Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem bírom anyósom...

Egyszerűen nem bírom anyósom elviselni, mindenbe beleszól, én járok csak ilyen cipőben? Hogy tudnám kizárni őt a magánéletemből?

Figyelt kérdés
Egyszerűen elviselhetetlen ahogy viselkedik.Főleg amióta a kisfiam megszületett.Úgy csinál mintha a sajátja lenne, és meg van sértődve, ha kimarad valamiből.Már ha színházba megyünk férjemmel,oda is jönni akar velünk.Azt mondta kifizeti a mi kettőnk jegyét is csak jöhessen velünk.Köszi akkor inkább nem megyek sehova.Tiszta nevetséges, hogy közénk áll.Főleg gyereknevelésben szól bele mindenbe.Ő akarja megmondani hány órakor fürdessem a babámat, mikor sétáljak vele az utcán,milyen színű ruhát adjak rá stb.De egy darab ruhát soha nem vett neki, de még játékot sem, de mikor itt van nálunk mindig azt mondja milyen sok játéka van a gyereknek, de azt nem mondja, hogy, ebből egy darabot még nem vett neki.A fiát is állandóan csicskáztatja,ha a férjem nem mondja meg, hogy megyünk valahova akkor egy hétig pukkadozik, hogy neki miért nem szóltunk, hogy kirándulni mentünk.Amikor a sejtbankot elintéztük, akkor is el kezdett hisztizni, hogy miért kell ez nekünk, csak pénzkidobás, itt nálunk senki nem veteti le vidéken(kisvárosbsn élünk).Én nem értem mért kell ránk telepedni, mi már külön család vagyunk, haggyon már minket élni.A lánya sem véletlenül költözött az ország másik felébe.Őt is kiborította már, ezért elköltözött, így nyugalma van.Én nem fogok innen elköltözni őmiatta, én szeretem ezt avárost, csak ne keserítené meg az életünket.Mit tegyek?Hogy mondjam meg neki, hogy ne sértődjön meg,haggyon már minket levegőt venni.Boldog szeretnék lenni, minden adott hozzá, de a háttérben ott figyeli minden lépésem egy anyós.Közel lakunk egymáshoz,ha megyek valahova állandóan megállít hova megyünk a gyerekkel.Már az ő tudta nélkül az utcára sem léphetek ki.Egyszerűen idegesítő.
2009. jún. 22. 03:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10.57 eske, komolyan mondom jó fej vagy.:)Nagyon hasznos tippeket adtál.Meg fogom valósítani gyakorlatilag is, és kíváncsi leszek anyósra,mit regagál.Egyébként még annyit, hogy a férjem mit tud csinálni, ha nekimegy az anyja, maximum védekezik, nem ütheti azért mégsem meg a 66 éves anyját.Amúgy meg anyósékhoz mentünk, és akkor történt mindkét eset.Egyszer engem védett a férjem, egyszer meg azért vágta fejbe szegény férjem, akinek amúgy is fájt a feje, mert nem vettük fel a mobiltelefont és ő állítólag már 6 szor hívott.De mi lementünk sétálni, meg fagyizni és két óra hosszát lent időztünk mobil nélkül, anyós már a szembeszomszédom telefonszámát is kikereste a telefonkönyvből, hogy csöngessen be hozzánk, mert biztos csak nem vesszük fel a telefont.Ilyenekkel zaklassa szegény szomszédasszonyom.Aztán hazafelé beugrottunk anyósékhoz is, és ő egyből fejen vágta nagy káromkodás közepette szegény férjem, legszívesebben megpofoztam volna, mert így nem lehet viselkedni, ilyen erőszakosan.Hogy akkor mit akart, nem derült, ki hogy mért hívosgatott minket hatszor.Egyébként amikor a férjemmel csak jártunk évekig, akkor mindig aranyos, kedves,megértő volt, de esküvő után egy nappal mikor átmentünk hozzájuk, ez volt az első szava, soha nem felejtem el, hogy:Évikém, ha nem tudsz mosni, akkor küld át a férjed ruhájait, majd én kimosom.Megsúgom, amikor udvarolni járt hozzánk, már akkor én mostam rá, mert anyós egy két kedvenc ruháját kifakított.Na mindegy.
2009. jún. 22. 16:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én mióta csak az eszemet tudom az első perctől úgy viselkedtem anyósommal mint a 10-57-es javasolta. Azóta is szeretjük egymást. Ez komolyan így van. Nem hagytam már az elején sem elharapódzni a dolgokat, így én vagyok az akinek úgysem lehet megmagyarázni, így inkább rámhagy mindent. :) De szeretem az öreget egyébként. És én is szoktam neki mondogatni, hogy "tetszik tudni, hogy nekem úgysem lehet megmagyarázni". Szóval barátnők lettünk, szeretek vele mászkálni, és kikérni a véleményét is. Kitartást neked! Húzd meg a határokat, de arra is figyelj,hogy ő a szerelmed 66 éves anyukája, aki mellesleg a gyereked mamája. Ne légy durva vele, csak kedvesen határozott. Szorítok, hogy sikerüljön!!!

