Titeket mennyire zavarna, ha a párotok tartana el? Így vajon beleszólhatok abba, hogy mire költ?
24 éves vagyok, eddig még csak alkalmi diákmunkáim voltak. Még mindig tanulok, ráadásul most kezdtem egy új szakot, ami mellett nem is lehet rendesen dolgozni, már ha az egyetemen is teljesíteni akarok.
Van némi ösztöndíjam, de abból megélni nem lehetne. A barátom átlagosan keres (bár lehet, hogy ma Mo-n már átlag felettinek számít), de ezért annyit dolgozik, hogy majd' bele döglik. Közben meg értelmetlenül vásárolgat, pl. a 2X drágább sajtot veszi meg, mert hogy az nekem biztos jobban ízlik (nekem tökmindegy) és nagyon sok ilyen kis apró dolog.
Sokszor mondta már neki, hogy spóroljunk, éljünk kicsit ésszerűbben. Igazából azt szeretném, ha a pénz legalább felét én kezelném, mert tuti, hogy kb. feleannyiból kijönnénk, csak nincs pofám ezt felvetni, mivel ugye nem én keresem meg.
A barátom meg azt mondja, hogy ki ne találjam, hogy teljes állásban dolgozni akarok, mert akkor nincs értelme az egyetemnek (még 3-4 év, míg végzek).
Ti mit tennétek a helyemben?
Eddig nem szóltam bele, de a férjem is ilyen. Pl most vett nekem három mignont (477 Ft!), mert nekem az ízleni fog. Hát nem ízlik, itthon állnak a hűtőben.
Most kitaláltam, hogy csak én mehetek el a boltba ételt venni. Belement, mert szeret. (Egyébként nagyon cuki ám!) Szóval meglátjuk, mi lesz. 60 helyett 25-ből akarom megoldani az étkezésünket ebben a hónapban! :)
Szerintem simán lehet beleszólásod, akkor nem lenne ha magadra akarnál irreálisan sokat költeni.
Inkább más megközelítésből mennék neki a dolognak. Sokkal jobban hangzik ha a bevásárlást vállalod át mint ha a pénz felét kezelnéd.Így még örülni is lehet neki.
Néha azért bevásárolok én is, de olykor meg akar lepni, és megveszi a fél boltot. Vagy hazaállít egy méregdrága borral, és láthatóan büszke magára, én meg legszívesebben sikítanék.
Nagyon édes amúgy, és igazából valamennyire imponál is nekem, mert az exem egy lusta dög volt, ezért sose volt pénze, és egy pohárt sörre se nagyon hívott meg soha. Ee a Drágám meg a másik véglet.
Látom, nem csak nekem vannak ilyen problémáim. :)
Engem is a férjem tart el, mert a gyedből nem sok mindenre telik. Nem szólok bele mire költ, mert jól keres, ha meg szükségem van pénzre, szólok neki.
Mi megbeszéljük a nagyobb kiadásokat, hogy valóban szükség van-e rá, de az övé az utolsó szó. Én a helyedben megmondanám neki, hogy nagyon kedves, de ne költsön ennyit rád, mert nem érzed magad ettől jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!