Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, megfulladok....

Úgy érzem, megfulladok. Segítség! (? )

Figyelt kérdés

Azért ebbe a kategóriába tettem a kérdést, mert itt lehet a legtöbb normális választ kapni.

Egyébként félig-meddig családi dolog is, úgyhogy nem is annyira rossz a választás.

Akkor kezdem, köszönöm, ha végigolvasod és válaszolsz!

26 éves lány vagyok, otthon lakom a szüleimmel.

Érettségi után elkezdtem egy OKJ-t, amit 3 év után nem fejeztem be.

Ezután egyetemre mentem, újabb két és fél év, abbahagytam azt is.

Voltak ilyen-olyan időszakos munkáim, de egyik sem volt hosszútávú.

Egy hónapja megint munkanélküli lettem.

A szüleim (főleg anyum) folyamatosan kérdezgeti, mikor lesz már rendes állásom.

Persze keresek folyamatosan, de egyszerűen semmi visszajelzés és már nagyon el vagyok keseredve...úgy érzem sehová nem tart az életem.

Van barátom is, több, mint két éve, vele is szeretnénk tovább lépni (összeköltözés), de így ugye nem lehet.

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy akik esetleg hasonló helyzetben voltak, vagy akik értenek hozzá, ellátnának jó tanácsokkal, mit kéne másképpen csinálnom, hogy végre legyen munkám.

Én tényleg nem tudom, mit rontok el, de ez így nem mehet tovább, úgy érzem 26 évesen tönkre megyek már ebbe.

Köszönöm, ha válaszoltok!

2012. ápr. 25. 23:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Csak a tények: 26 éves nő vagy,érettségivel.Szakképzettséged nincs,nyelveket nem beszélsz. Milyen típusú munkát szeretnél? Ilyen felállással max. 3 műszak gyárban.Tehát állj neki, önéletrajz az összes számodra elérhető helyre, esetleg személyes megkeresés, protekció, ha van.
2012. ápr. 26. 05:43
 12/19 anonim ***** válasza:

Senki nem a napi feszkót vezeti le, hanem megmondta, h lusta vagy. Ezen mit kell kiakadni?

Szerintem is gáz, h egy OKJ-t nem vagy képes megcsinálni - ha már az egyetemet nem is, az okés, nekem is nyögvenyelős, meg hagynám a fszba az egészet.

Tipp: menj ki takarítani, ide-oda külföldre, mert nyelvet tanulsz, valami kereseted lesz, és ott akár jobb lehetőséget találsz szakma, stb. irányában. Szeirntem dobbants innen.

Ja, anyudnak meg igaza van, mert most kb. rajtuk élősködsz, és biztos zavarja. Valamint aggódik is, h miért nem találsz melót.

Sok sikert, amúgy!

2012. ápr. 26. 06:39
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit off leszek.

Csak kettő válaszoló kiverte nálam a biztosítékot. Akik azt írják, hogy diploma nélkül csak a három műszakos meló van, meg ilyenek.

Kérdem én, ha nem lennének szakmunkások, akkor ki a f@sz csinálnak kenyeret, vagy cukrot, ki szerelné meg az autódat, mosógépedet stb.

Azt pedig elmondhatom, hogy nekem sincs diplomám, szakirányú érettségim van, meg kettő OKJ-m és tíz éve vagyok ugyanott adminisztrátori munkakörben, és ha nem lennék, akkor diplomások ugyanmár nem fénymásolnának, irattároznának (tisztelet a kivételnek), mert őnekik diplomájuk van.

És még annyit tennék hozzá, hogy a férjem Magyarország egyetlen cukorgyárában dolgozik és jobban megfizetik és megbecsülik, mint néhány diplomást.

Na most jól kidühöngtem magam. Én is szeretném, hogy a gyerekm vigye valamire, de ha ő fodrász akar lenni, azt is támogatom, mert az is KELL. Ne mondjátok, hogy nem. Meg csak a diplom.

Amit a kérdezőnek javasolnék az az, hogy jelentkezz be a munkaügyi központba (ha még nem tetted meg), és ha ott ajánlanak valami OKJ-t azt végezd el, még ha nem is igazán szereted, de meg kell valamiből élni.

2012. ápr. 26. 08:40
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam,hogy lusta voltál tanulni,és nem sírni kell hanem lépni.Nem pocskondiázni akartalak,csak "helyre billenteni" amíg nem késő.(bár sosem késő)

Pontosan tudom mit élsz át.

