Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent az, valaki társfügg...

Mit jelent az, valaki társfüggő? Mik a jelei,?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 19. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt ma úgy használják, mint a depis vagyok-ot. Az ember nem való egyedüllétre, de ha már egyértelműen csak rosszat hoz neki egy kapcsolat, amiben nem szeretik, nem tisztelik,alázzák, és komoly anyagi vagy egyéb érdeke sem alapozza meg, hogy benne maradjon a kapcsolatban, akkor már mondható (pl.alkoholista, aki veri a családot, elissza a pénzt) Ma nagyon sokan vannak rászorulva a társukra, képzeld el, elég, ha 3 hónapon túl munkanélküli lesz, és ha nincs társ, mehet hajléktalannak. Gyereket nevelni sem lehet egyedül, pláne többet, semelyik munkahely nem nézi el azt a rengeteg táppénzt, szabadságot. Nem beszélve arról, hogy mi az értelme az életnek, ha senki sem szeret?
2012. ápr. 19. 09:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: aki nem tud egyedül élni, inkább választja a sz*rt, csak hogy legyen valaki. Semmi köze ahhoz, hogy pl. anyagilag mennyire van rászorulva egy társra. A társfüggőség az nem annyagi függés, hanem lelki.
2012. ápr. 19. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a társfüggőség akkor alakul ki amikor az adott személy nincs megelégedve magával úgy érzi hogy ő senkinek sem kell. Ha jön valaki akkor ahoz ragaszkodik még akkor is ha nincs meg az a fellágolás vagy nagy szerelem. Ilyenkor szokták elkövetni azt a hibát hogy elkötelezik magokat azzal a személlyel aki elsőként lép az életükbe. Amit persze később megbánnak mikor idősödnek egy kicsit de olyankor már nem olyan egyszerű kilépni abból a kapcsolatból amiben vannak főleg ha már házasság és gyerek is van.
2012. ápr. 19. 09:50
 4/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Az anyagiakat azért írtam, mert amit társfüggőségnek gondolnak, az sokszor más eredetű függőség. Pl.3-4gyerekkel már nincs új életet kezdek, sem minimálbérből, albérletben. Társfüggő az, aki ilyen indokok nélkül él egy egyértelműen rossz kapcsolatban, csak azért, mert nem akar egyedül maradni.
2012. ápr. 19. 09:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Annak ellenére kapcsolatban van, hogy a "párja" megalázza, kihasználja, tiszteletlenül bánik vele. Akkor is ő kér bocsánatot, ja őt sértették meg.

Ezek mind egy dologból fakadnak: az illető nem képes egyedül meglenni! Van, aki még órákat sem! Volt egy barátom (ma már nem tartjuk a kapcsolatot) aki még otthon sem bírt meglenni egymaga az üres lakásban, és idegileg a padlón volt, ha teljesen egyedül kellett lennie.

2012. ápr. 19. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az voltam régebben. Önbecsülésem az nulla volt, elégedetlen voltam az életemmel, és azt gondoltam, ha lesz kapcsolatom, minden megoldódik. Kerítettem is magamnak pasit, aki persze nagyon lelkes volt az elején, de aztán rájött, nem olyan vagyok, mint amilyennek ő elképzelt, és 2 hónap után alázni kezdett. Direkt hangosan fingorászott, pedig tudta, hogy ez zavar engem, a haverjai fontosabbak voltak neki, mint én, velem jóformán alig törődött már a vége felé.

Na és itt jön a társfüggőség. Nyilván egy normális nő már rég kilépett volna egy ilyen megalázó kapcsolatból. Hát én nem! Nem tudom már pontosan visszaidézni akkori érzéseimet, de valami olyasmi volt, hogy mindig győzködtem magam, hogy de ez a kapcsolat milyen jó, és bagatellizáltam, hogy óóóóó, hát persze mindenhol vannak konfliktusok, ez természetes (!). És foggal-körömmel ragaszkodtam ahhoz, hogy de maradjunk együtt (titokban azt gondoltam, hogy úgyse lesz más pasi soha, aki elfogadna engem). Mikor már nagyon zavart, hogy a "párom" lesz*r, felhívtam, és mondtam, üljünk le, beszéljük meg. De mindezt azzal a szándékkal, hogy persze, beszéljük meg, de eszem ágában sem volt szakítani.

Végül megtette ő.

Én meg szenvedtem 3 napig, mint állat, aztán a szakítás utáni 4. napon már a pszichológusnál ültem, mert rádöbbentem, hogy ez ismétlődő mintázat az életemben. Görcsösen kapaszkodom az aktuális pasimba, nehogy egyedül legyek, mert úgy nem érzem magam teljes embernek.

Eltelt 3 év, azóta nem volt komolyabb kapcsolatom, de az önbecsülésem megnőtt, és jól érzem magam egyedül is. Optimista vagyok, és tudom, hogy előbb-utóbb megtalálom a párom, de addig is jól érzem magam a bőrömben.

27/N

2012. ápr. 19. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!