Egyedül maradhat három gyermek, ha anya elmegy
külföldre?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Megpróbálom röviden leírni ami velünk történt. a férjem gyermekeiért két évig pereskedtünk hiába.Anyukát és apukát egyaránt alkalmasnak találta a bíróság. Már a per idején is mi voltunk párommal akik gondoztuk a gyermekeket, ugyanis a családsegítőnél anyuka aláírt egy olyan papírt, hogy amikor nincs otthon akkor apuka vigyáz a gyerekekre. Ez azt jelentette, hogy egy hónapból minimum 20-25 napot a srácok nálunk éltek. Vége a gyermekelhelyezési pernek. Eltelt 2-hónap és ahogy sejtettük, anyuka újra egyedül hagyja a gyerekeket. Elmegy külföldre dolgozni. Ez azt jelenti, hogy minden második hétvégén fog találkozni a gyerekekkel. De három kiskorút nem lehet csak úgy otthagyni!!! Vagy tévedek? Van a gyerekek között egy 12 éves nagylány aki mindenáron költözni akart és akar most is. Ő szólt, hogy anya elmegy. Titokban van tartva. Nem lett volna szabad elmondania. Nyomatékosan meg lett neki tiltva. Mit is tehet ilyenkor egy aggódó apa? Ha bírósághoz fordul, eltart a per hosszú hónapokig. Mi lesz addig?? Nem bírják ellátni magukat egyedül. Van közöttük egy 8 éves kislány is!
Amit itt állítasz, egy 12 éves kislány szavaira építed fel. Így még nem is jelentheted sehova, mert nem is biztos, hogy ezt tervezi az anya. Tkp. nem is tudom, miért csinálod ezt a felhajtást?
2012. ápr. 17. 22:48
12/23 A kérdező kommentje:
Ha látnád a gyermekeket, nem beszélnél így!!!
2012. ápr. 17. 22:58
13/23 anonim válasza:
Nem maradhatnak egyedül. Ha ti tényléeg ennyire rendesek vagytok, kövessetek el mindent, hogy veletek lakhassanak. Ha anyuka elutazik, akkor nem lesz vita, veletek laknak és kész.
2012. ápr. 17. 23:04
14/23 anonim válasza:
Ha valóban magára hagyná a gyerekeket, én kihívnám a gyámügyet. Hogy igenis nézzék meg: 3 gyermek ott van magában. Így csak lesznek már szankciók az anya ellen...
2012. ápr. 18. 00:13
15/23 anonim válasza:
"anyuka aláírt egy olyan papírt, hogy amikor nincs otthon akkor apuka vigyáz a gyerekekre."
Nem lesznek legyedül,az apukánál lesznek.
2012. ápr. 18. 07:35
16/23 anonim válasza:
Szerintem azzal, hogy egyedül hagyja öket ennyi idösen ilyen sok idöre, böven kimeriti a kiskoru veszelyeztetese kategoriat. Amugy a helyedben a gyamügyön bejelentenem, azt is, hogy kitöl hallottam, es azt is megmondanam, hogy aggodom a gyerekekert. Biztos van valami gyors megoldas, nehogymar a gyamügy vagy a birosag veszelyeztesse a gyerekeket azzal, hogy honapokig nem tesznek semmit... Azt meg a gyerekekkel tudjatok igazoltatni, hogy szinte mindig nalatok voltak az utobbi honapokban is...?
2012. ápr. 18. 08:00
17/23 A kérdező kommentje:
Az, hogy nálunk voltak, nem az utóbbi hónapokra értendő , hanem a gyermekelhelyezés előtti időtartamra. Azóta sajnos csak minden második hétvégén és a suli szünetekben. De amikor otthon vannak hétvégén akkor is nagyon sokszor egyedül. Megpróbálunk mindent megtenni. A mocskolódóknak pedig azt mondom, mindenki nézzen szét a saját környezetében és utána ítélkezzen a válással és az új házassággal kapcsolatban. Bár mindenki olyan lenne mint a férjem!! Az a baj, hogy az ilyen férfiakat kedves nő társaim nem becsülik meg. Természetesnek tartják, hogy van, de nem tesznek semmit azért hogy maradjon. A gyermekszülés nagyon kevés ahhoz, hogy a kapcsolat működjön. Ha a férjem vagy én rossz emberek, vagy önzőek lennénk akkor eszünkbe nem jutott volna " felhajtást" csinálni. Egy 12-13 éves gyermek pedig már tud különbséget tenni jó és rossz között!
2012. ápr. 18. 09:19
18/23 anonim válasza:
Anyuka alairt egy papirt, hogy amig o nincs otthon, addig apuka vigyaz a gyerekekre. Akkor mi itt a problema? Apuka menjen oda, amikor tudja, hogy a gyerekek egyedul vannak, mert anyuka kulfoldon van, es vigye el a gyerekeket! Ugye nem mondjatok komolyan, hogy alomra tudjatok hajtani a fejeteket ugy, hogy tudjatok, hogy az a 3 gyerek ejjel is egyedul van otthon? En elhiszem, hogy a bekes megoldast keresitek, de ebben az esetben nem ez a legjobb.MAr egyszer kiirtad a kerdest, oda is valaszoltam. Szoljatok az iskolanak, nekik szerintem hivatalbol is el kell jarniuk.
2012. ápr. 18. 09:30
19/23 anonim válasza:
18: ez még az elhelyezés előtti időszakra érvényes.
2012. ápr. 18. 09:42
20/23 anonim válasza:
Az anya kiveri a biztositekot azert, ha az apanal vannak a gyerekek, amig o kulfoldon tartozkodik? Hat ez nem normalis. Ezt kiskoru veszelyeztetesenek hivjak szerintem. Gyamugy, es kerni az ideiglenes elhelyezest, amit akar azonnal is megadhatnak. Es ez szerintem tipikusan az a helyzet, hogy megadjak, hiszen nem tanakodhatnak honapokig, mert az gyerekek egyedul vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!