Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy nagyon morbid a...

Lehet, hogy nagyon morbid a kérdésem, de válaszolnátok?

Figyelt kérdés

A férjemmel nemrég óta vagyunk házasok, nagyon szeretjük egymást. Nyugodtan mondhatom, hogy tökéletes a kapcsolatunk, talán jobb már nem is lehetne. Néhány hete kiderült, hogy érkezik a trónörökös. :)

Mindketten hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy babánk lesz.

Mindezt csak azért írtam le, hogy nehogy megkövezzetek a következő kérdés miatt.

Szóval...

A lakás, amiben élünk, teljes mértékben a férjemé (még azelőtt vette, hogy megismerkedtünk). Tehát nekem gyakorlatilag semmi közöm a lakáshoz.

Ha ne adj isten tragédia történne a párommal (még belegondolni is szörnyű), mi lenne velem? Mármint azt tudom (ha egyáltalán jól tudom), hogy a gyermek örökli a lakást. De én milyen státuszban lennék? Ugyanis nem lenne más lehetőségem, mint elköltözni, mert egyedül nem tudnám fenntartani. De egyáltalán én eladhatnám a lakást?

Nem akarom, hogy ilyesmi történjen, és nagyon remélem, hogy ez csak egy elméleti kérdés marad, de akkor is érdekel. Eddig abszolút nem foglalkoztatott a dolog, de mióta tudjuk, hogy baba érkezik, elgondolkodtam a dolgon. Rettegek, hogy egyszer egyedül maradok a gyerekkel (és itt most ugye egyértelműen nem a válásra gondolok), kiszolgáltatottan, pénz nélkül.

Ismét hangsúlyozom, imádom a férjemet, bízom benne, hogy együtt fogunk megöregedni, a szívbaj kerülget, ha belegondolok, hogy történik vele valami, csak eszembe jutott, hogy mi lenne, ha ebbe a szörnyű helyzetbe kerülnék. Tudom, nem szabad így felfogni, de mióta babát várok, össze-vissza csapongnak a gondolataim, hogy mi lesz, ha egyszer...

Nem értek az öröklési dolgokhoz, úgyhogy nagyon köszönöm, ha valaki leírja, hogy zajlik ez ilyenkor.

2012. ápr. 23. 14:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
65%
Jól írták fent. Mondhatnám azt is csúnyán fogalmazva, hogy be lettél biztosítva a gyerekkel. Benned most dúlnak a hormonok, ezért ezt a kérdést is be lehet tudni egy érzelmi kitörésnek. Egy anyának alap, hogy az első és legfontosabb a biztonság. Ha már a morbiditásnál tartunk, felhozhatom az állatokat is példának, hogy ők is oda szülnek, ahol a legbiztonságosabb. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj :-) Sok örömet és boldogságot a kis trónörökösnek.
2012. ápr. 23. 14:59
 12/29 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk én kötöttem életbiztit a kislányomnak , ha netán meghalnék. Szerettem volna ha apukája is köt egyet a saját nevére de sajnos nem volt hajlandó. Pedig szerintem gondolni kell a legrosszabbra is,miközben a legjobbat reméljük.
2012. ápr. 23. 15:03
 13/29 A kérdező kommentje:
Igen, a hormonok hatását sajnos (vagy nem sajnos) tapasztalom nap mint nap. Képes vagyok elsírni magam egy kiskutya láttán is. Pedig sosem voltam ilyen elérzékenyülős fajta. De úgy tűnik, ezzel jár az áldott állapot. Valószínűleg a feltett kérdés sem fogalmazódott volna meg bennem, ha nem lenne baba a pocakban.
2012. ápr. 23. 15:04
 14/29 A kérdező kommentje:
Utolsó! Igen, ez így van. Gondolni kell a legrosszabbra is. Sajnos bármikor megtörténhet a tragédia, ezt nem lehet kiszámolni. Adja Isten, hogy minden rendben legyen!
2012. ápr. 23. 15:07
 15/29 anonim ***** válasza:
a lakás a gyerekre szállna, akinek te lennél a gyámja. így engedéllyel eladhatnád, vehetnél egy kisebbet, amelyet egyedül is könnyedén fenntarthatnál (természetesen a közös gyerek nevére, neked haszonélvezeti jogod lenne). persze, baj bmikor történhet, de nem szabad ilyeneken törni a fejed
2012. ápr. 23. 15:16
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én voltam (mi voltunk) ilyen helyzetben, akkor a férjem között egy olyan életbiztositást, amiben a befizetett összeg részben tökésitve lesz, és a lejártakor (60 éves korában az ö nevére) az elöre meghatározott összeget kifizetik neki. Viszont amig fut, addig abban az esetben, ha vele történne valami, akkor a biztositó fizet nekem (mint kedvezményezettnek) egy akkor aösszeget, amivel a házat ki tudom fizetni, illetve ha addigra ki lenne fizetve, a fenntartását meg tudnám oldani.

Ezt azért kötötte igy, mert ha egyedül maradok a gyerek(ek)kel, akkor a házat nem vesztem el, ha meg semmi nem történik vele, akkor idösebb korban jól fog jönni az az összeg.

2012. ápr. 23. 15:22
 17/29 anonim ***** válasza:
17%

Úgy látom vége a sulinak, s jönnek az unatkozó kölkök a 0 IQ-jukkal.

Nem baj ment a moderátoroknak a jelentés, ha sokáig idétlenkedtek, ki lesztek tiltva az oldalról.

Többet nem írok, mert azért engem is moderálnának. :)

2012. ápr. 23. 15:23
 18/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ne törődj a gyalázkodó hozzászólásokkal! Amit leírtál, abban nincs semmi rossz. A mi családunkban is történt ilyen. Unokatestvérem fia nem volt három éves, mikor az apukája egy balesetben meghalt. Ők nem is voltak házasok, nem a papír miatt voltak együtt! A ház a kisfiúra szállt. Unokatesóm, mivel egyedül maradt, nem akart abban a városban maradni. Így eladták - a gyámhatóság felügyelete mellett a házat, és itthon vettek egy másikat. Természetesen ez is a gyerkőcé, az anyuka csak haszonélvező.

De veletek biztosan nem fog ilyen történni. Hosszú, boldog életet íz egész családnak! :D

2012. ápr. 23. 15:23
 19/29 A kérdező kommentje:

Kedves 15:23-as! Köszönöm szépen, most már megnyugodtam. Tehát ha a párommal történne valami, én eladhatom a lakást és vehetek egy kisebbet. Az, hogy a gyerek nevén lenne, az természetes, ezzel nekem nincs is problémám.

A rosszalló válaszokra meg csak annyit reagálnék, hogy nem, nem akarom megmérgezni a férjemet vagy bármilyen más módon eltenni láb alól, nem kívánom a halálát semmilyen formában, hisz szeretem őt, ő az én családom. Egyszerűen csak próbálok a földön járni, és nem felette 1 méterrel lebegni. A hasznos válaszokat nagyon köszönöm!

(csak zárójelben jegyzem meg, hogy én senkit nem pontozok le, nem tudom, ki az, aki ezt teszi)

2012. ápr. 23. 15:33
 20/29 A kérdező kommentje:

"Kedves" utolsó!

Nem járok plázázni, sem műkörmöshöz, és még sorolhatnám, hogy mi mindent nem igénylek. Ja, és nem büdös a munka sem! De köszönöm szépen a "kedves" hozzászólásodat, úgy látom, a rosszindulat határtalan.

2012. ápr. 23. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!