Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan legyen véleményem?

Hogyan legyen véleményem?

Figyelt kérdés
Ezért akadályozott a kommunikációm. Sokszor inkább hallgatok, mert nincs véleményem. Bár arra is gondoltam, hogy csak önbizalmam sem, és nem tudok megnyílni. Valaki ismeretlen jön oda hozzánk, már elhallgatok, mert nem akarom, hogy kinevessen, biztosan hülyeséget beszélnék, az van bennem. Felnőtt nő vagyok, ezért is jó lenne ezzel valamit kezdenem.:S
2012. ápr. 21. 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is döntsd el, hogy van-e véleményed vagy sem. Az nem létezik, hogy ezt nem tudod saját magad megállapítani. Ha van véleményed és nem mered elmondani, akkor az önbizalmaddal van probléma. Ez azért gond, mert akkor a véleményedet sem tudod úgy elmondani, hogy arra odafigyeljenek. Ha viszont tényleg nincs véleményed, annak az lehet az oka, hogy a szóbanforgó témáról kevés ismerettel rendelkezel. Ezen úgy tudsz javítani, ha környezeteben mindenre odafigyelsz, sokat olvasol, s a lehető legtöbb forrásból gyűjtesz információt és ismereteket. Ha az önbizalmad nem elegendő és azért nem nyílsz meg, először is ellenőrizd, hogy egyes kérdésekben mennyire vagy tájékozott. Ha arra a következtetésre jutsz, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezel, akkor viszont szedd össze a bátorságodat és nyilváníts te is véleményt. Attól ne félj, hogy esetleg hülyeséget mondasz. Tudod hány ember él ebben az országban, aki óriási baromságokat mond és mégis mindig jár a szája? Hozzájuk képest te egy szolíd emberke vagy, aki esetleg egyszer-egyszer téved. Ezt ne kell szégyellni. Hossző távon negatívan hat a személyiségedre. Légy bátor! Légy Önmagad!!!!
2012. ápr. 21. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez hasznos. Erre fogok gondolni. Alapjáraton nem vagyok egy hülye emberke, más meg ahhoz képest, hogy hülye, feszt mondja a baromságait!:D :D
2012. ápr. 21. 14:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Esetleg még számít, hogy mennyire vagy érdeklődő.

Úgy értem, egy dolog az olvasás, mint tájékozódás, de mégis, érdekel-e egy kicsit is az ember, az idegen, aki odamegy hozzád?

Kérdésekkel is lehet beszélni :), azaz nem kell, hogy legyen véleményed....csak egy: tán érdemes lenne egy s mást megtudnom róla. Akár apróságokat..amik egyébként simán további kérdésekhez vezetnek..

Mit csinál a másik? Miért csinálja? Mit kedvel?..bármi..

Nem értesz valamihez, amiről a másik beszél? Na, ő az aki tán örömmel tájékoztat, ha megkérded.

2012. ápr. 21. 15:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Most egy kicsit magamra ismertem.Én is ugyanígy vagyok.Ami azért furcsa,mert régen,gyerekként nem voltam ilyen.Sokat olvastam,érdekelt a politikától kezdve minden,sokan dicsértek is,hogy mekkora szókincsem van,meg hogy mennyi mindenről tudok beszélni.Most meg,felnőttként teljesen megváltoztam ahhoz képest.Nagyon rossz lett a helyzet.Most akárhányszor próbálok akárkinek beszélni valamiről,egyszerűen leblokkolok és egy hang nem jön ki a torkomon,egyszerűen nem megy.Hogyha meg mégis,csodák csodájára belemerülök a monológomba,akkor egyszer úgyis észreveszem magam és kizökkenek.Nem megy a beszéd.Az érdeklődésem is megszűnt a világ felé,úgy érzem,semminek nincs értelme,minden sz@r.Amúgy az előttem lévő válaszoló sok hasznos dolgot mondott,megfogalmazta a lényeget.22L
2012. ápr. 21. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!