Ti mennyi beleszólást hagytok az életetekbe? Tudom, hogy fiatalok vagyunk, de normális ez a szintű ellenőrzés?
A barátommal idén kezdtük az egyetemet Budapesten. Mivel nekik van egy lakásuk Pesten, odaköltöztünk. Erre tegnap bejelentette a barátom, hogy a héten valamikor (nem tudjuk, mikor) az anyukája meg fog minket látogatni, hogy leellenőrizze, hogy rend van-e.
Én elhiszem, hogy nekem nincs beleszólásom a dologba, mert nem az én lakásom, de mégis, normális ez? Nem vagyunk már óvodások, hogy ellenőrizgetni kelljen! És ha épp mosogatás előtt érkezik? Szobafogságot kapunk, vagy mi? Ti hogyan vélekedtek, mit reagálnátok?
(Balhézni persze nem fogok meg majd egy fokkal jobban ügyelek h ne legyenek szét a ruhák.)
Ne engedjétek, hogy beleszóljon! A szülőről történő leválás egyik pontja, hogy nem engeditek, hogy ilyen dolgokba beleszóljanak!
Ha úgy érzitek magatokat jól, hogy menekült tábort csináltok a lakásból akkor az a Ti dolgotok nem a szülőké! Az a lényeg, hogy Ti boldogok legyetek! De lehet, hogy csak felugrik visz egy kis ellátmányt azzal még nincs gond.
Ez egyébként egy jó tesz! Hagyd szét a dolgokat és mit fog reagálni a szülő és a barátod! És legalább letesztelheted, hogy egy férfival élsz együtt vagy anyuci pátyolgatni való pici fiával.
a szülőről leválás egyik alapfeltétele, hogy eltartom magam.Ha a lakhatásom ingyen van, mert anyuék adják, ha a pénzem is tőlük van, akkor természetes, hogy megnézik mit csinálok vele.
Nem kell félni, csak megnéz, kíváncsi.Pakolj össze, ne legyenek a holmik szanaszét.Egy kicsi takarítás, ne álljon a por, szemét.Ennyi.
Ez a megnézze, hogy rend van-e olyan, mint mikor 10 éves voltam, és anyu azt mondta, hogy egy óra múlva leellenőrzi, hogy elpakoltam-e, különben nem tévézhetek.
A "rend van-e" az, ami gáz. Jöjjön látogatni, ha akar, de ez... felnőttek vagytok.
Amíg nem mindennapos, addig nem gáz.
Nem ismerlek, de talán azt is meg szeretné nézni hogy nincs-e leamortizálva az esetleges bulik miatt. Egyetemisták vagytok, joggal feltételezi hogy tartotok néha házibulit. Márpedig gondolom nem azért vették a lakást, hogy 4 év alatt szét legyen bulizva és utána újra egy vagyont kelljen költeni a rendbe tételre.
Ha viszont ez kezd mindennapossá válni, akkor az gáz.
"nekem nincs beleszólásom a dologba, mert nem az én lakásom, de mégis, normális ez?"
Igen, teljesen normális. Menj albérletbe, ha nem tetszik, az már nem lenne szimpi ha jól sejtem.
Én odaadom a 10-20-30M lakásom és ne nézhessek rá? Honnan jöttél te, a marsról? Feltételezem te már azért hisztiznél ha a mobiltelefonod valaki összekarcolná.
Egy lakásban havonta akár 1M kárt is okozhatsz, számlák, lelakás, ez nem egy mobiltelefon.
"Balhézni persze nem fogok"
Balhézni?? Normális vagy? A kezét kellene csókolgatnod hogy ott lakhatsz grátisz, erre ilyen jut eszedbe?
Megnézi a saját lakását és a fiát, mi ebben a probléma?
Inkább sütit süss mire odaér, ahelyett hogy ilyen butaságokon kattog az agyad.
3.vagyok
Nem tudom mi bajod. De ha én rosszindulatú vagyok,akkor te mi vagy,ha így fogadod a párod édesanyját,aki mellesleg lakhatást biztosít neked.
És nem,nem gondolom, hogy nem tudsz egy lakásban rendet tartani,de te magad írtad,hogy mi van ha mosogatás előtt jön-ezek szerint időnként áll a mosatlan, és majd figyelsz hogy ne legyenek szét a ruhák-ezek szerint azt is szétdobálod időnként.
És továbbra is az a véleményem, hogy nem reagálnék sehogy, jöjjön,várom szeretettel.
Ha albérletben lennétek, kifoghatnátok olyan tulajt, aki bizony ellenőrizné a dolgokat. Ebben a szituban az anyja minősül a tulajnak. Lehet, hogy nem tetszik, de én örülnék neki, ha nem kéne lakbért fizetnem, inkább elviselném az anyós heti razziáit. De mi nem vagyunk ilyen szerencsések.
Nyilván szólni fog, hogy kb. mikor érkezik, nem csak betoppan. Ha mégis, hát az nem túl szerencsés, időben rakj rendet. Ha a szüleim vagy párom szülei jönnek látogatóba, én katonás rendet csinálok, pedig nem kötnének bele. Vagyis apám volt, hogy szóvá tette, milyen a gáztűzhely, stb., de hát annyira nem kellett komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!