Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekik miért szabad mindent?

Nekik miért szabad mindent?

Figyelt kérdés

anyám meg apám azt hiszi, hogy nekik mindent lehet, viszont ha ugyanúgy visszaszólok már ideges, hogy "én nem vagyok a haverja"..

pl.. msnezek, anyám szól hogy pl adjak a kutyának inni... azon elkezd veszekedni, hogy azonnal áljak fel, mert neki nincs rá ideje hogy leírjam azt az 1 mondatot amit elkezdtem... meg ne igyak 2 kortyot mert csak húzom vele az időt... stb..

apám kb ugyanez...

ha 1x már elegem van belőlük és visszaszólok h ,,hagyj már békén..\'\' ő már fel van háborodva

2009. jún. 20. 10:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekik sem szabad mindent. Például míg neked van elég sok szabadidőd, nekik jóval kevesebb van. És tényleg meg kell adni nekik a tiszteletet. Én is napi 8 órát dolgozom, 2-t utazok, 4 órám rámegy a bevásárlásra, főzésre házimunkára, 2-t a gyerekkel foglalkozom, 8-at alszom. Szerinted mennyi időm marad magamra? Egy kis számolás után rájöhettél, hogy semmi. Amiket leírtál, azok nem nagy kérések, simán meg lehet csinálni. És tedd a szívedre a kezed, amikor anyukád szól, hogy mondjuk itasd meg a kutyát és te válaszolsz, hogy 20 mp akkor valószínűleg nem egy mondatot írsz le, hanem még 5 perc múlva is a gép előtt ülsz. Nyilván szól még egyszer, én is szólok a fiamnak. És hogy eleged van belőlük? Akkor esetleg el lehet menni dolgozni, eltartani magad és fizetni a rezsit, a kaját, a netet, a ruhákat, stb.-t. Attól még, hogy a te korosztályodban most nem menő segíteni a szülőknek, igenis jogosan várják el. Te lennél a legmeglepettebb, ha magadnak kéne megdolgoznod azokért a dolgokért, amiket elvársz a szüleidtől. Tehát most akkor csak neked lehetnek elvárásaid a szülő-gyerek kapcsolatban?
2009. jún. 20. 12:57
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Addig ne siránkozz ezen, amíg nem juttok el oda, hogy tanulni nem hagynak. Míg tanulni legalább hagynak, addig jó dolgod van. Engem tanulni se hagynak, nehéz szakdolgozati témám van, aztán jönnek a kérdéseikkel, hogy hol állok, ÁLLOK, mert nem jutok el oda, hogy komolyabban tartósan foglalkozhassak vele, és fontos lenne, mert nekem ez lesz a szakmám, ha végzek, nem kell olyan munkákat elvállalnom majd, mint eddig, kevésbé leszek kiszolgáltatva, nem rúghatnak ki csakúgy, nem élhetnek vissza a helyzetemmel, ebből fogok megélni, nem akarok kicsúszni az időmből.

Pihenj egy kicsit, segíts, amikor kérik, és TANULJ, amíg hagynak, és próbáld megérteni őket is, hogy elfáradnak, nem leányálom most a munkaképes korosztály élete.

2009. jún. 20. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!