Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki kiállt a...

Van itt olyan, aki kiállt a párja mellett? (Lent)

Figyelt kérdés

Akàr a csalàdjàval szemben is?Mennyire vàltozott meg a viszony?

Remèlem èrthetö :)

Köszönöm a vàlaszokat.

2012. ápr. 25. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én páromat nem nagyon akarták elfogadni a családtagok az elején, mert elvált, zenész, biztos, hogy csak kihasznál. Ebből aztán volt veszekedés rendesen, anyummal nagyon sokszor csúnyán összevesztem. De az idő engem igazolt.Már több mint másfél éve vagyunk együtt, összeköltöztünk és boldogok vagyunk nagyon. Már anyum is kezdi elfogadni, van, hogy vasárnapi ebédre is áthívja.
2012. ápr. 25. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Én folyton kiállok a párom mellett. A családjával szemben meg főleg, mivel nagyon sokat bántják, ő meg nem szól inkább semmit, de annyira ingerült lesz tőle, hogy utána meg rajtam veri le.

A baj az, hogy csak kijön belőle ami bántja, de nem hoz fel ép érveket, hogy miért mondja, amit mond, így nem fogják fel sosem a szülei, hogy mi baja van.

Konkrét eset: van egy gyerkőcünk, aki kapott télapókor ajándékot apósom testvérétől. Mikor átvette férjem a csomagot, megköszönte, a nagynénje pedig rögtön rávágta, hogy na jól, van megyek. Ezzel hátat fordított és elment. Annyira sem volt ideje a férjemnek, hogy behívja.

Utána jött a letolás apósom részéről, hogy a férjem miért nem hívta be az ő testvérét. Meg hasonlók. Még durvábbak.

Normális hangnemben mondtam meg mindig a véleményemet, védtem meg a páromat, így nem változott a viszonyunk a családjával.

2012. ápr. 25. 16:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy kicsit ragozhatnád, hogy mire gondolsz "kiállás" alatt.

Kiállás lehet, ha valaki -pl- megvédi a feleségét, aki citromsárgára festeti a haját, de a férj úgy van vele, hogy ha erre vágyott, az ő dolga.

Kiállás lehet, ha valaki azt mondja a gyerekeiket pofozó párjára, hogy amíg ő ad nekik enni, úgy neveli őket ahogy akarja.

És kiállás lehet az is, ha valaki hazavárja a börtönből az ittas gázolásért elítélt párját, mert ennek ellenére is szereti.

De ugye azért ezek eléggé más fajsúlyú dolgok...

2012. ápr. 25. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok.

Közben nézem, te a másik családra gondoltál.:)

Igen, a saját családommal szemben is álltam már ki a párom mellett.

Mikor anyukám, meg a mamám, akik katolikusok és anyukám bizonyos szinten, a mamám meg teljesen tartja is a vallást, kinyögték, hogy egy gyereket igen is meg kell keresztelni, mert csak úgy az igazi. A férjem nincs megkeresztelve, rosszul is esett neki.

Volt is vitám velük ez miatt. Kérdeztem is, hogy miért, aki nincs megkeresztelve, az már nem is ember, vagy attól még nem lehet jó ember?

Apám is meg van, mégis éveken keresztül verte anyámat. A vita ezzel lezárult.:)

2012. ápr. 25. 16:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm,ilyenekre gondoltam..

Nàlunk is volt vita,a szüleim nem tudják elfogadni a pàrom,mert elvàlt.Különben nagyon jò ember ès ezt ök is tudják.Kiàlltam pàrom mellett,együtt èlünk.

2012. ápr. 25. 16:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es és 4-es válaszoló vagyok.:)

Jól tetted, hogy kiálltál mellette. Attól, hogy valaki elvált, attól még nem rossz ember, csak valaki mással nem jött neki össze a közös élet. És ez nem jelenti azt, hogy veled sem fog.

Sok boldogságot!:)

2012. ápr. 25. 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szerencsére nem kellett kiállnom, mert elfogadták. Volt mondjuk apámnak egyszer egy bölcsessége, miszerint gazdagabb pasit is találhattam volna, de megmondtam neki a magamét.

Ezt talán nem is gondolta komolyan, de kiosztottam. A párommal egyébként mindig kedvesek, el is várom, mivel már az élettársam.

2012. ápr. 25. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Ezt én is megkaptam nagymamától, de meg mondtam neki, hogy nem pénztárca vastagság alapján választok párt. Annyi van amennyiből eléldegélünk, nekem fontosabb, hogy szeretjük egymást és számíthatunk egymásra. A többi nem érdekel. Az is a baja volt, hogy zenész, szerinte az nem munka, miért nem megy el rendesen dolgozni.

2012. ápr. 25. 17:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.Bàrcsak a szüleim is igy àlltak volna a pàromhoz.

De a pènzes esetek...

2012. ápr. 26. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!