2009. jún. 22. 18:35
 13/20 A kérdező kommentje:
Utsó köszike!Tudod, az a fájó az egészben, hogy amíg a férjem csak a barátom volt tehát esküvő előtt, úgy viselkedett velem mintha anyám lenne.Mindig jól kijöttünk.De már akkor kezdtek gondok lenni, amikor ő akarta kiválasztani az esküvői meghívónkat.(hozzáteszem nem ő fizette, hanem a párom).Ez csak egy a sok közül.Az esküvői ruhámra is tett egy megjegyzést.Vadi új rámvarratott esküvői ruha volt(Héjja szalonból vettük) Hóhehér ruha,halvány kis virágok voltak rajta, szerintem gyönyörű volt, mindeki csak dícsérte, ő meg megjegyezte, hogy olyan mint egy koszorúslányruha és ezt olyan nemteccően mondta.:( Nekem több sem kellett, az életkedvem is elvette.Pont az az ember mond ilyet akitől nem vártam.Ha más mond ilyet lexarom, de anyós mond megjegyzést a ruhámra, ez nagyon szíven ütött.
2009. jún. 22. 21:15
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
utolsó vagyok. Szerintem te szereted az anyósodat, és jó lelkű vagy, mert ha nem így lenne,akkor nem bántana az ennyire amit mondd. Hidd el még az is lehet, hogy régi önmagát látja benned, vagyis azt, aki ő sajnos nem tudott lenni, bár szeretett volna, mostmeg már öreg. Azt nem próbáltad még ki, hogy elkezded most te keresni az ő társaságát? Ha fontosnak érzi magát, akkor szerintem lenyugszik.Már jó reggel hivjad magatokkal sétálni, vásárolni, főzni, ebédelni. kérd meg meséljen párodról mikor kicsi volt. mondd el neki mennyire megváltozott a világ azóta, és hogy milyen jó, hogy neked ilyen rendes anyósod van, akire lehet számítani, míg mások csak veszekednek. Ez amolyan fordított pszichologia. Minél jobban dícséred keresed a társaságát, annál hamarabb nyugszik meg. Ami meg a megjegyzéseket illeti, engedd el a füled mellett,vagy kezeld úgy ahogy azt fentébb már leírtuk. Még annyit, hogy nálunk már anyósom hiheti szegény, hogy én mászok az ő nyakára, mert minden nap hivom hogy nem jön le??? És van hogy ez a válasza: fáradt vagyok fiam.... :) Merthát ugye ha együtt vagytok, bízd rá sokat a kicsit, te meg főzöl finomat és csomagolsz neki is. Hidd el a végére még télleg barátok lesztek. Na írj majd, hogy mi lett!!!!! Sok sikert.
2009. jún. 23. 13:15
 15/20 anonim válasza:
61%

Szerintem kategórikusan meg kell mondanod neki, h mi az ami neked kell ill. nem kell. Nagyon szépen, kedvesen mondd el neki, h a kisfia már felnőtt és családja van. Hagyjon benneteket békén. És aztán tartsd is be amit akarsz. Ne engedd be az életetekbe, csak a családi alkalmakkor(Karácsony stb)

Amennyiben ezt nem teszed meg, a házasságod tönkre fog menni. Ha bármit mond amikor a gyereket neveled, eteted, akkor mondd meg neki, h köszönöd a tanácsát de te a saját rendszered szerint fogod nevelni a gyereket és nem kérsz a véleményéből. Először nehéz erősnek lenni aztán meg majd belejössz és ő is ráeszmél, már nem ő az irányító nőstény. A férjed meg álljon melléd, ne legyen nyuszómuszó!!!

