk állatok és le lehet pontozni, de az ember áll a földi teremtmények legmagasabb szintjén. Ha ezzel valaki nem ért egyet, akkor valószínűleg lógott biológia óráról...
2009. júl. 17. 13:35
 20/25 anonim ***** válasza:
37%
Sajnálom,hogy ilyet mondok,de én MEGÖLÉM az ilyen embert! Szánalomra méltó,hogya dögöket,jobban szeret mint 2 embert,ráadásul a gyerekeit! Undorító,sajnállak titeket. :(
2009. júl. 17. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!