Nem fura, ha egyes szülők alapdolgokért (pl. étel) hálát várnak a gyereküktől vagy még inkább azt, hogy "húzza meg magát", csak mert nehéz nekik azt előteremteni? Tehet erről a gyerek?
Hangsúlyozom, nem gyerekként írom ki a kérdést!!!
Ezt olvastam itt az imént:
"Kiscsillag, majd ha te keresed meg azt a pénzt, amiből a szüleid fizetik a netet, a villanyszámlát, az innivalódat, sőt, a széket, amin ülsz, akkor neked is "több mindent lesz szabad". (...) Majd azt is kérd ki magadnak, ha enni akarnak adni, vagy ruhát akarnak venni neked, (a számítógépet nyilván te vetted, a saját pénzedből, ugye?) Tudod, mi hiányzik neked? Egy nagy pofon. De még időben."
Nekem ez meredek. OK, a net az extra, na de az étel, a ruha? Nyersen fogalmazva - nem értem, egyesek ezt miért találják sértőnek - nem a gyerek akart megszületni. És nem ő tehet róla, ha a szülőnek nehéz előteremteni az alap dolgokat, a villanyszámlára, az ételére, az iskolaszereire valót. Hangsúlyozom, NEM az extra dolgokra gondolok, amikor az a baja a gyereknek, h valami drágát nem kapott meg -hanem arra godnolok, amikor a szülő azt vágja a gyereke fejéhez, hogy "etettelek, ruháztalak" Hát jól néztek volna ki, ha nem eteti, nem ruházza! Szerintem a gyereknek ehhez joga van...
Hahó! Kedves kérdező, elmulasztottad megérdeklődni, hogy plagizálhatod-e a hozzászólásomat! Továbbá a kérdést is elmulasztottad elolvasni, amelyre a választ írtam. A gyerek éppen leszedte a keresztvizet a szüleiről, amiért olyan kérésekkel merészlték zavarni msn-ezés közben, hogy adjon vizet a kutyának, és azt is megemlítették neki, hogy ne beszéljen vissza.
Tehát szerinted a gyereknek joga van otthon semmit sem csinálni, ülni a fenekén egész nap a TV vagy a számítógép előtt, visszabeszélni a szüleinek (most visszabeszél, később esetleg meg is üti), és sértődötten felhúzni az orrát, ha a szülőnek van képe azt kérni, hogy netán, talán, esetleg méltóztasson valami házimunkát végezni. Mert a gyereknek csak jogai vannak, ugye? A szülő meg megérdemli, minek szülte meg, nevelni se merje, ne adj' isten munkára szoktatni, mert a drága gyermek jogai sérülnek, jajajj...
Nem hiszem, hogy te nem vagy gyerek...
A kérdésedet olvasva a férjem szülei jutottak eszembe.
Amúgy a férjem mindig is dolgos ember volt (még gyerekként is) de állandóan ilyesfajta szövegekkel volt terrorizálva. Én sem értettem soha azokat a szülőket akik ezek mögé a szövegek mögé bújva éreztették a nagyságukat. A gyerekben meg szép lassan bűntudat és kissebbségi érzés alakul ki.
A 2. válaszolónak is igaza van éppen az adott szituációra vetítve CSAKHOGY, a gyerek nem magától lett ilyen ,addig el is kellett jutni, hogy miért viselkedik így, miért nem emeli föl a fenekét. Példamutatás, nevelés vagy annak hiánya ide vezet. Aztán a szülő mit tehet: próbál a gyerek lelkére hatni, hol így hol úgy.
Visszatérve alapból elítélem azokat akik álandóan ezt hangoztatják a gyereknek ha kell ha nem. Romboló hatású a gyerek lelkének és örök megfelelési kényszert vált ki a ygermekből egy elérhetetlen cél felé.
Valószínűleg azt is olvastad, hogy miért írta. A történet röviden ennyi: egy kiscsajszi panaszkodik, hogy nem hagyja az anyja, hogy befejezzen egy msn-es partnernek küldendő mondatot, mert a kutyának kell adni inni.
Nem szabad, hogy a szülő alapdolgokért elvárjon bármit is a gyerekétől. De az nem igaz, hogy egy gyereket már semmire sem lehet megkérni, mert máskülönben lázadás van! az ilyen nagyon idegesítő tud lenni, főleg, ha egész nap dolgozol, mint a bolond, a férjed sz.rik mindenre és a gyereked is csak a nettel bír foglalkozni.
a mai gyerekek már akkor is "nehéz sorsúnak" érzik magukat, ha anya vagy éppen apa nem azt főzi, amit a gyerek kér. Biztos lehetsz benne, hogy a panaszkodó kishölgy nem akarná befejezni azt az msn-es mondatot, ha azt mondaná az anyja, hogy "gyere kicsim veszünk Neked egy csomó új göncöt!!" Szerintem a válaszadónak pont ilyen gyereke lehet vagy egy fokkal rosszabb és azért írt ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!