2009. jún. 30. 10:34
 16/20 anonim ***** válasza:
8%
Utolsónak:neked, hogy esne ha majd anyós leszel hogy úgynevezett karácsonyi vendég vagy csak a gyerekednél??? Szerintem egy idős asszonyt legyen az akármilyen nem eldobni kell, hanem megérteni. Értem én hogy mit akarsz, a végkifejlet oké is, de a módszered elég drasztikus nem? Lehet ezt kíméletesen is. Tudom, mert végigcsináltam, és azt is végiggondoltam hogy én is leszek hatvan éves nagymama....
2009. júl. 3. 13:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Ha végigcsináltad, akkor írd meg, hogy HOGYAN csináltad! Mert az volt a kérdés...

Ha netán már megírtad, akkor bocs, csak nem utaltál rá...

2009. júl. 3. 16:07
 18/20 A kérdező kommentje:
Most a napokban anyós, mindig azzal fáraszt, hogy miért nem adok a babámnak cukrászsüteményt a cukrászdából.Minden nap most ezzel fáraszt,meg avval, hogy a gyerek orrát nyomkodja, a gyerek, meg már tök pipa, de ő neki tetszik, hogy fintorog a kisfiam.Mindig csak piszkálja, nyomkodja erősen a körmével, már pár pár hónapos korában is rászóltam ezért, hogy körömmel ne nyomkodja a kisbaba hasát, mert amúgy is hasfájós volt amikor kissebb volt, de mindhiába szólok, nem bír magával.Már a gyereket is annyira idegesíti ez a nyomkodás, hogy félrelöki a kezével anyós kezét, de anyósnak meg ez teccik,hogy ellenáll a gyerek.Én legszívesebben ha nem anyósom lenne hanem egy idegen, akkor jó képen törölném ezért.Mért kell piszkálgatni, meg nyomkodni körömmek egy gyereket, főleg a hasát.Ez a nő egy agyrém.Most meg kivagyok, mert állandóanm el akarja vinni a gyereket, de első útja az édességboltba, vagy a cukrászdába vezetne, hogy tele tömje cukros süteményekkel.Hát én nem szeretném még egyévesen ilyen hülyesgékre rászoktatni a gyereket.Még ráér ezzel.Amúgy meg házi sütit eszik a gyerek, mert szoktam sütni finom pitéket, meg kalácsot stb. elég ez a gyereknek.Nem kell agyoncukrozott, ki tudja miből készült sütiket ennie.de anyós egyszerűen imád sütizni, persze sütni nem tud, egy öreg néni süt neki karácsonykor is megbízásra.Talán ha házi sütivel kínálná pár falatot megengednék, de boltira még ráér.A fagyit is direkt mutogatja a kisfiamnak, és ha el akarja tőle venni, akkor gúnyosan mondja neki, hogy ANYÁD nem engedi Petike, nem ehetsz szegénykém mert anyád nem ad neked fagyit.Szerintem még ezzel is ráér, kap tölcsért és kész.Nem értem az anyósok miért akarják elrontani a gyerekeket idejekorán egészségtelen xar kajákkal?Anyósom első unkája tinédzser, ha itg nyaral, akkor gyroson és pizzán él a sarki büféből.Nah meg egséz nyáron egész nap fagyit eszik normális kaja helyett, szidfja is a lánya, hogy elrontotta a gyereket.:(
2009. júl. 3. 17:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem utaltam rá. Igen már előbbiekben megírtam. :)
2009. júl. 5. 08:43
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Na, hát nem normális ez az öregasszony az tuti!

Az ilyen korú nők közül, aki nem süt-főz a családjára az

eleve degenerált! Az ő fiatalkorában ez sokkal elvártabb volt, alap egy nőtől. A minimum.

Ezek a beszólásai a fagyival nagyon is rosszindulatúak. Azonnal leállítanám, és kikérném magamnak, hogy gonoszságnak állítsa be azt, hogy te megpróbálsz gondos anyja lenni a gyereknek, igazad van, egy egyéves gyerekbe még egyáltalán nem fagyit meg cukrászsütiket kell tömni, hanem sok egészséges kaját.

A gyereked és a későbbi családi béke (a saját nyugalmad) érdekében inkább még most felvállalnám vele akár a veszekedést is ezekben az ügyekben.

2009. júl. 9. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!