Én hasonló cipőben jártam,és nem értettem miért cseszett ki az élet velem.Igaz veled ellentétben én elvégeztem egy szakmunkásképzőt,lett szakmám.De milyen??Amit az apám választott,és ma halott szakma.Könyvkötő lettem.Én nem mehettem egyetemre,sem érettségizni,mert nem tartottak el.Ahogy mondták.18 éves lettél menj keres munkát.Nyomdába mentem 3 műszakba.Akárcsak te és is lusta voltam nyelveket tanulni,érettségizni,új szakmát tanulni huszonévesen.Akkor minden más jobban érdekelt.30 évesen rádöbbentem,hogy nem akarok mindig gyárban dolgozni vagy takarítani.Elmentem estin leérettségiztem,majd jelentkeztem egy egyetemre ahol 2 műszakban,gyerek mellett estin el is végeztem.Önerőből még nyelvet is tanultam.(igaz csak annyit értem el vele,hogy a diplomához elfogadták,mert angolul ma sem tudnék kommunikálni)Mindent megtanultam úgy,hogy halláskárosult vagyok és diszlexiás.

Magamról tudom,hogy mindet akarni kell.Ha nincs benned a tenni akarás,akkor hiába sírsz,hiába kérsz tanácsot senki nem fog tudni adni.Mégis mit vártál??Hogy mindenki sajnálni fog,hogy szegénykém,milyen rossz lehet neki??Igen,rossz,de magadnak köszönheted.

Én mindig mindenkinek azt mondom,hogy ha én több mint 30 évesen munka,és család mellett tudtam tanulni úgy hogy hátrányban is vagyok másokkal szemben akkor bárki megtudja tenni.

Nem lecseszni akarlak,csak megrázni,hogy HAHHHÓÓÓÓ itt az idő hogy kezdj az életeddel valamit.

Hidd el nekem,minél több év telik el semmittevéssel annál nehezebb lesz változtatni rajta.

Tudom,mert most 40 évesen bár nagy álmom,hogy jogosítványom is legyen,de egyre nehezebben szánom rá magam az újabb tanulásra..Pedig tanulni sosem késő..

(csak megjegyzem amikor az egyetem padjait koptattam,mellettem egy 72 éves bácsi tanult lelkesen,és sikerült neki..tudod miért??Mert azt akarta,hogy az unokái büszkék legyenek rá)

40/N

2012. ápr. 26. 11:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Tudtad, ha ide írsz, válaszolnak az iskolapadból is, ugorj már át felettük!Nagyon sokan vannak így, szinte lehetetlen munkát találni protekció nélkül, így önálló életet kezdeni is. Durvább ez a válság, mint a média sugallja. Ha filmeket, sorozatokat nézel, tudatosítsd, hogy ez nagyon messze van a valóságtól. A szüleink idejében még nagy szó volt, hogy érettségije van, hát még ha nyelvvizsgája. Ma rengeteg az elvárás, nagyon kevés a munkahely. Lesz majd talán jobb is, remélem, a mi életünkben. Egy munkanélküli anyuka, aki 1.5 éve munkát keres diplomával, nyelvvizsgákkal, jogosítvánnyal, nem csak szakmában...
2012. ápr. 26. 12:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Én mennék a helyedben külföldre, akár folyami hajóra dolgozni!félév-egy év alatt is csomó pénzt megtudnál spórolni!tudnád támogatni a szüleidet!a pároddal is mehetnétek,ketten többre vinnétek!
2012. ápr. 26. 12:44
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 12:44

Ahhoz hogy valaki külföldön dolgozzon vagy hajón annak nem árt egy szakma(vagy szakmai gyakorlat) és nyelvtudás.

Nyelvtudás nélkül kint is csak protekcióval kapsz melót..

< angliai lakos>

2012. ápr. 26. 12:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan az ország mely részén élsz, de Budapesten szerintem nagyon sok Call Centerbe keresnek embereket. Nyelv, képesítés nem szükséges. Úgyis a gyakorlatban derül ki mit tudsz. Plusz elkezdenék nyelvet tanulni és külföldre távozni.
2012. ápr. 26. 13:17
 19/19 anonim ***** válasza:

# 13/18

Nem a szakmunkásokat szólta le senki. Csakhogy a szakmunkához szakképesítés kell, a kérdezőnek meg nincs, tehát nem tudna szakmunkát végezni. Akkor meg mi maradna, ha nem a betanított munka?

Amúgy, ha 2,5 évet járt egyetemre, azt az egy hiányzó félévet már igazán meg lehetne csinálni. Vagy ahogy írták, a munkaügyiben beiskoláztatnia magát. Senki nem "savazta", de nehogy már a válság miatt nyalogassuk a sebeit, amikor ő is bevallotta, hogy saját maga szúrta el.

2012. ápr. 26. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!