Hogyan engeszteljük ki anyósomékat?
Először is kiosztanám a páromat! Milyen ember az,aki szerint nem kell törődni a szüleivel?
Másodszor miben nem tudtok segíteni? Csak dolgozni kellene,vagy anyagilag is beszállni?
Ha megígértétek,akkor meg kell indokolni,hogy mi változott az ígéret óta? Rosszabbodott az anyagi helyzetetek,fillérre be kell osztani a pénzetek? Vagy éppen új autót akartok venni,és arra kell a pénz?
Ha valóban komoly oka van a segítség megtagadásának,azt az apósodék is meg fogják érteni!
Kevés nagyon az info,amit megadtál.
Azért még hosszú az év, apránként esetleg ezt-azt meg lehet csinálni. Esetleg lefaragni kicsit a költségekből.
Kivétel persze, ha olyan dolog jött közbe nektek, ami költséges és időigényes. Azt meg kell/kéne érteniük.
Hallgass a párodra. Ha ők szeretnek benneteket, akkor nem fognak megsértődni. Ha pedig megsértődnek, akkor úgyis olyanok emberileg, akik keresik az alkalmat, hogy megsértődhessenek.
Az a válaszoló pedig,amelyik először kiosztaná a párját - hát édesem én is kiosztanálak téged, először is három napig nem látnál. A negyedik napon az egyik szemeddel már egy résnyire igen!
Nem szép dolog megsértődni azon, ha valaki valamilyen oknál fogva visszavonja a felkínált segítségét. Ő tett volna szívességet nekem, úgyhogy nehogy már nekem álljon feljebb... :S
Szóval hagyd a fenébe, majd elfelejtik.
Köszönöm a válaszaitokat!
Anyósomékat nem érdekli, hogy komoly az ok, nekik mindig minden "jár" azonnal és mindig hónapokig játszák a sértődöttet, ha valami nem úgy alakul ahogyan szeretnék.
A párom nem igazán beszél velük, amit meg is értek, mert nem voltak igazán példás szülők, sőt. Amúgy havi szinten segítünk nekik anyagilag, de a kapcsolattartás az én feladatom, így a sértődősdivel is mindig engem találnak meg.
Munkával és anyagiakkal is be kellett volna szállnunk, de ez idén már biztosan nem fog megvalósulni, mert táppénzre kellett mennem, ezért a munkát nem csinálhatom és a kevesebb pénz miatt az anyagiak is bajosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!