Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket mennyire zavarna, ha...

Titeket mennyire zavarna, ha a párotok tartana el? Így vajon beleszólhatok abba, hogy mire költ?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, eddig még csak alkalmi diákmunkáim voltak. Még mindig tanulok, ráadásul most kezdtem egy új szakot, ami mellett nem is lehet rendesen dolgozni, már ha az egyetemen is teljesíteni akarok.

Van némi ösztöndíjam, de abból megélni nem lehetne. A barátom átlagosan keres (bár lehet, hogy ma Mo-n már átlag felettinek számít), de ezért annyit dolgozik, hogy majd' bele döglik. Közben meg értelmetlenül vásárolgat, pl. a 2X drágább sajtot veszi meg, mert hogy az nekem biztos jobban ízlik (nekem tökmindegy) és nagyon sok ilyen kis apró dolog.

Sokszor mondta már neki, hogy spóroljunk, éljünk kicsit ésszerűbben. Igazából azt szeretném, ha a pénz legalább felét én kezelném, mert tuti, hogy kb. feleannyiból kijönnénk, csak nincs pofám ezt felvetni, mivel ugye nem én keresem meg.

A barátom meg azt mondja, hogy ki ne találjam, hogy teljes állásban dolgozni akarok, mert akkor nincs értelme az egyetemnek (még 3-4 év, míg végzek).

Ti mit tennétek a helyemben?

2012. ápr. 26. 12:38
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Szóval ezt azért csinálja, hogy nekem kedvezzen, és nem érti meg, hogy engem meg zavar, ha értelmetlenül költekezik. Beleszólni meg nincs jogom.
2012. ápr. 26. 12:40
 2/24 anonim ***** válasza:
94%

Eddig nem szóltam bele, de a férjem is ilyen. Pl most vett nekem három mignont (477 Ft!), mert nekem az ízleni fog. Hát nem ízlik, itthon állnak a hűtőben.

Most kitaláltam, hogy csak én mehetek el a boltba ételt venni. Belement, mert szeret. (Egyébként nagyon cuki ám!) Szóval meglátjuk, mi lesz. 60 helyett 25-ből akarom megoldani az étkezésünket ebben a hónapban! :)

2012. ápr. 26. 12:43
 3/24 anonim ***** válasza:
96%
Akkor mondd el neki mit akarsz. Kérd meg, hogy egy hónapig Te vásárolj, és a blokk után elszámolsz neki minden fillérrel. Nem hinném, hogy ez akkora kérés lenne amibe ne menne bele, főleg mert pénzt is spórolnál neki( magatoknak). Egy próbát mindenképpen megér. :)
2012. ápr. 26. 12:47
 4/24 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem simán lehet beleszólásod, akkor nem lenne ha magadra akarnál irreálisan sokat költeni.

Inkább más megközelítésből mennék neki a dolognak. Sokkal jobban hangzik ha a bevásárlást vállalod át mint ha a pénz felét kezelnéd.Így még örülni is lehet neki.

2012. ápr. 26. 12:48
 5/24 anonim ***** válasza:
94%
attól is függ, ő milyen típus. nekünk is volt olyan, h összébb kellett húznunk a nadrágszíjat és ésszerűbben kellett költekeznünk. én is gondoltam rá, h jobb lenne, ha a befolyó összeget egy az egyben én kezelném (én pl nem veszem meg uazt a terméket a szemközti kisboltban, mert másfélszer annyiba kerül, mint 200m-rel arrébb az abc-ben. neki meg az a preferenciája, h a legközelebbi boltig megy el).ő ebben az időszakban maga ajánlotta fel, h kezeljem az ő fizuját is én. így tettünk, de mindenről "beszámoltam". tudod, elmeséltem a hétköznapi kommunikáció során, h mire és mennyit költöttem. ez mindkettőnk számára jó és ideális megoldásnak bizonyult é sikeresen átvészeltük az időszakot. azóta azt mondja, jó anya lennék, mert tudok bánni a pénzzel :)
2012. ápr. 26. 12:51
 6/24 anonim ***** válasza:
64%
szerintem meg amig ő keresi a pénzt addig ő rendelkezik vele...én általában jobban keresek mint az épp aktuális barátnőm vagy akár valamelyik komoly kapcsolatom.szoval szinte mindig jobbmodba éltem mint a barátnőim erre akartam célozni. és én igenis ugygondolom h be tudom magamnak osztani ugya pénzt h nekem jolegyen. és amig én keresem meg addig arra költöm amire akarom.persze egy házasságban amikor mind2en keresünk és látszik h a jövöben miket akarunk csinálni mire kell majd a közös életben pénz akkor gondolom félreraknánk mindketten valamennyit (saját fizetésünkhöz mérten) de amig nincs nagyon közös jövő a tervek közt(csak amenyire egy átlagos kapcsolatban az van) pláne ugy h csak én keresek ugy igenis arra költöm amire akarom és kimondottan felboszantana ha bejelentené h ő akarja kezelni. azis eléggé szokott bosszantani amikor veszek a csajnak valamit ami nekem nem nagy cucc virág süti akármi ésakkor elkezd hisztizni h jaj hát nemkell meg ő nemakarja h sokat fizessek meg ilyenek. sokkal jobban esne ha örülne annak amit kap és megköszönné minthogy hisztizik h nemkell.értem ilyenkor mi játszodik le benne de akkoris örülj ha kapsz valamit és ne azon hisztizz h jaj de nemkell elégnagyfiu eltudja dönteni mikor mit engedhet meg magának. és bocs h ennyit irtam csak énis ilyen helyzetbe vagoyk csak forditva és aztakartam h megértsd:)
2012. ápr. 26. 12:54
 7/24 A kérdező kommentje:

Néha azért bevásárolok én is, de olykor meg akar lepni, és megveszi a fél boltot. Vagy hazaállít egy méregdrága borral, és láthatóan büszke magára, én meg legszívesebben sikítanék.

Nagyon édes amúgy, és igazából valamennyire imponál is nekem, mert az exem egy lusta dög volt, ezért sose volt pénze, és egy pohárt sörre se nagyon hívott meg soha. Ee a Drágám meg a másik véglet.

Látom, nem csak nekem vannak ilyen problémáim. :)

2012. ápr. 26. 12:57
 8/24 A kérdező kommentje:
Kedves 6., köszönöm. Jó, hogy megszólalt a másik oldal is. :)
2012. ápr. 26. 12:58
 9/24 anonim ***** válasza:
Engem ő tart el, mert egyszerűen sehova nem vesznek fel, viszont távkapcsolatban voltunk és mondta, hogy éljünk együtt, mert nehezen bírtuk a 320 km távolságot. A kajapénzt odaadja, pluszban ha kell valami, akkor megbeszéljük, hogy tényleg kell e. Szerencsére nagyon jól keres, így ketten bőven megélünk a pénzből.
2012. ápr. 26. 13:01
 10/24 anonim ***** válasza:

Engem is a férjem tart el, mert a gyedből nem sok mindenre telik. Nem szólok bele mire költ, mert jól keres, ha meg szükségem van pénzre, szólok neki.

Mi megbeszéljük a nagyobb kiadásokat, hogy valóban szükség van-e rá, de az övé az utolsó szó. Én a helyedben megmondanám neki, hogy nagyon kedves, de ne költsön ennyit rád, mert nem érzed magad ettől jól.

2012. ápr. 26. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!