Van esélyem normális életre?
Sziasztok. Óriási problémám van. Anyámékkal amúgy sem volt sosem felhőtlen a viszonyom, most aztán annyira megromlott, hogy már nem is beszélek velük. Anyám munkanélküli (nem is akar sehova elmenni dolgozni), apám rokkantnyugdíjas (ha az orvosra és a józan észre hallgat, a mai napig dolgozhatna). Havi kb 100000Ft-unk van, amiből megy a rezsi....stb kötelező kiadások, tehát már nem is marad még kajára sem. Ebből következik, hogy nap, mint nap veszekedés van, amit már nem bírok. Szívem szerint már haza se mennék. Most fogom befejezni a sulit. Elkezdek dolgozni. Mi a véleményetek arról, ha amikor elkezdek melózni, utána hamarosan albérletbe megyek? Máshogy is lehet esélyem az életem nyugodtabbá tételére?
19/f
Ha elmész dolgozni, az attól is függ, hogy mennyit fogsz keresni, hogy fent tudd tartani magadat.
Nem lehetne mégis egy nagy elbeszélgetést kezdeni a s züleiddel, hogy rendbehozzátok a családi kapcsolatot?
Szerintem is próbálj meg beszélni a szüleiddel, mondd el nekik, hogy suli után dolgozni szeretnél és valamennyivel támogatnád a családi kasszát. Ha ezt sikerülne kivitelezni, akkor 3 dolgot oldanál meg, mert 1. kibékülnél velük 2. több pénz lenne a háztartásban 3. elköltöznöd sem kéne még. Ha pedig mindenképp az albérlet mellett döntesz, akkor állj össze pár barátoddal, közösen mégis olcsóbb lenne fizetni a költségeket és igy szintén több pénz maradna a zsebedben. Bár azzal számolj, hogy pályakezdőként nem fogsz túl sokat keresni és egy középkategóriás albérletre a fizetésed háromnegyede elmenne havonta.
19/L
Esetleg a szüleidet ráébresztheted a szörnyű valóságra.
De addig is, ha találsz munkát, maradj még egy kicsit otthon, hogy gyűjthess pénzt, mert a mai világban már nem biztos semmilyen állás.
Van esélyed, persze, mert akarod és ez nagyon fontos!
Szerintem jó ötlet, hogy albérletbe menj, ha van munkád és biztosnak tűnik, de mint mások is írták, jobb ha összeállsz másokkal. Fontos az is, hogy képezd magad, tanulj, idegennyelvet is, ha teheted! Mindig tegyél félre egy kis pénzt, akármilyen keveset is, ami jól jön akkor, ha megszorulsz, vagy akár fizethetsz lakástakarékba is - sok kicsi, sokra megy!
Külön menni a szüleidtől azért is jó, mert már nem leszel benne az ő kilátástalanságukban, kívülről fogod az ő helyzetüket látni. Így akár jobban meg tudod majd őket érteni és tudsz nekik segíteni. Vagy nem érted meg őket, de elfogadod.
Sok sikert és kitartást!
Az a probléma, hogy itthon maradok, akkor a fizetésemet egy az egybe lenyúlják.
Nekem itthon semmibe sincs beleszólásom, semmihez sem értek, semmi közöm semmihez. Gyakorlatilag a kibékülést én szinte mindennap megpróbálom, de nem megy, képes vagyok bármennyit engedni bármiből és mindig többet akar. Saját magukat sajnáltassák.
A legnagyobb problémám az, hogy a veszekedések miatt úgy kivagyok idegileg, hogy nem bírok tanulni. Ha még két hónap lenne hátra az iskolából tuti megbuknék. Az iskolában is szar a kedvem emiatt, amit már észre is vettek rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!