Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a nyitott...

Mi a véleményetek a nyitott párkapcsolatról, nyitott házasságról?

Figyelt kérdés
Voltatok már ilyen kapcsolatban, esetleg vagytok? Hogy rendezitek el magatokban érzelmileg? Nincs féltékenység? Egyik részről sem? Hogy megy?

2012. ápr. 18. 18:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
ja nem.
2012. ápr. 18. 19:27
 12/22 anonim ***** válasza:
83%
Egyik sem ér semmit.
2012. ápr. 18. 19:36
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
A nyitott párkapcsolattal semmi bajom, ellenben a nyitott házasságot azt konkrétan nem értem. Nem azért kötnek házasságot, hogy jóban rosszban együtt és csak együtt legyenek? Akkor minek mennek egymáshoz, ha közben nyitott kapcsolatot akarnak? Akkor az még sem akkora szerelem/szeretet, márpedig házasodni csak igazi szeretetből lehet. Szerintem. De aki csak egy párkapcsolatba csinálja, hát csinálja, az ő dolga.
2012. ápr. 18. 19:59
 14/22 anonim ***** válasza:
89%
Az én világképembe egyik sem fér bele (és még finom voltam), de akinek ez bejön, annak egészségére.
2012. ápr. 18. 20:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudnék ilyen kapcsolatban élni, DE meg tudom érteni az ilyeneket is. Persze kell hozzá önbizalom, meg bizalom, de szerintem nem kivitelezhetetlen. Attól még hogy az ember lelki, szellemi társa valakinek, nem biztos, hogy működik a kémia is, a testiség, gondolom.

Én abban az esetben tudnám elképzelni, ha mondjuk deréktól lefelé lebénulnék. Továbbra is szellemi társa lennék a páromnak, de ugye a szex nyilván nem lenne megoldható, mert neki sem tetszene az, hogy én nem érzek semmit. Bár valószínűleg az én esetemben akkor is tönkremenne a kapcsolat, mert én nem tudnám elviselni a gondolatot, de azt mégsem várhatnám el, hogy csak orálból, meg kézimunkából éljen.

2012. ápr. 18. 20:03
 16/22 anonim ***** válasza:

13-as:amikor összeházasodnak még minden szép,minden jó,csak később(ha már van 2-3,esetleg több gyerek),már unalmas a kapcsolat,kihűlt a szerelem(de a gyerekek miatt a válás szóba se jöhet,mert egy szülő nem igazán tudná őket eltartani:(

Kérdező:én is gondolkodtam már ilyenen:)

2012. ápr. 18. 20:12
 17/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem működik. Ha már más kell, és megadják ráalehetőséget, találni is fog olyat, akivel otthagy. Házasságban vagy hűséget fogadunk, vagy nem megy. Ált. az egyik fél kénytelen belemenni a nyitott kapcsolatba, ha nem akarja, hogy otthagyják.Azért nem akarja, mert pl. nem tudná fenntartani magát, a gyerekeket, a lakás elúszna, és sokszor neki még vannak érzelmei.
2012. ápr. 19. 09:49
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
nem volt még benne részem és nem is szeretném... de akinek ez bejön, hát rajta...
2012. ápr. 19. 09:55
 19/22 anonim válasza:
Én eléggé féltékeny típus vagyok, ráadásul nagyon bizalmatlan ezért nem mennék bele. Szerintem ha két ember igazán kötődik egymáshoz nincs szükségük plusz főkre, ha nem akkor meg nem nevezném párkapcsolatnak.
2012. ápr. 29. 09:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Ez (nekem) ilyeneket jelent: vagy anyagiak miatt maradnak együtt, vagy (fiataloknál) hogy lehessen ,,mutogatni" a sokéves kapcsolatot. Én egyetlen esetben tudom elképzelni, ha a közös gyerek(ek) miatt maradnak együtt egy kihűlt házasságban, de már keresik az új párjukat, hogy ha a gyerek elég érett lesz, és elválnak, legyen kihez menni.(tehát gyakorlatilag ,,egymásnál lakni" átmenetileg, hogy a gyerek érzelmileg ne sérüljön) De ez is akkor működhet, ha leülnek, megbeszélik h ez így mégsem jó, mert más az életstílusunk/életcélunk/értékrendünk/ritmusunk vagy nem szeretjük egymást ÚGY, de a gyereket szeretjük, és mint barátok egymás mellett élünk még pár évig.
2012. ápr. 30. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!